Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Z T.P 2500S to już fajny zestaw opadu za gruby okoniem, sandaczem z płytkiej wody :)

Ta wędka jest jednym z najlepszych zakupów życia...taki lekki wklejany uniwersał na wody Mazowsza.

A drugim super udanym zakupem jest Daiwa TAC ;)

Także u mnie tendencja taka : Wędki - Daiwa ; Kołowrotki - Shimano.

Witajcie wszyscy. Koledzy i kolezanki mial bym pytanie odnosnie kolowrotkow ul do wedeczki pstragowej co byscie polecili? W szczegolnosci chodzi mi o dlugosc rzutów z szerokiej szpulki wydaje mi sie ze dalej bedzie smigac mala przyneta a i wedeczka to avs66lf2 wiec rozmiar tez nie wiekszy jak 2000. Pozdrawiam

Shimano C2000S HG. W zależnosci od budżetu Stradic CI4+, Vanquish albo Stella.

Cardiff i Soare wg mnie cena ciut zbyt wysoka w stosunku do jakości.

Jak budżetówka to np. Nexave 1000 choć dość ciężki.

Edytowane przez smokwelski

Różnica niewielka. Mojej Pani kupiłem 1000 do wędziska 2,13m/1-6g/2-6lb/87g, idealnie wyważa. Jeśli masz wędzisko nieco mocniejsze, weź spokojnie 2000, body takie samo jak 1000, tylko pojemność szpuli nieco większa.

Różnica niewielka. Mojej Pani kupiłem 1000 do wędziska 2,13m/1-6g/2-6lb/87g, idealnie wyważa. Jeśli masz wędzisko nieco mocniejsze, weź spokojnie 2000, body takie samo jak 1000, tylko pojemność szpuli nieco większa.

kijek bedzie nieco cięższy

2,15cm 109 gr konger mikros

To weź 2000. Na pewno dobrze wyważy Mikrosa, a maszynka warta tych pieniędzy. Poszukaj w internecie, kilka tygodni temu natrafiłem na test tego kołowrotka, bardzo pozytywny. Moja Pani miała go dopiero raz nad wodą i jest bardzo zadowolona. Jedyna wada, to że nie ma w komplecie zapasowych szpul, ale chyba gdzieś na Forum czytałem że można je dokupić, nie szukałem, bo mi nie potrzebna.

To weź 2000. Na pewno dobrze wyważy Mikrosa, a maszynka warta tych pieniędzy. Poszukaj w internecie, kilka tygodni temu natrafiłem na test tego kołowrotka, bardzo pozytywny. Moja Pani miała go dopiero raz nad wodą i jest bardzo zadowolona. Jedyna wada, to że nie ma w komplecie zapasowych szpul, ale chyba gdzieś na Forum czytałem że można je dokupić, nie szukałem, bo mi nie potrzebna.

ale 1000 i 2000 to waga jest taka sama 185 gr

Tak i wyważą tak samo, ale Mikros jest nieco mocniejszy, nasz kijek ma moc 1-6lb a Mikros chyba 2-8lb, nie jestem pewien. Poza tym ta waga jest katalogowa i troszkę zaniżona. Nie wiem ile waży 2000, ale 1000 de facto waży bez linki 180g. Miałem w sklepie obydwa w ręku i jednak 2000 jest minimalnie cięższy, choćby dla tego, że ma ciut większą szpulę. Tak mi się przynajmniej wydawało na oko. Wziąłem 1000, bo bardziej mi "leżała" ale obydwa na pewno będą pasowały do Mikrosa.

Ps

Zresztą 1000 jest w tej chwili niedostępna w tym sklepie, musiałbyś szukać, a 2000 masz od ręki "do wyjęcia".

Edytowane przez Alexspin

Tak i wyważą tak samo, ale Mikros jest nieco mocniejszy, nasz kijek ma moc 2-6lb a Mikros chyba 2-8lb, nie jestem pewien. Poza tym ta waga jest katalogowa i troszkę zaniżona. Nie wiem ile waży 2000, ale 1000 de facto waży bez linki 180g. Miałem w sklepie obydwa w ręku i jednak 2000 jest minimalnie cięższy, choćby dla tego, że ma ciut większą szpulę. Tak mi się przynajmniej wydawało na oko. Wziąłem 1000, bo bardziej mi "leżała" ale obydwa na pewno będą pasowały do Mikrosa.

Ps

Zresztą 1000 jest w tej chwili niedostępna w tym sklepie, musiałbyś szukać, a 2000 masz od ręki "do wyjęcia".

tylko boję się że to body od 1000/2000 jest jak do podlodówki

musialbym zobaczyc roznice w wielkosci do 2500

Na pewno nie jest to wielkość podlodówki, mam porównanie z MIKADO Ultrafine 804FD. Fuego 1000 to regularny kołowrotek spinningowy.

Zresztą nie będę Cię agitował, bo usłyszę zarzut, że uprawiam marketing. ;)

Na pewno nie jest to wielkość podlodówki, mam porównanie z MIKADO Ultrafine 804FD. Fuego 1000 to regularny kołowrotek spinningowy.

Zresztą nie będę Cię agitował, bo usłyszę zarzut, że uprawiam marketing. ;)

absolutnie

Twoje uwagi są cenne

bałem się tylko że to taki mikrus :)

Witam, zbroje sie na Rugie. Szukam kolowrotka do duzych przynęt gumowychbuzywanych na Rugii jak i rzadkiego dorszowania do 30 metrów max na gumy.Zastanawiam sie nad Pennami ale nie moge sie zdecydowac na konkretny model. Slammera 360 mam i chwale sobie ale do dorszy mógłby byc za wolny przy sciaganiu zestawu. Dzięki za pomoc i pozdrawiam

No wlasnie nie chce bydlaka dlatego penna zaproponowałem. Myslicie ze 3500 spinfisher wystarczy?

Kiedys sporo sie mówiło o dystrybucjach penna, byly lepsze i gorsze jakosciowo krecioly. To nadal obowiązuje? Mam mozliwosc zakupic w USA i to drozej niz nasze allegro i stąd moje pytanie.

Edytowane przez ciechanR