Krab Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Weź pod uwagę zupełnie inna rzecz - dostępność części. Do 10 spokojnie kupisz co potrzeba, do 07 sporo rzeczy jest już niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) No i do 10 korba ma jeden gwint na obie strony (do 07 jest osobny trzpien na prawa stronę) Żbiku,okuma salina:55 http://allegro.pl/okuma-salina-55-i7394814801.htmllub 40 http://allegro.pl/okuma-salina-40-i7394814269.html Prosta budowa, ładny nawój, trwały, nie stawia oporu przy prowadzeniu dużych wabi, polecam.Wada to brak zapasowej szpuli, a dedykowana to koszt ok. 100 zł.To nie moje aukcje. Z pozdrowieniami,AndrzejChciałbym jednak nowy kołowrotek, bo nie wiadomo jak ktoś orał taka używana Saliną. A nowa Salina to już 6 stówek minimum. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Jeżeli waga nie przeszkadza to na pewno wytrzyma.https://www.waveinn.com/zeglarstwo-wedkarstwo/tica-spinfocus-gt/27276/pCena także przystępna a dodatkowo nówka sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Życie Panie Kolego, z reguły tanie mięso psy jedzą.No, polemizowałbym. Zależy jakiego mają pana, moja Księżniczka tylko cielęcinka, wołowinka, bażancik :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Nowe daiwa balistic sa bardzo fajnymi mlynkami, mam dwa i nic zlego nie powiem, tylko cena jakies 7xx. Do sandaczowania mam daiwa certate 3506H. Niestety z shimano sie wyleczylem i tych magicznych c4+ jak mi kolowrotek w pol pekl przy stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redheadgypsy Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam! Chciałbym podpytać o drobną poradę dotyczącą kołowrotka do lekkiego spinningu. Będzie używany przy SG LFR CCS 213cm z CW do 7g. Ale chciałbym mieć możliwość od czasu do czasu spokojnie przerzucić się na średni spinning bez żadnych obaw. Założona będzie plecionka (sporo kamieni i małż na dnie mojego łowiska) . Przynęty - drobne i średnio drobne gumy, wirujące ogonki, obrotóweczki i inne maluszki.Rozmiar 2000-3000 max Myślałem nad klasycznym red arc 10200-10300. Budżet 400 PLN.Byłbym wdzięczny za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Taki redarc 3000 bedzie za duży do takiego spina. Sprawdź sobie cos lżejszego np z Fuego lt od daiwa w tym budżecie sie zmieścisz. Wtedy wielkość 2000-3000 jeszcze ci reki nie urwie a z grubszym lowieniem da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Daiwa 2000 w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Może Daiwa BG 2000? Relatywnie lekki jak na full metal (240g) a jednoczenie mocny na tyle, ze średni spin mu nie straszny. I tylko odrobine przekracza budżet. Niestety nie szpulki zapasowej. Generalnie nie bedzie łatwo pogodzić kołowrotka do średniego spina z pasującym do LRF-a.Albo bedzie dość ciężki co zmniejszy przyjemność i czułość łowienia UL, albo bedzie za delikatny do średniego spinningu i przy takim szybko padnie. Uwierz mi ze z kijkiem takiej klasy jak LRF odczujesz różnice miedzy młynkiem 200 a 240g. Każdy gram obniża komfort łowienia przy przynetach 1g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redheadgypsy Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 (edytowane) Bardzo wam dziękuję za te wszystkie opinie i sugestie.Założę te sugerowane w sklepie i zobaczymy, jak będą leżały w dłoni Edytowane 30 Lipca 2018 przez redheadgypsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Taka daiwa generation black 3000 pociągnie cannibale 15cm i inne gumy na lekkich główkach do max łącznej wagi 60g?Podoba mi się bo ma niskie przełożenie. 4000 waży już 380g..Chyba że coś innego z niskim przełożeniem do obsługi kijka do 60g w kwocie powiedzmy do 1000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Taka daiwa generation black 3000 pociągnie cannibale 15cm i inne gumy na lekkich główkach do max łącznej wagi 60g?Podoba mi się bo ma niskie przełożenie. 4000 waży już 380g..Chyba że coś innego z niskim przełożeniem do obsługi kijka do 60g w kwocie powiedzmy do 1000pln.TP 4000 PG,ale wydatek ok 1300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Daiwa certate 3000 masz przelozenie 4.8.1, bardzo czesto do kupienia nowe za ~ 1100zl. Twin power 2015 PG ma fajne przelozenie ale cena troche wyzsza niz przy certate bo okolo 1250zl w niemczech. Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 (edytowane) Zastanawiam się nad Shimano C3000, a 4000 (Exsence vs. Stella)Miałby obsługiwać głównie gumy 4-5 cali na lekkich główkach 5-10g.Opcjonalnie jakaś obrotówka aglia, comet 4-5 lub long 2-3.Co doradzicie? Edytowane 4 Sierpnia 2018 przez Suchotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Koledzy czy kręcioł taki jak Kołowrotek Daiwa Fuego 2500 lt będzie ok wielkościowo do spiningu i przynęt do max.45g a głównie 10-25g.Używa ktoś tego sprzętu ,jak się spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Miałem w ręce ostatnio Fuego i Excelera LT 2500. Bardzo fajne wrażenie ale na pewno nie ten rozmiar do 45g. Zreszta nawet morskiego DAM Calyber 3000 nie katuje takimi obciążeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Do takiego łowienia to raczej celuj w rozmiar 3000 przy Daiwie lub 4000 Shimano. Teraz pytanie o budżet bo przy takim obciążeniu bardzo szybko zajezdzisz Stradica czy Fuego. Mogę śmiało polecić Daiwie certate 3000 lub twin powera 4000 pg. Napewno posłużą dłuższy czas od tańszej alternatywy, a kultura pracy pod obiaciazeniem przeskoczą kazdy model do 700zl. Kumpel używa sustaina 4000fg i daje radę na trociach, szczupakach sandaczach. Ma go już z 2 lata i łowi średnio 3 razy w tygodniu po kilka godzin, kołowrotek poza jakimiś rysami działa jak nowy... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Przy budżecie jak na Fuego LT to bym poszedł po całości i kupił Penna Spinfishera 3500. Owszem, koło kultury pracy to on nie leżał. Za to zajechać bedzie trudno. Nawet obciążeniem 100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Fakt można iść w penna jeśli budżet niski... Tylko kultura pracy penna odbiega znacząco od Shimano/Daiwa, no ale siermieznosc daje wytrzymałość i długowieczność poniekąd.... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Oczywiście pisałem że te 40-45g to w skrajnych przypadkach głownie guma taka jak Cannibal 10-12,5cm + głowka 8-12g to do 25g max, czy 3000 będzie Ok czy jednak lepsza 4000 pod taki średni szczupakowy spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 A który ci lepiej kij wywazy? Mam Fuego 3000 i do takich obciążeń jednak bralbym cos większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Witam Forumowiczów Zwracam się o sugestie/porady w doborze kołowrotka do wędki Savage Gear mpp2 - 259cm do 150gram Kij typowo pod duże gumy Jaki młynek polecacie? Myślałem o Penn Conflict rozmiar 4000 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 penn slammer 360, używam do wersji z MPP2 do 220g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Jakie przeznaczenie jest dla TP sw 4000xg? Albo jakich przynęt nie powinien obsługiwać, żeby starczył na dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Jakie przeznaczenie jest dla TP sw 4000xg? Albo jakich przynęt nie powinien obsługiwać, żeby starczył na dłużej? Żeby starczył na dłużej, to tylko gablota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi