Ciastek Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Macałem w sklepie ultegrę i mam wrażenie że kręci przyjemniej od stradica, podobnie jak biomek. Nie wiem z czego to wynika. Dobrze mi się łowi tym Stradiciem, ale biomek i ultegra jakby chodziły lżej i mniej szumiały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba33 Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Witam,Szukam jakiegoś dobrego kołowrotka do kija shimano speedmaster ax 2,40 m 10-30 gram . Cena do 300 euro. Łowie głownie w kanałach i spokojnych zatokach. Bardziej nastawiam się na szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Panowie szukam czarnego kolokwrotka z fioletowym akcentem jak prorex. Jest jeszcze cos na rynku rownie lekkiego? Uzywa ktos ow spomnianego prorexa, jest to pozycja dosyc nowa ciezko o opinie. Waga jest zadawalajaca 185g/roz. 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Ma byc z fioletowymi akcentami,czy lekki,bo innego niz Prorex w tym kolorze nie znam.Jezeli lekki to prawie cala seria LT ponizej 200g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Na pewno nic poza prorexem godnego uwagi w tej kolorystyce nie ma. Na pewno tez cos chińskiego by sie znalazło - tylko kwestia weryfikacji jakości. Zapewne zaraz ktoś sie zacznie nabijać z doboru kołowrotka kolorem do kija. To biore na klatę jako drugi, bo sam tak zrobiłem choć tylko w jednym zestawie. Do kijka UL Daiwa Presso wielkością pasował mi całkiem posiadany Technium 1000 FA. Ale... no kolorki, i zwykłe chciejstwo posiadania nowej zabawki. Do boju stanęły Daiwa Presso - drogo, za drogo. Bez jaj, do UL którym łowie wzdręgi nie kupie młynka za 1k. To padło na Soare. I zestaw nie tylko cieszy oko ale tez zajefajnie się zgrywa technicznie. Snobizm? Niezupełnie. Nikomu sie celowo nie chwale. Moje oko cieszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Dwa ostatnie kolowrotki rowniez tak dobieralem. Sprzet tez ma cieszyc oko, a funkcjonalnosc mozna polaczyc z wygladem. Dobierajac omotke padlo na prorexa nad ktorym juz wczesniej myslalem, fiolet moj ulubiony kolor. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Witam!Planuję zakupy dwóch kołowrotów pod wędki z delfinem i zastanawiam się co będzie lepszym wyborem stradic c14+ czy daiwa ballistic lt?Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Witam. Stradick i Ballistic to dwie różne konstrukcje,którą wybierzesz? Porównaj parametry - Daiwa Ballistic łożysk 6, ok 300 - 400 zł(nowość),Daiwa Fuego - łożysk 6 cena ok 320zł konstrukcje bardzo podobne.Model 2500 Fuego jest cięższy o 25g, desing bardzo podobny.Stradick - można dołożyć 2 łożyska ( knob i pod szpulkę) i będzie prawie Biomaster 8 +1 Edytowane 27 Listopada 2018 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Witam. Stradick i Ballistic to dwie różne konstrukcje,którą wybierzesz? Porównaj parametry - Daiwa Ballistic łożysk 6, ok 300 - 400 zł(nowość),Daiwa Fuego - łożysk 6 cena ok 320zł konstrukcje bardzo podobne.Model 2500 Fuego jest cięższy o 25g, desing bardzo podobny.Stradick - można dołożyć 2 łożyska ( knob i pod szpulkę) i będzie prawie Biomaster 8 +1Balislistic za 300-400 gdzie ??? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 (edytowane) Przepraszam,mój błąd oglądałem kije.Kołowrotki ponad 800zł Można dołożyć 3 łożyska (2 knob, 1 rolka). Fuego Daiwa Fuego - budowa. Edytowane 27 Listopada 2018 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Dla porównania -daiwa Ballistic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Rok 2018 a tu dalej jaranie się ilością łożysk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Teraz w Moritz twin power c3000 xg po 320€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Stradick - można dołożyć 2 łożyska ( knob i pod szpulkę) i będzie prawie Biomaster 8 +1Jeszcze ze cztery na kabłąk i będzie prawie Stella. Edytowane 28 Listopada 2018 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Wróć... Po 230€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Rok 2018 a tu dalej jaranie się ilością łożyskPo co kupować Stellkę,można kupić Mikado ,Jaxona ,snobizm ? czy jaranie się ilością łożysk . Edytowane 28 Listopada 2018 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPSt Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Po co kupować Stellkę,można kupić Mikado ,Jaxona ,snobizm ? czy jaranie się ilością łożysk . A po co kupować Mikady i Jaxony skoro można Stellę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Pomijając materiał do wykonania , jaranie się ilością łożysk Edytowane 28 Listopada 2018 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JPSt Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Pomijając materiał do wykonania , jaranie się ilością łożysk Ahaaa. "Jaram" to ja "szlugi", a łożyska są i wykorzystuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo54 Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 (edytowane) Rok 2018 a tu dalej jaranie się ilością łożysk Ahaaa. "Jaram" to ja "szlugi", a łożyska są i wykorzystuję. Jaraj dalej , na zdrowie ! Edytowane 29 Listopada 2018 przez Pablo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub2 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Szukam kołowrotka do Mikado Sicario SL Spin 207 1 - 7gPóki co jestem rozdarty między:Shimano Sahara C2000SDam Quick FZ DLX 910 FDMitchell Mag Pro R 1000Mimo to jestem otwarty na inne propozycje w podobnym budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Szukam kołowrotka do Mikado Sicario SL Spin 207 1 - 7gPóki co jestem rozdarty między:Shimano Sahara C2000SDam Quick FZ DLX 910 FDMitchell Mag Pro R 1000Mimo to jestem otwarty na inne propozycje w podobnym budżecie Bierz Sahare w tych pieniądzach naprawdę fajny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ciut drożej ale warto - Shimano Soare C2000PGSS. Jako ze to starsza konstrukcja to można trafić przecenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_fisherman Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 (edytowane) Ja do UL mam Daiwe legallis LT.Jak lubisz masło to warto sprawdzic. Rozmiar 2000 wazy 180 g z kawałkiem. To samo body co 1000. Kosztuje 250 złDo tej długości wędki będzie Ok i można go podpinać do cięższych wędek na okonie i reszte.Gdybym miał kupić jeszcze raz to pewnie wziąłbym cos z większym oporem pracy, bo tak się nauczyłem lata temu gdy moje kołowrotki miały 2 łożyska i plastikowe szpule Lepiej łowi mi się tez z tego powodu kreciolkami o wyższym przełożeniu Mowie o tym dlatego, żebyś wziął pod uwagę swoje preferencje podczas kupna.Niska waga kołowrotka mi normalnie nie pasuje. Ale jednoręczny ul rządzi się trochę swoimi prawami. Bardzo czest łowiąc mikrojigami prawie nie zwijam Żyłki pracując wędka w niemal ciągłym opadzie. Moja wędka to SG LRF 0-5 g 1,98 m Może zapytam czym chcesz łowić ?W sensie przynęt. Edytowane 3 Grudnia 2018 przez szary_fisherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2018 (edytowane) .....wziąłbym cos z większym oporem pracy, bo tak się nauczyłem lata temu.... To tak jak ja, mój sposób to obficie zadać smar Penna- z 1:5 robi się 1:7 Łożyska rozbieram również i go zadaje. Edytowane 4 Grudnia 2018 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi