luk_gda Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 @Marcys rzucalem tym kupionym od Ciebie, równolegle na drugim kiju Zauber. Jeśli chodzi o komfort łowienia to Daiwa miażdży. Pytanie tylko czy pociągnie przynęty >20g na dłuższą metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Cześć panowie. Mam takie pytanie i trochę wątpliwości. Sprawa rozbija sie o to ze chce mam przygotowany zestaw do opadu sandacz , szczupak do przynęt 7-14 gram +'guma 3 cale i teraz pytanie ktory mlynek TWIN POWER 2000 xt czy Biomaster 3000 xt? Jeżeli chodzi o TP to czy go nie zajade takim łowieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zna ktoś z kolegów lepiej daiwe bg? Dokladniej rozmiar 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Moim zdaniem 2000 to za mało mocy i szybkości .Zdecydowanie 3000Cześć panowie. Mam takie pytanie i trochę wątpliwości. Sprawa rozbija sie o to ze chce mam przygotowany zestaw do opadu sandacz , szczupak do przynęt 7-14 gram +'guma 3 cale i teraz pytanie ktory mlynek TWIN POWER 2000 xt czy Biomaster 3000 xt? Jeżeli chodzi o TP to czy go nie zajade takim łowieniem?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 @Marcys rzucalem tym kupionym od Ciebie, równolegle na drugim kiju Zauber. Jeśli chodzi o komfort łowienia to Daiwa miażdży. Pytanie tylko czy pociągnie przynęty >20g na dłuższą metę.W zasadzie czemu nie? Zajechać można wszystko ale nie widzę powodu dla którego ten młynek nie miałby pohulać z takimi przynętami. Wystarczy wiedzieć, że do holu ryb nie jest korba młynka tylko wędka A jeśli faktycznie warunki mają być mega ciężkie (solanka, duże obrotówki, szybki nurt itp) to zawsze jest BG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zna ktoś z kolegów lepiej daiwe bg? Dokladniej rozmiar 2500Ja używam 3000 a to jeden czort . Ogólnie fajna maszynka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Ja używam 3000 a to jeden czort . Ogólnie fajna maszynka.2500 da radę z główka 20g plus guma? Szukale lekkieko małego nocnego mlynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Każdy da radę pytanie jak dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Moim zdaniem nie będzie problemu. Od wielu lat używam tylko Shimano . W tym roku po dobrych opiniach Daiwy BG postanowiłem ja kupić. Do 500 zł super propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_fisherman Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Witam wszystkich,Serdeczna prośba o pomoc. Poszukiwany kołowrotek w rozmiarze 3000 - 4000. Mile widziane również modele już nieprodukowane. Wymagania:- hamulec walki- dobre i trwałe mechanizmy- płynna praca Wszystko może odbyć się kosztem wagi. Nie boję się kołowrotków powyżej 300 czy 350 gramów, właściwie lepiej doważą moje obecne kije i te które oglądam w sklepach.Moje obecne typy skłaniają mnie najbardziej w kierunku starszych Shimano z serii Aero GT itp.Chciałbym z kołowrotkiem przeżyć przynajmniej 5-10 lat. Jestem gotowy na wymianę tulei na łożyska i wszelkie serwisy.Czy znajdzie się coś lepszego niż stare dobre Shimaniaki ? Twin Powery i Stelle są na razie trochę ponad obecny budżet. Jeśli da się to zamknąć w 400-600 zł, będzie super. Jeśli dodatkowe wymaganie pozwolą zawęzić obszar poszukiwań to mile widziana podwójna korba i ciemniejsza kolorystyka.Będę wdzięczny za wszelkie komentarze. Edytowane 2 Września 2018 przez szary_fisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Poszukaj w bardzo dobrym stanie twin powera xtr, mlynek legenda... Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Tak naprawdę twin xtr nie różni się wiele od super x czy stradica x. Bebechy te same a łożyska można dołożyć. Ta wspomniana legendarnosc natomiast winduje ceny do absurdalnego nieraz poziomu. Te młynki mają obecnie ok. 20 lat. Bardzo trudno będzie znaleźć dobry egzemplarz we wspomnianej cenie. Bolączką są łożyska oporowe bo najczęsciej ulegają awarii tj. przepuszczają szczegolnie przy niższych temperaturach a nowych częsci zamiennych już nie ma.Jednak jeżeli wymagania są znane to pozostaje polować, najlepiej na super x, najłatwiej dostać. Jeżeli bedzie to mało eksploatowana sztuka to przy odpowiednim zadbaniu spokojnie posłuży 10 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_fisherman Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Dziekuje Panowie, Czy z obecnej oferty kołowrotków cos spełnia wymagania tak dobrze jak twin ? Chyba nie znam takiego modelu przydałaby się sugestia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Jesli szukasz czegos z hamulcem walki to tp xtr jest najwyzszym modelem. Nastpenie masz stradica X, super X i zwyklego czarnucha. Jest jeszcze biomaster LS, ogolnie jak trafisz porzadna sztuke to kolowortek na lata.... Tak jak poprzednik napisal jest ciezko trafic za normalne pieniadze perelke[emoji13]... Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk Edytowane 2 Września 2018 przez mathew.stepnicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_fisherman Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Dzięki za zwrócenie uwagi na Biomastera LS, trochę go pominąłem. Przyjrzę się [emoji4] Jesteście dużo lepiej zorientowani niż ja. Mogę Was zapytać o uczciwe przedziały cenowe: stradic x, super x, biomaster x ? Zorientowanie się zajmie mi kilka godzin, a i tak nie będę zbyt pewny tych informacji. Nie szukam najtaniej za wszelka cene, chętnie poniosę uczciwy koszt za dobre urzadzenie. Ale nie chce być wycackany bo temat jest śliski i raczej będę to załatwiać przez internet. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 2 Września 2018 przez szary_fisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Szukam kręciołka do sandaczówki (łowienie na zaporówkach- główki 10-20g + guma 4-5 cali lub kogut max 28g) . Zastanawiam się nad trzema kręciołami1. Daiwa BG 30002. Shimano Ultegra FB 40003. Shimano Sahara FI 4000 Co z tej trójcy byście proponowali? I dlaczego ? Edytowane 2 Września 2018 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Daiwa BG bo ma mocniejsze mechanizmy w porowaniu z Sahara-ultegra. BG posluzy znacznie dluzej od shimanowskich zavawek... Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Z racji, że nie kupowałem nic "lekkiego" przez ostatnie "naście lat, mam pytanie do kolegów używających kołowrotki daiwa i shimano. Co można w rozsądnej cenie (do tysiaka) dobrać pod fenwicka elite tech 1/8 - 3/4 oz i 210cm?? kilek leciutki pod średnie przynęty generalnie. shiman0 4000 za duży, 3000 niby ten sam korpus czyli wagowo ten sam. może jakaś daiwa wielkości 2500?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Jest już taki temat. Nazywa się "dobór kołowrotków". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 super. trzeba czytać cały?? pytam konkretnie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Takich z konkretnym pytaniem jak twoje jest tutaj dziesiątki tygodniowo. Chodziło o to, by zadać pytanie w odpowiednim temacie a nie czytać go od początku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Czytanie nie boli a przy okazji można znaleźć odpowiedzi na pytania które na które nie znaliśmy odpowiedzi. Zresztą po co wytwarzać otwarte już przez kogoś innego drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 saalar Shimano 4000 i 3000 to nie tej samej wielkosci obudowa.3000 to w wiekszosci 2500 z inna pojemnoscia szpuli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Dzięki Darek64. Własnie tu się pomyliłem. Chodzi mi o złoty środek. 2500 czy 3000 z shimano wydają się za małe a 4000 za duży. Może 2500 z daiwy? Albo ci4? Tylko jakiej wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Daiwa BG 3000 to cos pośredniego wielkością miedzy Shimano 2500 a 4000. Wagowo tez. Drożej jest Prorex 2500R czyli korpus 3000 i szpula 2500. Mały , mocarny. Kręciłem (nad wodą) i wrażenia zajefajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi