TEAM DRAGON Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Koledzy zgadzam się z wami w 100%Ja chyba chce przekombinować za bardzoMianowicie mam 3 kijeHMX 2,60 18-42 TP 4000 PGTD 2,55 18-42 Red Arc 400 stary dobry wypust TD 2,55 2-10 wklejka i tu nie mam nic???? sprzedałem była catana 2500I tak naprawdę szukam kręcioła który pogodzi 2 wędki red przejdzie na emeryturęi pierwszy pomysł było Rarenium 4000 FA za 850 zł bo ma tylko 260 gram i 2 szpuleTYLKO CZY RARENIUM DA RADĘ DO GŁÓWEK 7-15 gram guma 4 cale ???ale tak myślę czy nie dokupić 2 szpuli da TP 4000 PG i przemieniać tylko trochę to denerwujęA pod okonia coś lekkiego dlatego myślałem o tym biomku 2500fbSam już nie wiem chyba za dużo kombinujęz DRUGIEJ STRONY RED MNIE NIE ZAWIÓDŁ MOŻE GO ZOSTAWIĆ A KUPIĆ TYLKO POD OKONIA ??? Edytowane 4 Października 2017 przez TEAM DRAGON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ja testuje 15' TP 4000PG z kijem do 50 gr c.w., a przynęty to najczęściej gumy o wadze 30 - 35 gr + 10 - 15 gr ołowiu i spokojnie daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Mam 2 typy pod okonia 2,55 2-10 wklejka TDBiomaster 2500 FB 265grStradic 4000 FB 230 grktóry lepszy według wasproszę o wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Najpierw do kija 18-42g młynek 2500 ....teraz do kija 2-10g młynek 4000....Sory ale wychodzisz na prostą w konkursie na "miszcza" miesiąca :-))) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Przemku, to przecież normalne, ciężki kij+lekki młynek=lekki kij+ciężki kabestan, wszystko się bilansuje, czepiasz się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Jedno jest pewne . Stradic 4000 wytrzyma przy kiju do 10g wieczność :-)))Ps. Tylko trzeba uważać żeby ryby przez przelotki nie przeciągnąć :-))) Edytowane 5 Października 2017 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Najpierw do kija 18-42g młynek 2500 ....teraz do kija 2-10g młynek 4000....Sory ale wychodzisz na prostą w konkursie na "miszcza" miesiąca :-)))Tak jak @Catrol na tunning-man'a roku Sugeruję zmianę nicka na @stetoskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A ja wszystko ogarniam młynkami 2500 oprócz okonia tu 1000 ze względu na wagę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Oj oj tamRed zostaje przy 18-42I pozostaje tylko dobór kołowrotka do 2.55 2-10Dlatego pytałem który lepszy Biomek 2500FB 2 szpule 260 gramStradic 4000FB 230 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Nie lubię łowić kołowrotkami 1000 Żyłki zle schodzą z nich Dalsze żuty większe szpule Za chwilę mi ktoś wyjedzie z 1000 mithella że ma szpułę jak 3000 Miałem i po 2 sezonach odsprzedałem Nie przypadł mi do gustu Mam 2 typy i basta Stradic 4000FB 230gram Biomek 2500 FB 2 szpule 260 gramKutry lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Nie lubię łowić kołowrotkami 1000 Żyłki zle schodzą z nich Dalsze żuty większe szpule Za chwilę mi ktoś wyjedzie z 1000 mithella że ma szpułę jak 3000 Miałem i po 2 sezonach odsprzedałem Nie przypadł mi do gustu Mam 2 typy i basta Stradic 4000FB 230gram Biomek 2500 FB 2 szpule 260 gramKótry lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Jak ktoś jest dowcipny niech nie pisze wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Ja wszystko rozumięPrzecież do kija do 42 nie dam kołowrotka 2500Panowie trochę powagi Red 400 zostaje i po temacie Chodzi tylko o okoniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Ja wszystko rozumięPrzecież do kija do 42 nie dam kołowrotka 2500Panowie trochę powagiRed 400 zostaje i po temacieChodzi tylko o okoniówkę Człowieku ogarnij się, nie dodawaj posta pod postem bo tylko śmiecisz. Masz opcję edycji żeby coś dodać do swojej wypowiedzi. I popraw te błędy bo aż w oczy kole. Chyba, że nie chcesz być traktowany poważnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Tak jak @Catrol na tunning-man'a roku Sugeruję zmianę nicka na @stetoskop Kolego masz jakieś uwagi co do mojej osoby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEAM DRAGON Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Po temacie kupiłem biomek 2500 FBDZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WYPOWIEDZI Piszę z komórki przepraszam za błędy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Stradic 2500 FB CI4+ spokojnie by do tego kijka starczył ale Biomek to też bardzo fajny wybòr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Kolego masz jakieś uwagi co do mojej osoby ?Luźna guma Śledzę forum i zauważyłem, że jesteś wyjątkowym i wrażliwym majsterkowiczem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Kamil, powiem Ci tak - może to wyglądać na fanatyzm dopasowania sprzętu pod siebie.Ale jako, że mieszkam w takiej części województwa mazowieckiego, gdzie głównie łowię w cholernie zaniedbanych wodach okręgu maz. to trzeba dobrze kombinować żeby łowić wygodnie...bo żeby złowić cokolwiek trzeba długimi godzinami machać wędą...i ciągle kombinować ze sprzętem...szczególnie łowiąc z brzegu.Producenci rozchodzą się jedni w lewo drudzy w prawo...a klientów chcących być "po środku" mają gdzieś to inna bajka. Przykład : kij na sandacze - jedni producenci robią sztywne pałki na super blanku, z super osprzętem za klikaset PLN...a drudzy robią tanie, badziewne patyki za 150 zł (chociaż czasem trafia się perełka w niskiej klasie cenowej) A bardzo rzadko ktoś wypuści porządną sandaczową wklejkę...z dobrze dobranym "kiwokiem" z osprzętem fuji i dobrym blankiem.Podobnie jest z kołowrotkami...dlatego można wywnioskować z moich postów...że warto kupić "model X i przerobić to czy tamto" albo dokonuję wyboru na podstawie budowy technicznej maszynki...co o ma i z czego zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Kamil, powiem Ci tak - może to wyglądać na fanatyzm dopasowania sprzętu pod siebie.Ale jako, że mieszkam w takiej części województwa mazowieckiego, gdzie głównie łowię w cholernie zaniedbanych wodach okręgu maz. to trzeba dobrze kombinować żeby łowić wygodnie...bo żeby złowić cokolwiek trzeba długimi godzinami machać wędą...i ciągle kombinować ze sprzętem...szczególnie łowiąc z brzegu. Wiesz, jedno jest pewne, tam gdzie łowi się więcej ryb mniej uwagi przywiązuje się do sprzętu aczkolwiek lepiej jak komfort jest niż go nie ma. Producenci rozchodzą się jedni w lewo drudzy w prawo...a klientów chcących być "po środku" mają gdzieś to inna bajka. Przykład : kij na sandacze - jedni producenci robią sztywne pałki na super blanku, z super osprzętem za klikaset PLN...a drudzy robią tanie, badziewne patyki za 150 zł (chociaż czasem trafia się perełka w niskiej klasie cenowej)Myślę, że na tą chwilę rynek jest już przesycony i mocno się mylisz, że brak jest towarów po środku. Wydaję mi się, że większym problemem jest fakt iż ludzie chcieliby mieć towar PRO za cenę tego po środku, co niejednokrotnie pokazuje nam forumowa giełda.Lubię łowić sandacze i trochę tych kijków przerobiłem i powiem Ci tylko, że nie zawsze ten który na sucho wydaje się być pałką jest nią podczas holu, to samo z kołowrotkami , czasem na sucho praca nie jest zachwycająca, a podpinając przynętę jest tak jak być powinno. A bardzo rzadko ktoś wypuści porządną sandaczową wklejkę...z dobrze dobranym "kiwokiem" z osprzętem fuji i dobrym blankiem.Podejrzewam, że sandaczowa wklejka jest towarem bardzo niszowym... Osobiście nie znam osobiście nikogo, kto używałby wklejki do połowu sandaczy. Podobnie jest z kołowrotkami...dlatego można wywnioskować z moich postów...że warto kupić "model X i przerobić to czy tamto" albo dokonuję wyboru na podstawie budowy technicznej maszynki...co o ma i z czego zrobione Jak już wracam do meritum , przerobiłem temat stałoszpulowców od ruskiego oriona przez slamery, emblemy, kilka generacji TP do zachłyśnięcia się JDM. Powiem Ci, że jakikolwiek kołowrotek to by nie był, nie lubi nadmiernego w nim grzebania. Jeszcze żadne dołożone łożysko ( za wyjątkiem rolki ) nie zmieniło pracy kołowrotka w sposób odczuwalny podczas warunków do jakich został zaprojektowany. Zauważyłem też, że kołowrotki pracują lepiej jak zaglądam do nich od wielkiego dzwonu, a już znacznie lepiej kiedy o nich nie myślę . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Mnie jeszcze zdziwiły obawy co do sztywności konstrukcji Biomastera FB.Akurat w tym kołowrotku to ostatnia rzecz, o którą bym się martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A co jest na 1 miejscu w rankingu obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Szukanie problemów na siłę podczas kręcenia na sucho siedząc w fotelu ???????????????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A co jest na 1 miejscu w rankingu obaw Praca fotelowa - nie dla onanistów. Przy okazji sam się wyleczyłem przy okazji tego kołowrotka z szukania dziury w całym.Na sucho pracuje średnio , pod obciążeniem bardzo dobrze i tak ma być z kołowrotkiem . Z minusów delikatny rant szpuli (bardzo podatny na uszkodzenia) , szybko padło łożysko rolki , lekki luz na rotorze.U mnie do zastosowań med-heavy - do ciężkiej orki jakoś go nie widzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 U mnie akurat Biomek pod obciążeniem postukiwał... a wyleczył mnie slammer :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi