bomber Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Koledzy piszą prawdę,też nie polecam przełożenia powyzej 5,2-1 na rzekę.Chyba ,że do boleniowych przecinakow. Wyjątkiem mogą być kołowrotki z dłuższą korba jak np.Daiwa BG,ale ja tego nie sprawdzałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Oczywiście róznica między np. 6,0 a 4,4 daje się od razu odczuć. Tp pg to niezmordowana wyciągarka wszystkiego co tylko w wodzie żyje.Ale na rzece z szybszym nurtem sciąganie przynęty z prądem przy pomocy pg zmusza niekiedy do mało komfortowego zagęszczania ruchów.Przyjęty sandard, tj. 5,2 to dobry kompromis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam. Co oznacza okrągła naklejka na stopce kołowrotka shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Witam. Co oznacza okrągła naklejka na stopce kołowrotka shimano?Poczytaj....poszukaj. Było chyba nawet w tym wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Poczytaj....poszukaj. Było chyba nawet w tym wątku...http://jerkbait.pl/topic/50559-15-shimano-twin-power-2015-sw-i-nie-tylko/?p=1974917 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardy123 Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Dzięki właśnie o to mi chodziło. Czyli PE-S to będzie rok 2017 miesiąc maj. Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Może ktoś podpowie...Szukam kołowrotka do st.croix wild river 1oz 17lb ...z tym że nie interesuja mnie żadne hg,xg...raczej coś co nawija max 80cm... łowie głownie obrotówkami do 5,wahadłami max alga3.Wiem...wiem...pewnie wiekszość poleci shimano tp 4000 pg...ale może jakaś tańsza alternatywa się znajdzie? dobrze by było żeby wytrzymał tak ze 3-4 sezony... cena powiedzmy do tysiaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Penn Slammer 360 przełożenie: 5.1:1, Nawój: 71cmDiwa BG 2500 przełożenie: 5,6:1 - 84 cm a jak nie to kup jakiś za 300 zł i wymień po dwóch latach na kolejny egzemplarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Może ktoś podpowie...Szukam kołowrotka do st.croix wild river 1oz 17lb ...z tym że nie interesuja mnie żadne hg,xg...raczej coś co nawija max 80cm... łowie głownie obrotówkami do 5,wahadłami max alga3.Wiem...wiem...pewnie wiekszość poleci shimano tp 4000 pg...ale może jakaś tańsza alternatywa się znajdzie? dobrze by było żeby wytrzymał tak ze 3-4 sezony... cena powiedzmy do tysiaka...Za tysiaka można czasem dostać tego TP.A jeśli nie popatrz również na biomastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Nooo tak ...nie napisałem ...że intersuje mnie kołowrotek nowy....slammer odpada miałem ze dwa...biomka fb nowego nie trafie i raczej trudno będzie...TP też za tysiaka nie dostane przynajmniej nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Shimano Sustain 4000, myślę, będzie ok i za niecały 1000 zł będziesz miał zapasową szpulę. Będę go miał w sobotę to porównam wypada na tle biomka 4000 FB. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Shimano Sustain 4000, myślę, będzie ok i za niecały 1000 zł będziesz miał zapasową szpulę. Będę go miał w sobotę to porównam wypada na tle biomka 4000 FB. Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz na priv.Super... odezwę się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Sezon pstragowy w Uk'u juz tuz tuz i ...hmm jakby tu powiedziec. Uroilem sobie, ze potrzebuje nowego kolowrotka. Po paru godzinach na internecie wyodrebnilem kandydatow: CALDIA LT 3000D-C, LUVIAS 15 2506H ( W Uk sa do dostania za ok 200£) albo po taniosci FUEGO LT 3000D-C. Macie panowie jakies inne pomysly? Budzet do 800-900Pln. Dodam tylko ze pstragow nie lowie lekko. Oprocz tego w lowiskach moze pojawic sie troc wiec i przynety beda troszke wieksze niz standardowo pod pstragi. Edytowane 28 Lutego 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Od połowy ubiegłego sezonu, Fuego LT 1000D ma moja Pani do UL-a. Kołowrotek spisuje się na razie nienagannie. Nie spodziewałem się, że za tę cenę będzie na tak dobrym poziomie. Szkoda, że nie ma do nich zapasowych szpul. Edytowane 28 Lutego 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Bierz CALDIDE LT 3000D-C a bedziesz szczesliwy dlugie lata. Edytowane 28 Lutego 2019 przez jacus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Dodam tylko ze pstragow nie lowie lekko. Oprocz tego w lowiskach moze pojawic sie troc wiec i przynety beda troszke wieksze niz standardowo pod pstragi. Bierz CALDIDE LT 3000D-C a bedziesz szczesliwy dlugie lata.Optymistyczne podejście do sprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) A jeszcze jedna sprawa. Przelozenie. Do tej pory uzywalem np Daiwa X 2500iA o przlozeniu 4:9. Nie lepiej miec cos szybszego np 5:3, 5:6? Wiekszosc czasu i tak zwijam z pradem wiec przkladnia nie dostanie mocno w tylek a ja za to nie bede musial tak nawijac i nawijac. Ps Pojawil sie nowy kandydat. Daiwa Theory 17 2508PE H lub 2510PE H Edytowane 28 Lutego 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Bierz CALDIDE LT 3000D-C a bedziesz szczesliwy dlugie lata.Z całym szacunkiem,ale Caldia LT to jest nowość,więc ciężko na tą chwilę powiedzieć cokolwiek o trwałości i funkcjonalności tego kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Sezon pstragowy w Uk'u juz tuz tuz i ...hmm jakby tu powiedziec. Uroilem sobie, ze potrzebuje nowego kolowrotka. Po paru godzinach na internecie wyodrebnilem kandydatow: CALDIA LT 3000D-C, LUVIAS 15 2506H ( W Uk sa do dostania za ok 200£) albo po taniosci FUEGO LT 3000D-C. Macie panowie jakies inne pomysly? Budzet do 800-900Pln. Dodam tylko ze pstragow nie lowie lekko. Oprocz tego w lowiskach moze pojawic sie troc wiec i przynety beda troszke wieksze niz standardowo pod pstragi. Luvias 15 2506H jak najbardziej do łowienia z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Czy ktoś użytkował z wyżej półki młynki abu garcia typu premier bo dziś zagrałem VaBank i zakupiłem takowego po atrakcyjnej cenie ;p@jacusCaldia lt nie wiem czy przetrwa długie lata jak prorex lt mi zaczynał się rozlatywać samoczynnie poluzowała się śrubka przy kabłąku . Edytowane 28 Lutego 2019 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Który z mlynkow będzie lepszym wyborem, Shimano sahara, nasci Abu revo x Rozmiar 3000. Kołowrotek będzie przeznaczony do smuzakow do kija 270cm. Plecionka 0.08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Do smużaków 3000? Po co? Dlaczego nie 2500? Będziesz łowił nimi na linkę 0,30? 2500 to ta sama wielkość z płytsza szpulą (i poręczniejszym do lekkich zastosowań uchwytem korby). Jednak dorzuciłbym do Nasci, różnica niewielka w cenie, a ma uszczelnienie lepsze i chyba ładniejszy. Na tej półeczce do planowanych zastosowań jest jeszcze ciekawa Daiwa Legalis/Exceller LT. 2500 wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Dla niektórych T-knob jest wygodniejszy,a pojemność szpuli ,oprocz 2500s, jest bardzo duża ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 (edytowane) Który z mlynkow będzie lepszym wyborem,Shimano sahara, nasciAbu revo x Rozmiar 3000. Kołowrotek będzie przeznaczony do smuzakow do kija 270cm. Plecionka 0.08Weź sobie revo w tej cenie jest dużo lepiej spasowany niż shimano i więcej łożysk I jest lżejszy ;p Edytowane 8 Marca 2019 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 no tak, ilość łożysk to wciąż dla niektórych główne kryterium jakości kołowrotka a ta informacja o lepszym spasowaniu revo od nasci shimano to na jakiej podstawie? Sprawdzania n... egzemplarzy? Pytam bez ironii... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi