Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież ten twinek waży 290g i nie jest jakiś strasznie duży gabarytowo... jak dla mnie do tej elitki będzie spoko wyborem. 2500 czy c3000 to za delikatny kołowrotek jak do mf moim zdaniem. 3000mhg byłby dobrym wyborem ale jest dużo droższy i ma mniejsza szpulę co wpływa trochę na odległość rzutów. Jak już kupiłeś 4000hg nawijaj plecionkę i łów, niczym się nie przejmuj :)

• Like 1

Plecionka już na miejscu :)

Czekam niecierpliwie na możliwość wyjazdu. Trochę mało mam teraz czasu na wypady z wędką dlatego dla zabicia czasu podpytuję kolegów/koleżanki o Wasze doświadczenia i opinie w kwesti rozmiaru 4000.

Jak się nie sprawdzi na tym kiju to wyląduje na Avidzie :)

Plecionka już na miejscu :)

Czekam niecierpliwie na możliwość wyjazdu. Trochę mało mam teraz czasu na wypady z wędką dlatego dla zabicia czasu podpytuję kolegów/koleżanki o Wasze doświadczenia i opinie w kwesti rozmiaru 4000.

Jak się nie sprawdzi na tym kiju to

Kolego do tego kija lepszy rozmiar 4000 niż 2500.

• Like 1

Cześć potrzebuje nowego kołowrotka do spiningu na odrze wcześniej miałem ryobi ecusima 3000 i byłem zadowolony zgubiłem go gdzieś więc szukam czegoś nowego mam na oku ryobi zaubera 3000 cf co o nim myślicie ?Gdzieś przeczytałem że jakościowo jest teraz gorzej z tą serią to prawda?Wędkę mam 10-28 warto go brać czy może coś innego do 400zł

Sam jestem ciekawy ile tematów i wypowiedzi na temat zaubera przewinęło się na tym forum. Myślę że w tysiącach można śmiało liczyć.

PS dopiero zauważyłem że to Twój pierwszy post, metoda na chama, rejestracja na każdym możliwym forum w Polsce i to samo pytanie.

Edytowane przez meps
  • Like 1

Stradic też szybko padnie...

Polecam do takiego zastosowania certate 3000 model 2016, można było ją wyrwać za około 240€. Mam dwie takie sztuki i złego słowa nie powiem, jedna katowana na sandaczach do 40gr i druga przy średniej szczupakówce...

Ja potrzebujesz tańsze młynki do ciezkiego czochrania to niestety Daiwa czy Shimano szybko padną w średnim budżecie. Kumpel używa od lat Penny do takich zastosowań i ciężko je ubić...639045714ac71ab4fe75ac597f8a5028.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Sam jestem ciekawy ile tematów i wypowiedzi na temat zaubera przewinęło się na tym forum. Myślę że w tysiącach można śmiało liczyć.

PS dopiero zauważyłem że to Twój pierwszy post, metoda na chama, rejestracja na każdym możliwym forum w Polsce i to samo pytanie.

No i co z tego po to jest temat żeby się pytać jak nie potrafisz mi nic doradzic to mogles tego w ogole nie pisac a nie sie bulwersujesz bo szczupaka nie zlowiles haha

A nie uważacie że do opadu lepiej sprawdzą się kołowrotki Daiwa? Na lekko o wiele lepsza kultura pracy, więc chyba do zwijania luzu też będą ok. Czy nie?

Ostatnio mam problem z nadgarstkiem i szukam jakiegoś lekkiego młynka do jigowania gumami o łącznej masie około 50g

W tej chwili wersja lt jest dużo lżejsza od Shimano. Tylko czy przy lżejszym młynku nie będzie Twój kij na pysk leciał?

Ostatnio mam problem z nadgarstkiem i szukam jakiegoś lekkiego młynka do jigowania gumami o łącznej masie około 50g. Dotychczas używałem TP SW pg ale swoje waży i meczy mnie długie łowienie tym młynkiem. Zastanawiam się nad TP 4000pg czy może stella ogarnie temat?

Do takich zastosowań mam właśnie TP 4000 PG 2015 i robi świetna robotę. Gdybym jednak teraz szukał kolowrotka do takich zastosowań to bardzo poważnie zastanowiłbym się nad Daiwa CERTATE LT 5000.

Kwestia ile chcesz kasy wydać..