Sinopapużasty Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Slammer 260. Spełnia wszystkie 3 warunki. :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Sienna 2500 przy Slammerze 260 to wyglada jak Fiat Brava przy Dodge avenger. Niby sedan średniej wielkości ale inaczej pojmowany. Auto rodzinne. Kwestia czy rodzina nosi zakupy z biedry, czy „fortepian z Chicago”. Full metal ale z wstecznym do 300:- DAM Toxic. Dawniej występował pod nazwą Calyber, ciut lepszy wtedy był. Konstrukcja bardzo bliska Okumom, mocna i solidna. Nawój gorszy niż Shimano ale na pewno lepszy niż Slammer Chcesz zastąpić grafitowy, lekki i budżetowy kołowrotek czymś full metal - doprecyzuj czy waga tez ma byc podobna, i czy wolisz moc czy precyzję. Bo ponizej 300 trzeba wybierać. Od 600 zaczyna sie full metal, ładny nawój, niezła moc i przyzwoita waga. Ponizej wybór jest kompromisem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasperek Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zakupiłem dziś Penn Battle II 2000. Szkoda że ma wsteczny, ale generalnie wygląda dobrze. Wydałem na niego 340 zł w sklepie. Myślę że dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 22 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Taki oto temat. Wędka o dł. 214 cm i c.w 0.5-8 g i trudny wybór na co się zdecydować. Interesują mnie wyłącznie Shimano, mogą być z górnej półki. Warunkiem jest lekki kołowrotek poniżej 200 g. Będę łowił klenie, jazie i okonie na żyłki i cienkie plecionki. Zastanawiam się nad wielkościami 1000/C2000S,2500. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Vanquish c2000s i pozamiatane.Stella jednak przyciężkawa troszkę i jednak mniej subtelna. Stradic ci4+ 1000FB to chyba nie ta liga niestety, ale może przy trafieniu na dobry egzemplarz... pod względem estetycznym w mojej opinii też znacznie ustępuje Vanquishowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Taki oto temat. Wędka o dł. 214 cm i c.w 0.5-8 g i trudny wybór na co się zdecydować. Interesują mnie wyłącznie Shimano, mogą być z górnej półki. Warunkiem jest lekki kołowrotek poniżej 200 g. Będę łowił klenie, jazie i okonie na żyłki i cienkie plecionki. Zastanawiam się nad wielkościami 1000/C2000S,2500. Pomożecie? Stella C2000S FJ, waga 170g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Postaw na stelle! ewentualnie vaniek,soare.https://www.mefistofishing.pl/shimano-soare-ci4-2000s-hg-new-2017-p-1817.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Miedzy Stella fj 1000 a c2000s sa minimalne roznice w srednicy szpuli (1000 40 mm, c2000s 43 mm, i dlugosc korbki - dluzsza w c2000s). Jest za to wyrazna roznica w cenie - srednio 500 zl drozsza ta druga opcja,dlatego jestem blizej 1000. Chyba miedzy nimi wielkich roznic w osiaganych odleglosciach lekkimi przynetami nie odczuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 A może stelka z tego ogłoszenia?http://jerkbait.pl/topic/119753-stella-c2000s-kraag-f-nano-26-2-7lb-1-12g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Albo Cardiff c2000s... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Dziekuje za podpowiedzi i link interesuje mnie fj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Witam Biję się myślami nad wyborem kręćka do lekkiego zestawu. W moim wypaczonym wędkarskim światku narodził się pomysł na kolejny zestaw na nadchodzący sezon Planuję zakupić patyk Major Craft Triple Cross Kurodai TCX - S782 ML/KR i planuję zestawić go z Shimano'wskim rozmiarem 2500 o wadze do 240g...plecionki PE # 0.5 ; 0.8Walka toczy się między trzema kandydatami : 1. 2015 Stradic 2500 Szalety : 230g wagi, płytka szpula, pół body z alu, no i podoba mi się bardzo wady : cena JDM'a , stary symetryczny rotor którego ramiona naprężają się dosyć widocznie. 2. 2018 Sustain 2500 FIzalety : dostępny w PL, nowy rotor ze stabilniejszymi ramionami, fajny design, 235g wagiwady : głęboka szpula, rapid fire drag - może okazać się nie zawsze wygodny. 3. 2015 Twin Power 2500 Szalety : dostępny w PL, waga znośna, body z alu, płytka szpula, posuw na dwóch prowadnicach.wady : trzeba dołożyć więcej niż na pozostałych dwóch kandydatów Zestaw miałby obsłużyć okonie, sandaczowe szczurki...mam nadzieję, że nie wymiękłby przy przyłowie wymiarowego szczupaka czy klenia.W stronę której maszynki byście się skłonili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Zobacz sobie sephie bb c3000s, można ją wyrwać za jakieś ~ 450zl za granicą. Na dobrą sprawę jest to stradic z płytką szpula. Mam taką jedną przy kiju jazio-kleniowym o długości 2.85m. Doskonale go wywaza, przy masie 245gr tworzą doskonały zestaw, ma płytką szpule na która wchodzi 150m nanofilu 0.08mm. Praca jest zauważalnie lepsza od stradica fk do tego jest tańsza przez co zostaje na plecionkę i jakieś jaziowe smakolyki. Ma też przełożenie normalne a nie szybkie jak stradic fk. Nie wielkim kosztem można ją upgradowac z 6 łożysk na conjamniej 8-9. Moja po prawie trzech sezonach kręci jak nowa i napewno zostanie na dłużej w kolekcji. Ma jeszcze jedna zaletę jak dla mnie w zimnych porach roku piankowy knob, ciepło w palce[emoji39]... Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk Edytowane 25 Grudnia 2018 przez mathew.stepnicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Myślałem o '18 Sephi BB C3000S...jest tylko jeden minus tego kręćka - nie ma Rigid Support Drag i chyba Rapid Fire Drag :/ A szkoda, że tak ja upośledzili...z resztą tak samo jak '17 Ultegrę :/ Jak uda mi się ogarnąć większy budżet na sprzęt w tym roku to może nawet na rezerwę wezmę taką maszynkę (Sephię 13) bo już kiedyś chodziła mi po głowie Ale jako, że kołowrotek którego szukam ma obsłużyć sandacze na lekko...w centrum zainteresować mam konstrukcję od Stradic'a wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Ale to jest właśnie stradic tylko w innym wydaniu i do tego tańszy[emoji847]... Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Stradic ma zupełnie inny posuw, ma inną podporę szpuli i tym samym hamulca...a w moim odczuciu '15 Stradic to nie jest wzór maślanej pracy, ale dostaje poważne baty co roku i nie wymięka, kręci, kręci...i popsuć się nie chce. Tą Sephie BB '13 sprawiłbym sobie jako rezerwę jak zostanie mi kasy po zakupach na nowy sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam. Który kołowrotek jest lepszy? shimano Twin power 4000 2011r.czy shimano Stella 4000 95r.Kolowrotek z przeznaczeniem do średnio ciężkiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 ... jeden i drugi jest więcej niż OK , wybór zależny od ceny i stanu technicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja2 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Tak czytam i czytam różne wątki i takie pytanie: od jakiej kwoty kołowrotek zaczyna być "dobry" (do danej metody)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Tak czytam i czytam różne wątki i takie pytanie: od jakiej kwoty kołowrotek zaczyna być "dobry" (do danej metody)?Od takiej na jaką możesz sobie pozwolić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Tak czytam i czytam różne wątki i takie pytanie: od jakiej kwoty kołowrotek zaczyna być "dobry" (do danej metody)?W przypadku shimano od 600zł - tak w dużym skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 dokładnie tak samo jak z samochodami ... jeden jeździ TIKO , a dla innego MERC to za mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja2 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Rozumiem, że ze wzrostem ceny zmieniaja sie materiały, spasownie, wyglad itd...,nie zależy mi żeby kręcioł był piekny,może nawet nie byc cichy ale niech ładnie nawija żyłke i nie skręca jej. Takie tico z abs-em i wspomaganiem. Na forum jest duzo podlowidzi odnośnie droższych modeli a co z kims kto zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja2 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Rozumiem, że ze wzrostem ceny zmieniaja sie materiały, spasownie, wyglad itd...,nie zależy mi żeby kręcioł był piekny,może nawet nie byc cichy ale niech ładnie nawija żyłke i nie skręca jej. Takie tico z abs-em i wspomaganiem. Na forum jest duzo podpowiedzi odnośnie droższych modeli a co z kims kto zaczyna Edytowane 26 Grudnia 2018 przez Gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi