Rafał L. Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Do elitki 86MF2 lepszy byłby biomaster 3000 SFB czy 4000FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja używam Biomastera 4000 fb do połowu sandacza na Odrze w Szczecinie na Inie do troci i na morzu z brzegu na troć i belone. Sandacz- Avid 9" Troć blass 3,05, i morze Daiwa Infininty seatrout. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez peryskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Do elitki 86MF2 lepszy byłby biomaster 3000 SFB czy 4000FB?Zależy co znaczy lepszy w tym wypadku . Akurat mam taki zestaw z 4000FB , ale jakby łowić lżej to 3000SFB też będzie pasował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magic77 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Czyli pierwsza mysl najlepsza.Bedzie biomek.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zależy co znaczy lepszy w tym wypadku . Akurat mam taki zestaw z 4000FB , ale jakby łowić lżej to 3000SFB też będzie pasował . Mam taki sam zestaw i jest dobrze jak dla mnie, z jednym małym wyjątkiem. Akurat w tym modelu mam mały problem z obijaniem palcy przez kabłąk. Ramiona rotora w Biomasterze mają nieco większy rozstaw niż np. w Twin Powerze lub w Vańku, sam kabłąk też jest wyżej wyprofilowany niż w dwóch wcześniej wymienionych. Gdy kabłąk znajduję się w "najwyższej" możliwej pozycji, wystarczy że lekko rozluźnię palce na uchwycie i wtedy dostaję po łapach . Nie uniemożliwia mi to kręcenia, ale muszę cały czas kontrolować sposób w jaki trzymam uchwyt kija. Miałem Vańka, mam TP i w tych kołowrotkach nie ma tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Mam taki sam zestaw i jest dobrze jak dla mnie, z jednym małym wyjątkiem. Akurat w tym modelu mam mały problem z obijaniem palcy przez kabłąk. Ramiona rotora w Biomasterze mają nieco większy rozstaw niż np. w Twin Powerze lub w Vańku, sam kabłąk też jest wyżej wyprofilowany niż w dwóch wcześniej wymienionych. Gdy kabłąk znajduję się w "najwyższej" możliwej pozycji, wystarczy że lekko rozluźnię palce na uchwycie i wtedy dostaję po łapach . Nie uniemożliwia mi to kręcenia, ale muszę cały czas kontrolować sposób w jaki trzymam uchwyt kija. Miałem Vańka, mam TP i w tych kołowrotkach nie ma tego. Ja takiego problemu nie mam ani w 3000 ani w 4000 a dłonie mam dość duże. W jaki sposób trzymasz wędkę?Miałem coś takiego gdy kręciłem w sklepie nowym exagem lecz tu problemem była długość stopki kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Problem faktycznie występuje w shimano - mam tak w twinku 4000FC, jeżeli palce znajdują się przed stópką kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Ja takiego problemu nie mam ani w 3000 ani w 4000 a dłonie mam dość duże. W jaki sposób trzymasz wędkę?Miałem coś takiego gdy kręciłem w sklepie nowym exagem lecz tu problemem była długość stopki kołowrotka. Dłonie i palce mam raczej normalne . Stopkę kołowrotka trzymam między najmniejszym a zaobrączkowanym palcem i raczej nie zmienię sposobu trzymania, prędzej kołowrotek. Tak jak napisałem, w TP i Vaniek bez takiego problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgadzam się , mam w 100 % tak samo jak to opisał kolega wyżej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Czyli wszystko jasne. To wina obrączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Czyli wszystko jasne. To wina obrączkiNie Mogę jako osoba oswobodzona z tego diabelskiego paktu powiedzieć , że po oficjalnym zdaniu obrączki problem pozostał . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Potrzebuję kołowrotek do UL.Blank Matagi super chinu 84mlZbrojenie delta.Zastanawiam się nad :Shimano TWIN POWER C2000S 2015 JDMLubDaiwa 14 Caldia 2004 JDMKtóry polecacie?Inne propozycje mile widziane.Cena do 1600PLN Edytowane 5 Września 2016 przez skuwa123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Za 1.6 to możesz wyrwać i stelle nową w moritz masz vanquishe po 300euro nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Właśnie się do niego przymierzam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Za 1.6 to możesz wyrwać i stelle nową w moritz masz vanquishe po 300euro nowe możesz podać linka do tego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 http://www.moritz-bb.de/angebote/angebote-ab-dem-05-02-2016/ Ale skąd się bierze stelle po 400 to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ktoś będzie zamawiał coś w Moritz.Byłbym zainteresowany Slammerem 360.Przesyłka wyszłaby taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Ktoś będzie zamawiał coś w Moritz.Byłbym zainteresowany Slammerem 360.Przesyłka wyszłaby taniej... Z Moritz nie wysyłają. Musisz szukać kogoś kto mieszka w pobliżu i mógłby Ci wysłać albo kogoś kto akurat zamierza wpaść tam na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Z Moritz nie wysyłają. Musisz szukać kogoś kto mieszka w pobliżu i mógłby Ci wysłać albo kogoś kto akurat zamierza wpaść tam na zakupy. Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Wiadomo coś komuś o tych stellach za 400?Chętnie bym kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Pogadaj z Kubą @flyfisherman . Często bywa w Moritzu. Ostatnio były Stellki cos koło 420€ Edytowane 7 Września 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Tylko, że ja jestem w IRL.na ebay jest Shimano VANQUISH C2000S za 365€ Edytowane 7 Września 2016 przez skuwa123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuwa123 Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 A więc napisałem do Mortiz i dostałem taką odpowiedź na temat wysyłki do irlandii: HalloEs sollte eigentlich kein Problem sein.Der Versand würde dann aber bei 30,00€ liegen. Wenn du damit einverstanden bist, kannst du uns gerne eine Mail schreiben.moritzangelsport@t-online.deGrüße dein Moritz Team Czyli wychodzi na to, że wysyłka możliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Witam, przymierzam się do zakupu nowego kołowrotka. Po głowie chodzą mi kręcioły Daiwy. I tu mam zagadkę, interesuję się modelami Lexa/Freams/Exceller... Który model polecacie? Interesują mnie też opinie posiadaczy i różnice między tymi kołowrotkami. Widzę różnice w przełożeniach ale reszta danych technicznych na papierze zdaje się być podobna...Mam zamiar podpiąć go do kija dragon moderate 2,52m cw.4-20. Łowię (Odra) głównie woblerami i obrotówkami, rzadziej gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Daj sobie siana z kręciołami Daiwy ,są dobre ale,w razie gdy nawali wysyłają do serwisu do Niemiec i trwa to miesiącami..przerobiłem to ze spinem daiwa lexa który mi pękł przy zarzucaniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi