etherni Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 60g to już potężne obciążenie, Aernos 5000 ma body to samo co 4000 i to jest grafit... Ja bym celował w Spinfishera V 3500/4500. Pancerna konstrukcja, dobrze nawija jak na Penna. Miotanie klocków po 40-60g w spinie konkretnie jedzie po bebechach kołowrotka. I tak masła nie poczujesz, sieczkarnia pennowska nie będzie razić, a mocy nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Cześć, co byście polecieli w wadze powiedzmy 300-350 gram, rozmiar nie wiekszy niz 4? powiedzmy że budżet koło 500 ale może być i taniej a i troche drożej. Ponawiam pytanie, procz pennów i ryobi malo jest kolowrotkow stosunkowo ciezkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Do ciężkiej orki polecam Spro Zalt Arc HD 7360 lub 7450. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nie szukam do ciężkiej orki, tylko cięzki kołowrotek 300-350 gram. Zalezy mi na dobrym hamulcu, nawoju linki i niezawodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Emblem 3500 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Emblem 3500Tak jak Waldek pisze: poszukaj emblema w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Czyli poza Penami i Ryobi jedynym modelem kołowrotka na spining, jaki proponujecie, to uzywana karpiowa daiwa? KOMPLETNIE NIC INNEGO nie jest w stanie zaoferować rynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nie szukam do ciężkiej orki, tylko cięzki kołowrotek 300-350 gram. Zalezy mi na dobrym hamulcu, nawoju linki i niezawodności.Ultegra/Biomaster 4000 SuperShip. Ma wszystko czego pragniesz, wagę dobrze ponad 300g, przeżyje połowę współczesnych konstrukcji z średniej półki i w dobrym stanie kosztuje 450-500. Czego chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nowego kołowrotka z gwarancją, którego z łatwością, bez szukania kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nowego kołowrotka z gwarancją, którego z łatwością, bez szukania kupie Wysłałem Ci coś na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Gwarancja...słowo klucz czasem otwiera,czasem zamyka.Przedłużenie gwarancji ...jeszcze ciekawsze?!Starsze konstrukcje są niezawodne- nie marnują czasu na korekty,naprawy,wymiany i inne sposoby wymanewrowania klienta. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) http://allegro.pl/kolowrotek-okuma-rawii-40-i6784096359.htmlhttp://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-bg-3000-i6787748049.html Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Dokładnie...gwarancja a potem miesiącami bez kołowrotka bo w serwisie leży :-) Przerabiałem to z Daiwą... Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez G_rzegorz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nie mam pojęcia o co Ci chodzi z gwarancją, pozostanie to dla mnie zagadką.Nie popadajmy w paranoje, że tylko stare konstrukcje są dobre a nowe są od razu do śmietnika. Prosiłbym o propozycje czegoś co jest aktualnie w produkcji, i cieszy się dobrą opinią. Podziękuje za propozycje sprzetów giełdowych, nie będę wam robił konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ano o to, że po oddaniu młynka na gwarancję czekasz sobie miesiąc może półtora. Akurat osobiście lubię sprawdzone starsze konstrukcje. Trudno uzyskać opinie o sprzęcie, który dopiero co wszedł na rynek...nie wszystko złoto co się świeci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć, co byście polecieli w wadze powiedzmy 300-350 gram, rozmiar nie wiekszy niz 4? powiedzmy że budżet koło 500 ale może być i taniej a i troche drożej.Miesiąc temu kupiłem TP3000XT spodziewałem się rzęcha ,a dostałem genialną maszynkę w metalowej obudowie z lekkimi draskami na lakierze.Model '95 czyli 22 lata bez grama luzu na rotorze i cichą przekładnią,podkładka z blaszki załatwiła luz na korbce...dla wielu to złom.To nie paranoja...przeczytaj historię G_rzegorza (znajdziesz w zawartości) to nie przypadek tylko dziś standard.Zacytuje aroganckiego sprzedawcę z Leclerca:kołowrotki robi się na dwa lata,a potem się wyrzuca!? Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Bardzo się ciesze że masz genialną maszynkę. Jednak mnie nie interesują takei kołowrotki. Mam 15 letniego super x gt made in japan ktory jest nie do zajechania wiec wiem o co chodzi i nie chce na takie coś łowić.Takżę prosze nie lejcie więcej wody, przekonując mnie na siłę czego potrzebuje. Nie wszystkim musi pasować to co wam. Prosze o propozycje z kołowrotków dostępnych normalnei w sprzedaży (nie musi to być nowość na ten rok @G_rzegorz) jak nie macie co zaproponowac to nikt nie zmusza do pisania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Mam zaprzyjaźnionego wędkarza,który wypróbował wszystkie!!! dostępne kołowrotki i wrócił do XTR3000(3 szt).SuperX to chyba metalowy korpus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Mam zaprzyjaźnionego wędkarza,który wypróbował wszystkie!!! dostępne kołowrotki i wrócił do XTR3000(3 szt).SuperX to chyba metalowy korpus?Super Aero miały chyba jeszcze kompozyt XT7.Syper X raczej też metal. Twin Power XTR to już metal. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez Tom@son Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Nowego kołowrotka z gwarancją, którego z łatwością, bez szukania kupie Zauberowate i najlepsza rekomendacja'w tym przedziale cenowym nie kupisz nic lepszego'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Super X , na 90% ma hybrydową obudowę tak jak np. Ultegra SuperShip. Co nie ujmuje mu absolutnie nic, i kiedyś go sobie kupię, bo to jeden z najlepszych tylnohamulcowych kołowrotków w historii wędkarstwa, w dodatku całkowicie użyteczny nawet dziś z pletką, w przeciwieństwie do równie genialnych Cardinali C3/C4, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantum Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witam,chciałbym zakupić wędkę "Dam Efzett Wędka Yagi 2.74m 12-42g" oraz kołowrotek "RYOBI APPLAUSE CR FD3000" i związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy to będzie dobre połączenie. Zestaw ma być przede wszystkim na sandacza oraz na szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 (edytowane) Bardzo się ciesze że masz genialną maszynkę. Jednak mnie nie interesują takei kołowrotki. Mam 15 letniego super x gt made in japan ktory jest nie do zajechania wiec wiem o co chodzi i nie chce na takie coś łowić.Takżę prosze nie lejcie więcej wody, przekonując mnie na siłę czego potrzebuje. Nie wszystkim musi pasować to co wam. Prosze o propozycje z kołowrotków dostępnych normalnei w sprzedaży (nie musi to być nowość na ten rok @G_rzegorz) jak nie macie co zaproponowac to nikt nie zmusza do pisania Rusz d....e i sam poszukaj leniu. Sory ale czytam Twoje wpisy w tym temacie to odnoszę wrażenie że czytam wpisy rozkapryszonej dziewczynki..... Dostałeś kilkadziesiąt bardzo fajnych propozycji. TPSW4000 '15? CO teraz nie będzie pasować panience?60g to nie ciężka orka? A 300-350g to już ciężki młynek...... Mistrzostwo. Edytowane 23 Kwietnia 2017 przez przemo_w 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witam,chciałbym zakupić wędkę "Dam Efzett Wędka Yagi 2.74m 12-42g" oraz kołowrotek "RYOBI APPLAUSE CR FD3000" i związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy to będzie dobre połączenie. Zestaw ma być przede wszystkim na sandacza oraz na szczupaki. A ja bym chciał, aby za takie wpisy był kwartalny ban bez możliwości założenia nowego konta z tego samego adresu IP. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Bardzo się ciesze że masz genialną maszynkę. Jednak mnie nie interesują takei kołowrotki. Mam 15 letniego super x gt made in japan ktory jest nie do zajechania wiec wiem o co chodzi i nie chce na takie coś łowić.Takżę prosze nie lejcie więcej wody, przekonując mnie na siłę czego potrzebuje. Nie wszystkim musi pasować to co wam. Prosze o propozycje z kołowrotków dostępnych normalnei w sprzedaży (nie musi to być nowość na ten rok @G_rzegorz) jak nie macie co zaproponowac to nikt nie zmusza do pisania My sprzętu nie sprzedajemy żeby Tobie "proponować". Po prostu bazując na swoim oraz innych doświadczeniu najzwyczajniej w świecie próbujemy pomóc w wyborze. Myślę, że to Ty niepotrzebnie pytasz nie chcąc jednocześnie słuchać. Lepiej przejdź się do sklepu i tam ze Sprzedawcą "porozmawiaj". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi