bomber Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Wielkościowym odpowiednikiem Spro Red Arc'a 10300-10400 z rozmiarówki Shimano to 2500/C3000?Czy tej wielkości kołowrotek wytrzyma łowienie na przynęty do 25 gram w rzecze typu WisłaOdpowiednikiem Spro 1030- 1040 bedzie Shimano 4000 z tym ,ze 1030 bedzie troche mniejsza szpula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Panowie gorąca prośba o doradzenie - obecnie mam od chyba 6-7 lat spro blue arc 7400 i jego czas dobiega końca - chciałem kupić dokładnie ten sam, ale ku mojemu zaskoczeniu jest to praktycznie niemożliwe. W związku z tym potrzebuje czegoś, co mi go godnie zastąpi. Kij SG Custom do 23g, głównie boleniowo, wieczorami na wolno, tylko Wisła (wiec minimum rozmiar "4"), budżet 300/400 PLN. Ktoś, coś? Dozbieraj do Daiwa BG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Panowie pytanie: do Avida 86mhf2 TP4000PG czy lepiej dołożyć i Stella? W moim przypadku z racji wykonywanej pracy na wedkowanie moge przeznaczyć tylko weekendy i tez nie wszystkie. Stąd pytanie czy jest sens placic praktycznie x2 za młynek, czy roznica w cenie jest tego warta. Wydając i tak nie male pieniądze za TP moze warto dołożyć. Ale czy nie bedzie to przerost formy nad treścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Mam oba i powiem tak. Stella kręci trochę bardziej płynnie, jak to Stella, ale twinek wcale dużo gorzej od niej nie kręci. W dodatku twinek ma niższe przełożenie i kręci trochę lrzej.Wybór należy do Ciebie???? Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Poszukuje kołowrotka na trocie z morza. Max około 1000zł, najlepiej dostępny w Szwecji bo tu mieszkam. Narazie będzie używany z kijem Zebco HyperCast M 10-40cm 300cm ale w planach jest Westin W4/W6 albo jakiś St Croix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Fish28 dzięki za info. Myślę ze jako uniwersal do średniego spina 7-18g Tp będzie optymalnym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Myślałem że chcesz tym zestawem rzucać cięższymi przynętami????Moim zdaniem do takich ciężarów twinek będzie trochę za mocny????Ale z drugiej strony, to przy takich ciężarach przetrwa wieczność????EditAha, zapomniałbym. Zauważyłem też że przy tej samej lince i kiju, ta sama przynęta, dalej leci ze stelki niż z twinka. Takie jest moje odczucie. Nie sprawdzałem tego, bo na łodzi trudno, ale takie mam wrażenie ????Podczas rzutu twinkiem, czuć jak linka schodzi ze szpuli, jakby była bardziej zakleszczona. Nie wiem czy chodzi tutaj o wyższą szpulę w stelli czy inne układanie linki. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Waga przynęt podana orientacyjnie z reguły woda stojąca, czasami Warta i Ner. Obrotowka 4, wobler Hornet 6, 18 max 20g plus guma 4-5,w tych warunkach myślę ze 4000pg będzie trafnym wyborem. Przy stosunku cena-komfort lowienia-wzgledna wytrzymałość vs Stella. Stelka napewno jest dużo lepszym kolowrotkiem tylko czy do moich zastosowań i potrzeb jest sens płacić jeszcze raz tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Będziesz z twinka zadowolony ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikiBill Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ktoś namierzył jakaś fajna promocje w Polsce na Twin Powery ??)) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Witam kolegów.Pytanko - który z budżetowych kołowrotków (do 200zł) najlepiej i najdłużej zniesie traktowanie ołowiem 30-40gr. Daiwa ninja 3000 AShimano Nexave 5000Ryobi Maturity 4000Ryobi Ecusima 4000 A może jeszcze coś innego ?Pozdrawiam znad Bałtyku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Obstawiam, że ninja padłaby jako pierwsza. Pozostałe też nie cud do takich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 (edytowane) Myślę,że fajną alternatywą może być solidny metalowy chińczyk z ali typu Lurekiller Saltist czy Jeveco Neverstop: https://s.click.aliexpress.com/e/cV46pMy83 https://s.click.aliexpress.com/e/e5aZlVtCR Edytowane 5 Września 2019 przez Przem1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Padło na Ecusimę , ponoć kawal dobrego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Kawał dobrego sprzętu to Twin Power sw pg 2009... Ale ecussima w swoim przedziale chwilę też podziała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Padło na Ecusimę , ponoć kawal dobrego sprzętu. Miałem w koleżeńskim serwisie Nexave z przed kilku lat i takie nowsze i to dwa różne kołowrotki. Stary solidny, trwały a nowy z pinionem (główna oś kołowrotka) jakby z aluminium. Tak, że tu też diabeł tkwi w szczegółach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Ale Nexave to nazwa pod która kryje sie kilka rożnych konstrukcji na przestrzeni wielu lat, a Ecusima jest jedna. Inna kwestia że słynny Zauber obecnie jest ledwo cieniem tych sprzed 8-9 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 7 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 (edytowane) Nowy Nexave, tzn. 18, FE, ma całe bebechy takue, jak poprzednia sedona, tzn. FE, czyli półeczka wyżej. Pinion jest mosiężny. Konstrukcja korpusu, czyli cała buda z przykręcaną pokrywką praz podparcie piniona na tulejsce teflonowej też na plus w stosunku do starych wypustów. Lżejsza szpula. Wydaje mi się, że nowe Nexave to wyraźny postęp. Edytowane 7 Września 2019 przez smokwelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 (edytowane) Poszukuję hybryde Shimano(body 4000, rotor 2500) interesują mnie tylko dostępne modele w PL. Jakie modele polecacie? Jeśli nic ciekawego nie będzie w Shimano wezmę coś z Daiwy LT. Budżet 2k. Edytowane 25 Września 2019 przez zandermafija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Poszukuję hybryde Shimano(body 4000, rotor 2500) interesują mnie tylko dostępne modele w PL. Jakie modele polecacie? Jeśli nic ciekawego nie będzie w Shimano wezmę coś z Daiwy LT. Budżet 2k.Daiwa certate 3000 D ,to ciekawa opcja do rozważenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichu79 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Daiwa certate 3000 D ,to ciekawa opcja do rozważenia Mam i polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Zapomniałem dodać, że będzie używany przy okoniowaniu z głębszej wody. Główki 10-15g, czasami 17g. Pożyczona Stella 18' 2500 świeżo ściągnięta z JP. Przy główce 14g i podbijaniu z korbki czasami wydawała dziwny zgrzyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 Zapomniałem dodać, że będzie używany przy okoniowaniu z głębszej wody. Główki 10-15g, czasami 17g. Pożyczona Stella 18' 2500 świeżo ściągnięta z JP. Przy główce 14g i podbijaniu z korbki czasami wydawała dziwny zgrzyt...Bez obawy Daiwa nie "zgrzyta zębami " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 A co powiecie na DAIWA Exist 15' 2506PE-H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 (edytowane) Fajna hybryda ale nie tak prestiżowa to Prorex 2500 Ra. Korpus od 3000 rotor 2500. Mam i bardzo mi sie sprawdza. Edytowane 26 Września 2019 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi