Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani prośba. Co lepsze?

Penn Slammer 260 czy Ryobi Zauber 4000. Potrzebuje do spina 10-35g. Używam pletki 0.18 do 0.20 .W większości praca na Wiśle. Oczytałem się o tych kręciołach i każdy z nich ma jakieś wady. Więc chcę wybrać mniejsze zło. Może Wy z doświadczenia mi coś podpowiecie.

Edytowane przez binio1111

Kochani prośba. Co lepsze?

Penn Slammer 260 czy Ryobi Zauber 4000. Potrzebuje do spina 10-35g. Używam pletki 0.18 do 0.20 .W większości praca na Wiśle. Oczytałem się o tych kręciołach i każdy z nich ma jakieś wady. Więc chcę wybrać mniejsze zło. Może Wy z doświadczenia mi coś podpowiecie.

Napisz może ile kasy masz na wydanie na kołowrotek. 

Opinia potrzebna:)

Daiwa Prorex 2500 RA do Shimano Speedmaster 270 do 21g.

Czy to dobra opcja na uniwersalny zestaw na Wisłę? 

Kij już mam więc tego nie dyskutujemy.

Jak nie ten to jakie inne alternatywy do 600 pln? Coś z mocną przekładnią i nawojem 80cm lub szybszym.

• 2 tygodnie później...

Panowie przymierzam się do kijka na blanku Blaas'a SLF10015-2N.

Jakieś 305cm cw 8-28. Chcę do tego spasować kręcioła Shimano i nie wiem czy lepszy będzie rozmiar 3000 czy 4000?

Do tej dl.kija i jego ciezaru wyrzutu,to 4000.3000 to do lzejszych zastosowan.

• Like 1

"Daiwę 3000 sparowałem z kijkiem Taiaha 3,00m/20lb/35g. Nie dostrzegam problemów.

W Shimano jednak wybrałbym 4000. W mniej znanych/popularnych markach, raczej również 4000."

Kolega pytający jasno przecież napisał, że kija chce spasować z kręćkiem Shimano, więc nie mieszajmy w to Daiwy, szczególnie że chyba masz na myśli starą rozmiarówkę, sprzed czasów LT

Edytowane przez smokwelski
  • Like 2

Panowie gorąca prośba o doradzenie - obecnie mam od chyba 6-7 lat spro blue arc 7400 i jego czas dobiega końca - chciałem kupić dokładnie ten sam, ale ku mojemu zaskoczeniu jest to praktycznie niemożliwe. W związku z tym potrzebuje czegoś, co mi go godnie zastąpi.

Kij SG Custom do 23g, głównie boleniowo, wieczorami na wolno, tylko Wisła (wiec minimum rozmiar "4"), budżet 300/400 PLN.

Ktoś, coś? :)

To taki ? sprzedajemy.pl-kolowrotek-spro-spin-zalt-arc-xs-7400-alu-alu-bydgoszcz

A z kwotą 400 złotych to pilnie giełdę obserwuj, coś powinno się trafić albo daj ogłoszenie o zakupie.

Ooo cos w ten desen - dziekuje!

Twoim zdaniem - brac ten czy szukac czegos na gieldzie? Jesli tak to czego?

Jak potrzebujesz na już to brać, jeśli możesz poczekać to daj ogłoszenie na giełdzie, ale pamiętaj, że interesujące oferty mogą być i jutro czy pojutrze, a równie dobrze może się coś trafić i dopiero za miesiąc ...