jacekp29 Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Witam posiadam Fishmakera Ti FD1135i oraz Zaubera 3000. Ale ze względu na moją ciekawską naturę to zastanawiam się czy gdybym nabył Fuego albo Nasci bądź jakieś inne ustrojstwo w podobnej cenie i rozmiarze to czy byłoby to rozsądne z mojej strony;)? Potrzebny Ci trzeci kołowrotek ?Pod jakąś konkretną wędkę czy tylko żeby mieć? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 3????!!!!! Ale mnie to rozwaliło???? robię w tym roku przegląd sprzętu i czuję, że muszę ograniczyć jego ilość. Po trudnym rachunku sumienia zostawiam 12 ulubionych kołowrotków. Dodam, że łowię w zasadzie tylko pstrągi na 2 rzekach. O wy szczęsciarze, jak robicie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Dla mnie sens jest w skompletowaniu „grającego” zestawu kij+kołowrotek. Poszukiwania często skutkują nadwyżką młynków. Kolega wymienia Fuego (zapewne LT?) 3000 w porównaniu do znacznie cięższych 3000/3500, warto zaznaczyć że sam rozmiar niewiele obecnie mówi o przeznaczeniu kołowrotka, skoro masa różni sie o 100g i materiały użyte do produkcji są diametralnie inne. Osobiście posiadam dwa mlynki w rozmiarze 3000 - DAM Calyber używany zamiennie z 4000 do ciężkiej pracy, i Shimano Sephia 3000 która zastąpiła 1500 przy pstrągówce. Oba zresztą morskie z założenia. Inna masa, inna głębokość szpul, inna moc. Trudno uznać je za ten sam „kaliber” (nomen omen). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Witam, wpadam z bomby na kołowrotki bo mam mały dylemacik.Składam troszkę cięższy ( dla mnie ) zestaw na sandała i pajka. Cobalt / 2,7m/ 15-35g / CBL-902MH Favorite BLUE BIRD 2500sNiżej link jakby ktoś chciał się przyjrzeć młynkowi i ocenić : https://www.stepanow-fishing.com/66-kolowrotek-blue-bird/235-kolowrotek-favorite-blue-bird-2000s-2500s.htmlWszystko firma Favorite od stepanowa Zastanawiam się nad tym młynkiem czy nie będzie za słaby ? Może kupić coś innego ? Z lepszym nawojem ? Ktoś może ma jakąś propozycję, jestem otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa10 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Witam mam okazję za nie duże pieniądze nabyć ten kijek Konger Equs Contact 3.00m 7-23g mam zatem pytanie czy nada się na wiślane rapy i jaki byłby najlepszy do niego młynek myślałem o takichRyobi Zauber 4000Spro Red Arc 10400Shimano Super Aero 4000 gtmShimano Super Aero 3000 gtZa wszelkie podpowiedzi dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afro555 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Moim skromnym zdaniem byłoby to bardzo nierozsądne z Twojej strony.Posiadasz już ,aż 2 kołowrotki więc po co Ci trzeci. Pozdrawiam Tomi Racja, raczej trudno będzie łowić trzema jednocześnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Uwielbiam stradiki. Mam kilka staruszków FG i FH i ich waga/kondycja jest dla mnie zaletą. Za nienaganne sprawowanie odwdzieczam się im serwisem i poprawnym traktowaniem. Ale.. Szukam młynka o wadze 280-300 gr w wielkości 2500-3000 i mniejszym przełożeniu. W tych nowoczesnych ultralightowych czasach to dziwne zapewne. Cena 500-700. Coś podpowiecie? Aha. To do kija 3/4oz i 8 stopek z kawałkiem. Jaki? Musicie mocno prosic bo wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Od czerwca wchodzą nowe stradic-i Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) Daiwa balistic LT ;] jeden z lepszych kolowrotkow, mam dwie sztuki 2500 do Suzuki 4lb i MHXa, ani razu nie zawiodlI nigdy nie zrobila mi sie zadna broda Edytowane 25 Maja 2019 przez horac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Nowy Sustain powinien spełnić Twoje oczekiwania, ewentualnie Biomaster ostatniej generacji - ale to deficytowy towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Witam posiadam Fishmakera Ti FD1135i oraz Zaubera 3000. Ale ze względu na moją ciekawską naturę to zastanawiam się czy gdybym nabył Fuego albo Nasci bądź jakieś inne ustrojstwo w podobnej cenie i rozmiarze to czy byłoby to rozsądne z mojej strony;)? Moim skromnym zdaniem byłoby to bardzo nierozsądne z Twojej strony.Posiadasz już ,aż 2 kołowrotki więc po co Ci trzeci. Pozdrawiam Tomi Racja, raczej trudno będzie łowić trzema jednocześnie;) Ja się wcale nie dziwię. Lubię mieć zestawy dopasowane do ryb i łowiska, skompletowane i gotowe w każdej chwili do użycia, więc do każdego wędziska (za wyjątkiem rezerwowych kijków) mam dopasowany kołowrotek i pozostaje on w "stałym związku monogamicznym" z wędziskiem. Tak było dopóki spinningowałem tradycyjnie, po przejściu na casting bardzo ubolewam, że przyzwoite multiplikatory są stosunkowo drogie i mam tylko trzy do 6-ciu wędzisk, ale za to full szpul zapasowych różnych rozmiarów. Na przyszłość i tak zamierzam sukcesywnie dokupować multiplikatory do skompletowania stałych zestawów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Panowie jaki proponujecie kolowrotek do Avid avs86mhf2. Cena okolicach 1000pln ale i taniej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Jak do takiej kwoty to proponuję TP 4000PG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Hmmm. A co i jak ciężkie pociągnie sustain fi 2500? Piękny jest... ???? 