wislokowy88 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zamierzam dobrać kołowrotek do wędki Dragon HM80 Ghost Buster, dł. 2.90m, c.w 2-10,5g, waga 145g. Rozważam kołowrotek wielkości 2500-3000. Przemawia ta druga wielkość z uwagi na nieco dłuższy zasięg rzutów małymi przynętami. Stosujecie ten kijek na kleniach? Może kilka propozycji modeli kręciołów? Myślę nad Twin Powerem Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Przeczytałeś cały temat i informacji nie znalazłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Arctica kupiona :) Oby do wiosny Kolego lepiej ten szrot oddaj jeżeli masz taka możliwość tutaj na forum zalozylem kiedys temat na temat tego kolowrotka do tej pory sie z nim mecze i non stop jest w serwisie teraz mam nadzeije ze oddadza mi pieniadze za niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 A tylu chwali Arctice. Sam się zastanawiałem, na sucho w sklepie przyjemny młynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogger1 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 No właśnie na sucho w sklepie:) większość ładnie i przyjemnie będzie się prezentować,ale to nie nowość-ameryki nie odkryłem,a w praniu pod obciążeniem w warunkach bojowych wyjdzie szydło z worka ( i nie mówię tu o Beacie ;-) lecz biorąc pod uwagę cenę,która często jest wyznacznikiem to Ryobi będzie jednym z lepszych wyborów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kolego lepiej ten szrot oddaj jeżeli masz taka możliwość tutaj na forum zalozylem kiedys temat na temat tego kolowrotka do tej pory sie z nim mecze i non stop jest w serwisie teraz mam nadzeije ze oddadza mi pieniadze za niegoNa sucho chodzi piknie Wygląda rewelacyjnie i ma 5 lat gwarancji jakby co sie na wiosnę działo..:) tfuj tfuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wiekszość tanich kołowrotków ma spory rozrzut jakości - trafiają się buble, i egzemplarze wybitne. Pewnie zależy to też od serii produkcyjnej. Akurat arctica ma opinie 8:2 dobre do złych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1988 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zastanawiam sie nad kupnem kołowrotka do xtreme lxs70mhf. Obecnie używam z nim biomastera 2500, chciałbym pójść w wyższą półkę. Ma obsługiwać przynęty na główkach do 30g - wiślany opad. Lubię podbijać przynętę z kołowrotka. Mogę kupić do niego Stellę 4000fi w dobrej cenie ze sklepu wędkarskiego (moge sprzęt pomacać) lub jakikolwiek kołowrotek wysyłkowo. Czy rozmiar 4000 shimano nie jest zbyt duży do przelotek w fabrycznym xtreme? Czy do takiego opadu nowa stella to nie jest zbyt delikatna zabawka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Rozmiar 4000 bedzie odpowiedni. A 30g i 2500 to chyba tylko R-ka Certate,ale jak ktos sie uprze to i prexerem przeleci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Panowie pod sandacza do wobków i gumisi rozważcie daiwę caldię 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Panowie pod sandacza do wobków i gumisi rozważcie daiwę caldię 3000dziękuje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 dziękujeI na co kolega postawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Na czarnego konia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Kolego lepiej ten szrot oddaj jeżeli masz taka możliwość tutaj na forum zalozylem kiedys temat na temat tego kolowrotka do tej pory sie z nim mecze i non stop jest w serwisie teraz mam nadzeije ze oddadza mi pieniadze za niegoDo ludzi nadal nie dociera, że Ryobi już dawno się skończyło. Szrot taki jak honda civic w motoryzacji, ale nadal ma rzesze nie do końca rozgarnietych wielbicieli. Identyko z Ryobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Do średniego spinningu co byście polecili (nowy kołowrotek) do 20 gramowych przynęt max? Młynek najlepiej wagowo do 280 gr, kwotowo do 700 zł - Calidia 3000 A - Stradic 4000 FK - inna propozycja, jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz! Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Wiekszość tanich kołowrotków ma spory rozrzut jakości - trafiają się buble, i egzemplarze wybitne. Pewnie zależy to też od serii produkcyjnej. Akurat arctica ma opinie 8:2 dobre do złych.Moja Arctica 4000 podbija dobre opinie do 9:2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Do średniego spinningu co byście polecili (nowy kołowrotek) do 20 gramowych przynęt max?Młynek najlepiej wagowo do 280 gr, kwotowo do 700 zł- Calidia 3000 A- Stradic 4000 FK- inna propozycja, jaka?Do 20g to śmiało 2508A. Ja 3000 używam do 35g i Caldia ma się dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Do 20g to śmiało 2508A. Ja 3000 używam do 35g i Caldia ma się dobrze.Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Hej, właśnie sobie układam plan na wiosenne zakupy.Do tej pory wstępnie zdecydowałem się na AVS90MLF2. Przydałoby się jeszcze wybrać jakiś kręciołek.Pierwszym pomysłem był TP 25000S Japan, ale poszperałem i wyszło, że C3000 przy 5 gramach więcej ma ponad 2x mocniejszy hamulec (9kg wobec 4). I teraz mam pytanie czy te modele różnią się jeszcze czymś innym, poza głębokością szpuli (szerokość wydaje się taka sama)?I jeszcze drugie:), będą do siebie pasować?Biorę jeszcze pod uwagę Biomastera 3000S FBWarunki:Bug, Wisła, brodzenie po rafachgłównie woblery 2,5-5cm, czasem mniejsze,max bolenioweklenie i brzanyPozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2016 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 shimanowskie 2500 i c3000 to te same kolowrotki, roznia sie tylko glebokoscia szpuli(szpule pasuja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Tak wygląda, tylko skąd ta różnica opisie siły hamulca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 wynika z roznicy w szerokosci tarcz hamulca, do lekkiego lowienia hamulec z plytkiej spokojnie wystarczy a jednoczesnie bedziesz mial mozliwosc dokladniejszego ustawienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Hej, właśnie sobie układam plan na wiosenne zakupy.Do tej pory wstępnie zdecydowałem się na AVS90MLF2. Przydałoby się jeszcze wybrać jakiś kręciołek.Pierwszym pomysłem był TP 25000S Japan, ale poszperałem i wyszło, że C3000 przy 5 gramach więcej ma ponad 2x mocniejszy hamulec (9kg wobec 4). I teraz mam pytanie czy te modele różnią się jeszcze czymś innym, poza głębokością szpuli (szerokość wydaje się taka sama)?I jeszcze drugie:), będą do siebie pasować?Biorę jeszcze pod uwagę Biomastera 3000S FBWarunki:Bug, Wisła, brodzenie po rafachgłównie woblery 2,5-5cm, czasem mniejsze,max bolenioweklenie i brzanyPozdrawiam Możesz też do TP 2500s dokupić drugą głębszą szpulę i będziesz miał większą moc hamulca☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zieloczek100 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Mam do Was pytanie, w hierarchii Shimano Stradic jest niżej od Biomastera czy odwrotnie?Czy zakup podobno w dobrym stanie Shimano Biomaster XT4000 opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mam do Was pytanie, w hierarchii Shimano Stradic jest niżej od Biomastera czy odwrotnie?Czy zakup podobno w dobrym stanie Shimano Biomaster XT4000 opłaca się?Biomaster stoi wyżej od stradica. Konstrukcyjnie blisko mu już do twin powera. Sustain, rarenium, stradiic to podobne konstrukcje różniące sie ilością łożysk, przełożeniem, designem. Jeśli chodzi o zakup kołowrotka używanego to ja bym uważał, niestety nie miałem szczęścia i każdy kołowrotek używany jaki kupiłem był w gorszym stanie niż w opisie poprzedniego właściciela. Ponac bezpiecznie można kupić używane kołowrotki z japońskich sklepów np. north-one tackles, pewnie tez użytkownikom z dużym stażem na forum można zaufać (nie bedą ryzykować utraty reputacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi