Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj wśród kołowrotków SHIMANO, mają takie w ofercie.

Ja mam KDA052-504FD linka schodzi z niego idealnie, ale jest leciutki i zdaje egzamin przy bardzo lekkim i krótkim wędzisku do najmniejszych paproszków 0,5-2g.

• 2 tygodnie później...

Witam

Panowie szukam pomocy u osob kompetentnych, mysle,ze dobrze trafilem :) Co z niżej wymienionych pozycji załozyc pod kija OKUMA Black Rock 2,75 cw 7-30.

Daiwa REVROS 2015 3500 (czarno-złoty), Penn Battle II 3000 albo 4000, ABU Garcia SX 30, DAM quick fz dlx 940FD, Daiwa Freams 3515 HA.

Głownie łowie na gumy przy glowkach 10-20g i woblery do 30g. W 70 % jezioro.

Pozdro ;)

Panowie który kołowrotek będzie dobry na moje łowienie, łowię w Wiśle głównie klenie i jazie, a jak się i boleń pokaże to porzucam i za nim (woblery max 16 gram), sporadycznie jakiś szczupak na gumy. Kij to MHX ST1142

Wytypowałem takie kołowrotki (w grę wchodzą tylko nowe):

Shimano BIOMASTER 4000 FB

Shimano EXSENCE BB 4000HGM

Shimano SUSTAIN 4000 FG 

Shimano STRADIC 4000 2015

Biomaster to najwyższa półka z wyżej wymienionych jak Cię stać kupuj :)

Możesz tę "najwyższą półkę" w jakiś sposób objaśnić ? Sam jestem obecnie na etapie wyboru kołowrotka w wielkości 4000 i generalnie skłaniam się ku Stradicowi '15 "Podobno" ma on zastąpić właśnie model Biomaster :)

Mam tego mhxa wyważonego pod zubera 4000, dlatego taki rozmiar, choć np biomaster 4000 fb jest lżejszy od zaubera ...

pod tak długi kij absolutnie 4000 :)

Możesz tę "najwyższą półkę" w jakiś sposób objaśnić ? Sam jestem obecnie na etapie wyboru kołowrotka w wielkości 4000 i generalnie skłaniam się ku Stradicowi '15 "Podobno" ma on zastąpić właśnie model Biomaster :)

poczytaj w pozostałych tematac i pewnie w tym, jest wszystko objaśnione dokładnie nie raz i nie dwa, tam gdzie się kończą stradici i siuśtajny tam się zaczyna biomaster któremu do tp bliziutko a cena zważając na zapasową szpulę w zestawie bardziej niż atrakcyjna

• Like 3

poczytaj w pozostałych tematac i pewnie w tym, jest wszystko objaśnione dokładnie nie raz i nie dwa, tam gdzie się kończą stradici i siuśtajny tam się zaczyna biomaster któremu do tp bliziutko a cena zważając na zapasową szpulę w zestawie bardziej niż atrakcyjna

Możesz przytoczyć? Często czytałem w takich tematach powtórzone mądrości o tym że shimanow zaczyna się na Twin Power ale nigdy nie przeczytałem dlaczego. Bardzom ciekaw :)