10 gr+4cale "shinera" da radę? Aglie 2-3? Czasami boleniowke że sterem 15 gr? To takie maksymalne wartości i 10 % czasu łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 7 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 Jasne że da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Nad TP właśnie poważnie się zastanawiam. Kompletuje zestaw ktory ogarnie mi przynety od ok.10 do 35-40g max na starorzeczu,jak i w Warcie,guma, wobler, obrotowka 4-5 i wahadło. Typowy uniwersalny zestaw. Wedka jest myślę ze do tego celu będzie ok, teraz pomóżcie dobrać kołowrotek do kompletu. Co do ryb standard szczupak, sandacz, ale jest duze prawdopodobieństwo przylowu suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Uuu. Dostałem wypłatę. Sytuacja na rynku pracy sprzyja zadziwiająco. Poprzeczka wyżej. Zostały dwa. Sustain 2500 fi i stradic 2500s jdm od Mefisto. Który mocniejszy. A warto dodawać do TP'15 c3000? Łowię mało. Nie będą miały wielkiego przebiegu. Oszczednosci wskazane bo w nieparzystym/tym roku jadę pod namiot na 2 tydnie. No i koniec ukrywania bo stawka za duża. Do les86mf2. Edytowane 8 Czerwca 2019 przez maniutek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Chłopaki pod tylko i wyłącznie boleniowanie jeziora i rzeki rozmiar 2500 czy 3000 woby do max 20g najczesciej 8-15g. I mam pytanie o ile zwykłą bg kręciłem, tak nigdzie nie mogłem dostać bg magsealed. Porównywał ktoś je pod względem kultury pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Calkowicie wystarczy BG2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Panowie macie moze jeszcze jakies propozycje do posta 2787 i 2791 budżet do 1500pln. Na chwile obecna dylemat miedzy TP SW a TP XD. a moze cos innego wartego uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Panowie macie moze jeszcze jakies propozycje do posta 2787 i 2791 budżet do 1500pln. Na chwile obecna dylemat miedzy TP SW a TP XD. a moze cos innego wartego uwagiMiałem TP SW moc piekielna nie boi się niczego i że wszystkim sobie radzi, lecz ma jedną wadę niestety gdyby nie to to nigdy bym się go nie pozbył ,a chodzi o wagę ,jak komuś to nie przeszkadza to polecam ,mi nie przeszkadzało ale mojej prawej ręce bardzo ,z żalem ale to sprzedałem teraz mam PG i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Panowie macie moze jeszcze jakies propozycje do posta 2787 i 2791 budżet do 1500pln. Na chwile obecna dylemat miedzy TP SW a TP XD. a moze cos innego wartego uwagi40gr przynęta to już konkret, zatem jeśli zależy Ci, aby kołowrotek starczył na dłużej, brałbym SW. Sam większość czasu łowię Turkiem Force - czy to do ciężkich szybkich boleniówek, czy podbijania/ciągania gum i bynajmniej nawet po kilku latach kultura pracy zostaje na takim samym poziomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 (edytowane) (...) bynajmniej nawet po kilku latach kultura pracy zostaje na takim samym poziomie.https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/bynajmniej-przynajmniej;7222.htmlhttps://www.ekorekta24.pl/bynajmniej-a-przynajmniej/https://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej/https://edytornia.pl/poprawnosc-jezykowa/bynajmniej-to-nie-przynajmniej/ Edytowane 23 Czerwca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Dzieki Panowie za odzew. W międzyczasie zakupilem Okuma Helios SX40. Wywaza avida w miarę ok, nie jest to zly kołowrotek ale czegoś mu brakuje. Porównując z Ultegra 2500 nawoj linki na minus, hamulec tez. Docelowo poszukiwania trwają dalej. Macie moze doświadczenia w dłuższym użytkowaniu Penn Clash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) Dzieki Panowie za odzew. W międzyczasie zakupilem Okuma Helios SX40. Wywaza avida w miarę ok, nie jest to zly kołowrotek ale czegoś mu brakuje. Porównując z Ultegra 2500 nawoj linki na minus, hamulec tez. Docelowo poszukiwania trwają dalej. Macie moze doświadczenia w dłuższym użytkowaniu Penn Clash?Proponuję nie kombinować, łów tym co masz i odkładaj do świnki drobne. W okolicach wiosny rozbij świnkę i kup TP 4000 zwykły a na lata SW w tym samym rozmiarze. Kto tanio kupuje, dwa razy kupuje. Edytowane 28 Czerwca 2019 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi