Kamil_Be Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Penn Slammer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Koledzy, zastanawiam się nad wyborem korby do morskiego spinningu na troć. Bardziej okazjonalnego (max. 20 dni w sezonie) niż do ciężkiej cotygodniowej orki. Daiwa Freams 4000A lub Quantum Inshore Smoke PT 40 czy poczekać na Daiwę BG 4000.BG i Freams są prawie w jednakowej cenie (545zł), choć Freams'a można już kupić za 480zł.http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/freams-a-a17-p443-k15178.htmlhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-bg-g7-a15-p570-k18758.html Nie wiem czy BG ma zapasową szpulę. Freams ma.BG nie ma chyba biegu wstecznego tak, jak Smoke.BG nie jest uszczelniany MAGSEALem i nie wiem czy w ogóle jest.BG ma dwa łożyska więcej i ma większe przełożenie oraz dokładniejszy hamulec. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 A na ten przykład http://allegro.pl/kolowrotek-penn-spinfisher-ssv3500-i6190680204.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Chyba nim kręciłem i nie chodził tak płynnie, jak DaiwaAle cena jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Koledzy, zastanawiam się nad wyborem korby do morskiego spinningu na troć. Bardziej okazjonalnego (max. 20 dni w sezonie) niż do ciężkiej cotygodniowej orki. Daiwa Freams 4000A lub Quantum Inshore Smoke PT 40 czy poczekać na Daiwę BG 4000.BG i Freams są prawie w jednakowej cenie (545zł), choć Freams'a można już kupić za 480zł.http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/freams-a-a17-p443-k15178.htmlhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-bg-g7-a15-p570-k18758.html Nie wiem czy BG ma zapasową szpulę. Freams ma.BG nie ma chyba biegu wstecznego tak, jak Smoke.BG nie jest uszczelniany MAGSEALem i nie wiem czy w ogóle jest.BG ma dwa łożyska więcej i ma większe przełożenie oraz dokładniejszy hamulec. Z góry dzięki za infoPo co Ci tak wielki młynek na morską troć?? Widziałeś pojemność tych młynków? 3000 daiwy to 4000shimano. To max co Ci potrzeba na morską trotkę. Wybierz coś co dobrze i równo nawija + szeroka szpula i bedziesz w 100% zadowolony. Edytowane 13 Listopada 2016 przez kleniu25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Spinfisher jest fajny, ale ciężki. Czy płynność pracy bedzie wyczuwalna przy morskim spinie? Nie łowiłem tak, ale coś nie czuję tu warunków do macania masła... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Wybierz coś co dobrze i równo nawija + szeroka szpula i bedziesz w 100% zadowolony.Co mógłbyś polecić, co b.dobrze nawinie plećkę 0,10-0,14mm? Daiwę 3000 już mam i byłaby OK ale nie wyważa mojego kija 3,05m.Freams 3515 nie nawinie plećki 0,14mm 300m, bo ma szpulę płytką, więc zostaje kupić 4000 - wyważy kij, pomieści 300m, szeroka szpula (lepiej plećka schodzi). Między 3515 a 4000 różnica w wadze = 5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 3500 i 4000 to ten sam korpus, inna pojemność szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 @STREMER , potrzebujesz kołowrotka klasy SW z bardzo dobrym nawojem. Zadaj sobie pytanie, czy wolisz mniej trwały czy gorzej nawijający? Bo ideałem byłby Twin Power, na którego zresztą mnie też nie stać. Nawet wersji lekkiej.Może po prostu, poszukaj czegoś co bardzo dobrze nawija, ma sensowną gwarancję i producent twierdzi że jest morskie? Np. Cormoran X-power. To też Daiwa w sumie. Z wormshaftem i ful metal body. Opinie ma różne.Przy poprawce, że Bałtyk to nie prawdziwa sól, masz spore szanse na udany zakup, a w razie "W" gwarancję i wymianę.Opcja druga to używka sprawdzony model, i dobry serwis. Zawsze ryzyko, ale w zamian może być tanio rewelacja na wiele lat. Biomka czy Ultegrę Super Ship wyrwiesz w cenie do 500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisaq87 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Koledzy, zastanawiam się nad wyborem korby do morskiego spinningu na troć. Bardziej okazjonalnego (max. 20 dni w sezonie) niż do ciężkiej cotygodniowej orki. Daiwa Freams 4000A lub Quantum Inshore Smoke PT 40 czy poczekać na Daiwę BG 4000.BG i Freams są prawie w jednakowej cenie (545zł), choć Freams'a można już kupić za 480zł.http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/freams-a-a17-p443-k15178.htmlhttp://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-bg-g7-a15-p570-k18758.html Nie wiem czy BG ma zapasową szpulę. Freams ma.BG nie ma chyba biegu wstecznego tak, jak Smoke.BG nie jest uszczelniany MAGSEALem i nie wiem czy w ogóle jest.BG ma dwa łożyska więcej i ma większe przełożenie oraz dokładniejszy hamulec. Z góry dzięki za infoCześć,mam Freams 2500, co prawda nie używałem go na słonej wodzie, ale od momentu wejścia na rynek służy u mnie jako kołowrotek do łowienia... sandacza z opadu.Zazwyczaj obciążany 7-15g+ guma 3-4 cale, ale bywają wypady, że trzeba łowić 30g+guma.Na szpuli głównej mam żółtą PP 0,15mm, a na zapasowej (dla odmiany! ) PP Super8Slick 0,15mm w kolorze aqua green. Drugi sezon eksploatacji dobiega końca, lekko nie miał i naprawdę nie mam się do czego przyczepić. W zeszłym miesiącu kapnąłem mu trochę oliwki i hula aż miło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/slammer-iii-a17-p1438-k18556.html Wyładniał ale za to trzeba nieżle wybulić. Edytowane 18 Listopada 2016 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Cena wzrosła a konstrukcja osłabła ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Przecież to spinfisher, tylko z inną nazwą. Nawet wagi i przełożenie się zgadzają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Czesc Witam. Panowie mam dosc dziwne pytanie. Jezeli bylo to odeslijcie do watku zeby nie smiecic. Do brzegu. Potrzebuje multika ale do podlodowki. Nie musi i nie powinien byc jdm. Bo zwyczajnie szkoda kasy pompowac az tyle. Widzialem kiedys na forum ktos mial zestaw z castem podlodowy. Szukalem ale nie znalazlem. Od razu zaznacze ze jaxon za 30 zl typowy multik podlodowy odpada. Chcialbym cos z niskim profilem i tak do 300 max. Zna ktos cos? Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam b5473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Byle ABU Pro Max wystarczy, bo zestaw opuszczasz i nie trzeba hiper łożysk i płytkich szpulek. Bardziej bym szukał czegoś "ciepłego" w dotyku. Jakieś Okumy z węglowymi panelami czy Shimano Ci4. Aluminium odpada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 ... sprawdza wam się "multik" na mrozie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Jak ma być na mróz to kwestia odpowiedniego smarowidła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Cześć, szukam czytam patrzę....Szukam nowego kołowrotka do 1500 zł. Wędkuje głownie na Wiśle, czasami jezioro typowo za szczupakiem. Od przyszłego sezonu będę wędkował w 90% z łodzi. Pytanie brzmi- Znajdę kołowrotek którym będę łowił szczupaki sandacze bolenie na Wiśle i szczupaki na jeziorze ? Czy może lepiej kupić 2 kołowrotki? Na Wiśle cięższe łapanie czyli rozmiar 3000 ? Teraz używałem Ryobi Arctica 3000 i szukam czegoś trwałego na mocniejszą prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Cześć. Chętnie przygarnę kołowrotek do mojej Inazumy Zander cw.35g. Pod plecionkę 0,14. Najlepiej coś używanego godniego polecenia przez forumowiczów i ze stajni Shimano . Budżet to ok. 600zł. Rozmiar chyba najlepiej 3000. ZAproponujcie coś w promocji ze swoich szaf przed zimowym wietrzeniem:). Pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2016 przez Lukasch44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Cześć. Chętnie przygarnę kołowrotek do mojej Inazumy Zander cw.30g. Pod plecionkę 0,14. Najlepiej coś używanego godniego polecenia przez forumowiczów i ze stajni Shimano . Budżet to ok. 600zł. Rozmiar chyba najlepiej 3000. ZAproponujcie coś w promocji ze swoich szaf przed zimowym wietrzeniem:). PozdrawiamTo raczej do działu "kupię". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasch44 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 To raczej do działu "kupię".Jak będę miał dostęp do działu kupię to tam umieszczę Tutaj chodzi mi o to jeszcze by ktoś coś zaproponował bo nie mam jeszcze konkretnie sprecyzowanego modelu z Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) To nie shimano 3000 do takiej inazumy. 3000 to 2500 rozmiar i plytka szpula, kolowrotek pod okonia a nie 40gramowe przynet a do tego predysponowana jestTwoja inazumka. Chyba ze starego shimano szukasz. Kolega Przemek Hasior mial pare super mlynkow dzis wystawionych w Twoim pulapie. Edytowane 21 Listopada 2016 przez Sandre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Mam pytanie tylko nie wiem czy w dobrym temacie, mianowicie kupiłem po okazyjnej cenie od kolegi stradica fg 2000 stan prawie idealny używany był do spławika i to bardzo sporadycznie. Zastanawiam się czy da radę z boleniami na Wiśle, czy raczej zostawić go do lekkich zadań a na bolenia poszukać coć mocniejszego i większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Mam pytanie tylko nie wiem czy w dobrym temacie, mianowicie kupiłem po okazyjnej cenie od kolegi stradica fg 2000 stan prawie idealny używany był do spławika i to bardzo sporadycznie. Zastanawiam się czy da radę z boleniami na Wiśle, czy raczej zostawić go do lekkich zadań a na bolenia poszukać coć mocniejszego i większego.Szukaj czegoś znacznie większego 2000 to pod kijek okoniowy się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Koledzy, szukam nowego kołowrotka pod fenwicka elite tech walleye EWS66M-F (117 gr) zakupionego na naszej giełdzie z myślą o sandaczach. Zainteresowałem się dwoma modelami opisanymi poniżej. Dwójka już sprawdzona w sklepie. Kręci ładnie, Stradic Ci4 tylko online. Wygląda na to, że w środku są identyczne, odchudzona jedynie obudowa w Ci4. Zależy mi na solidnym kołowrotku z dobrym nawiajniem do podbijania z kołowrotka (88 cm robi wrażenie).Jestem pewien, że wielu z was już te kołowrotki używało/testowało, proszę o opinie lub sugestie do innych kołowrotków w budżecie do 1k. 1. Shimano Stradic Ci4 C3000HG- przełożenie : 6.0- moc hamulca : 9.0 kg- waga : 190 gram- pojemność : PE 1.5 - 270m- długość nawijanej linki ( 1 obrót korbką ) : 88 cm- ilość łożysk : 6/1 2. Shimano STRADIC C3000HG- przełożenie : 6.0- moc hamulca : 9.0 kg- waga : 230 gram- pojemność : PE 2.0 - 180m- długość nawijanej linki ( 1 obrót korbką ) : 88 cm- ilość łożysk : 6/1 pozd Marcin Edytowane 23 Listopada 2016 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi