Alexspin Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) . Edytowane 20 Września 2018 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) No to padło na Shimano Soare Ci4+ 2000SHG - NEW 2017, już do mnie jedzie Edytowane 24 Września 2018 przez Tomek.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katystopej Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 (edytowane) Do Grey streama 5-23 2.4 na próbę wziąłem Seriniusa gtx200, a do planowanej wersji 2-12 2.28 ~120g co brać w granicach 250-300zł ? 2 szpule alu obowiązkowo, jedna pod żyłkę, druga pod pletkę. Za dużo tego do wyboru a za małe obeznanie Edytowane 24 Września 2018 przez katystopej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sooroof Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Witam, Szukam kołowrotka, który miałby obskoczyć 2 kije: 2.7m 5-25 i 2,28m 4-21. Łowie raczej lekko, tzn. woblery, blachy zwykle max. 3, sporadycznie 4 i głowki rzadko wyżej niż 20g + gumka 3" i 4". Planuję nawinąć pletkę 0.10 max 0.12. Budżet okolo 500zl, nie wykluczam używki, jeśli pewna sztuka. Preferuję Shimano lub Daiwa i teraz w sumie 2 pytania:Jaki rozmiar?Jaki model i ktora stajnia? (Co sądzicie o nowych Daiwach LT?)Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 (edytowane) Dobry wieczór . Chcialbym prosic kolegow o pomoc w wyborze kołowrotka do kija sandaczowego o cw do 35 gram wiec lekko mieć nie będzie. Głównie szarpanie kogutow do 32 gram. Moje typy to : Daiwa bgStradicBiomaster Ktory z nich ma najmocniejsze bebechy zeby sie zaraz nie rozsypał i ktory brać rozmiar? 3000/ 3500 / 4000? A moze coś ze starszej produkcji stradic ? Biomek ? Twinek? Edytowane 29 Września 2018 przez Funky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Z nowych bierz daiwe bg 3000 zostanie jeszcze na dobra plecionkę... Z starszych jeśli źródło pewne to biomaster xt 3000 powinien być w rozsądnych pieniądzach. Maszyna bestia, mały tunning i masz sprzęt na lata. Mozesz też rozważyć ultegre z podobnego przedziału wiekowego 2000-2005. Czasami trafiają się perełki gablotowe w rozsądnych pieniadzach[emoji6].... Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Jak masz fundusze to biomaster SW 4000. A bardziej budżetowo do targania kogutów to bym rozważył Spinfishera V 3500. Bedzie trudno zajechać chociaż to inna kultura pracy niż Shimano czy Daiwa. Pytanie czy przy kogutach kultura pracy jest zauważalna...Maszyna o potwornej mocy, a nawój i hamulec zdecydowanie z innej epoki niż Slammer. Prace przekładni czuć. Dlaczego to wystarczy zajrzeć do środka , dyfer w kamazach też nie jest bezgłośny i maślany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Witam Panowie. Polećcie jakiś kręciołek pod wędeczke Savage Gear Bushwhacker XLNT2 2,13m 15-50g do 400zł. Bede łowił głownie na gumy 15-16cm z gramatura ok 10-15gr i slidery 10cm tonace. Plecionka 0.16 tak zeby ja dobrze nawijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Daiwa BG 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Darek64 Zbyt duży nawój plecionki jak dla mnie. Nie szukam kołowrotka pod blachy i przynety boleniowie. Szukam czegos pod klasyczne łowienie gum w toni i z opadu. 75-80cm nawoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Troche wieksze przelozenie nie przeszkadza w takim lowieniu,to jest ok 10cm roznicy na jednym obrocie.Dla mnie jest problem, jezeli jest wiekszy opor na korbie przy zwijaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 Rozumiem:) A co byś sądził o Penn spinfisher v 3500? Tylko troszke ciezki on jest 393gr, nie wiem jak by to wygladało z wedka 120gr, 2.13cm. Albo Ryobi Arctica 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 @dropshot: Jaxon ZX Machine przemyśl.Mam 300 i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Rozumiem:) A co byś sądził o Penn spinfisher v 3500? Tylko troszke ciezki on jest 393gr, nie wiem jak by to wygladało z wedka 120gr, 2.13cm. Albo Ryobi Arctica 4000? Dla mnie waga kołowrotka powyżej 350g jest nie do przyjęcia,przy takim zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Panowie potrzebny mi jest kołowrotek do woblerów boleniowych i kleniowych sdr max 6-7 cm, łowisko to Wisła. Co będzie lepsze Shimano Exsence BB 3000 czy Shimano SUSTAIN FI 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Dla mnie waga kołowrotka powyżej 350g jest nie do przyjęcia,przy takim zestawie.Dla mnie tak samo 300-330 Taki przedział jest dla mnie optymalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Witam Panowie. Polećcie jakiś kręciołek pod wędeczke Savage Gear Bushwhacker XLNT2 2,13m 15-50g do 400zł. Bede łowił głownie na gumy 15-16cm z gramatura ok 10-15gr i slidery 10cm tonace. Plecionka 0.16 tak zeby ja dobrze nawijał Pomyśl nad slammerem 260. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Slammer przy wielu zaletach, jakością nawoju nie grzeszy, a kolega napisał „żeby dobrze nawijał” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Panowie potrzebuje zakupić kołowrotek pod szczupaka na lekko czy Stella 2500fj 2018 się nadaje. Waga główki 3g do max 10g plus guma 10 do 12 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 da rade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaceer Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Witam . Szukam kołowrotka do wędki St. Croix LBS71MF głownie pod opad do max 20 gr. Aktualnie posiadam nowego Zaubera 3000 ale jest za cięzki i wędka leci "na pysk". Możecie coś polecić ? Chciałbym się zmieścić w tysiaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Witam . Szukam kołowrotka do wędki St. Croix LBS71MF głownie pod opad do max 20 gr. Aktualnie posiadam nowego Zaubera 3000 ale jest za cięzki i wędka leci "na pysk". Możecie coś polecić ? Chciałbym się zmieścić w tysiaku.Coś nie w te stronę , jak leci na pysk to za lekki [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Panowie potrzebuje zakupić kołowrotek pod szczupaka na lekko czy Stella 2500fj 2018 się nadaje. Waga główki 3g do max 10g plus guma 10 do 12 cm. Ja bym na Twoim miejscu wybrał większy model, kiedyś się może przydać do cięższych zadań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Ja bym na Twoim miejscu wybrał większy model, kiedyś się może przydać do cięższych zadań.To może od razu wersję SW20000? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi