saitt Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Idealnie jak dla mnie byłoby z hybrydą 3000MHG ale 2500 też by wystarczył do MF przy podbijaniu szczytem. Ogólnie nie ma co się zastanawiać tylko iść łowic ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2020 Też bym wybrał 3000MHG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresley Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Hmm. Potwierdzacie moje podejrzenia . Woda zweryfikuje trafność decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Przecież ten twinek waży 290g i nie jest jakiś strasznie duży gabarytowo... jak dla mnie do tej elitki będzie spoko wyborem. 2500 czy c3000 to za delikatny kołowrotek jak do mf moim zdaniem. 3000mhg byłby dobrym wyborem ale jest dużo droższy i ma mniejsza szpulę co wpływa trochę na odległość rzutów. Jak już kupiłeś 4000hg nawijaj plecionkę i łów, niczym się nie przejmuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresley Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Plecionka już na miejscu Czekam niecierpliwie na możliwość wyjazdu. Trochę mało mam teraz czasu na wypady z wędką dlatego dla zabicia czasu podpytuję kolegów/koleżanki o Wasze doświadczenia i opinie w kwesti rozmiaru 4000.Jak się nie sprawdzi na tym kiju to wyląduje na Avidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barti96 Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Potrzebuje info na temat kołowrotka Mitchell MAG PRO R 4000 jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Plecionka już na miejscu Czekam niecierpliwie na możliwość wyjazdu. Trochę mało mam teraz czasu na wypady z wędką dlatego dla zabicia czasu podpytuję kolegów/koleżanki o Wasze doświadczenia i opinie w kwesti rozmiaru 4000.Jak się nie sprawdzi na tym kiju to Kolego do tego kija lepszy rozmiar 4000 niż 2500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek4107 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Cześć potrzebuje nowego kołowrotka do spiningu na odrze wcześniej miałem ryobi ecusima 3000 i byłem zadowolony zgubiłem go gdzieś więc szukam czegoś nowego mam na oku ryobi zaubera 3000 cf co o nim myślicie ?Gdzieś przeczytałem że jakościowo jest teraz gorzej z tą serią to prawda?Wędkę mam 10-28 warto go brać czy może coś innego do 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) Sam jestem ciekawy ile tematów i wypowiedzi na temat zaubera przewinęło się na tym forum. Myślę że w tysiącach można śmiało liczyć. PS dopiero zauważyłem że to Twój pierwszy post, metoda na chama, rejestracja na każdym możliwym forum w Polsce i to samo pytanie. Edytowane 11 Września 2020 przez meps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Witam. Ktos ma lub użytkował kołowrotek ze zdjęcia? Domyślam się że to stara seria bo informacji o nim za bardzo nie znalazłem. Myślałem połączyć go z phenixem pod jigowanie max 35g. Za wszelkie info będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Do główek 10-12g + smukła guma 4" pewnie się sprawdzi, ale generalnie to mały kołowrotek z wyższym przelozeniem, więc mocy za wiele mieć nie będzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Do główek 10-12g + smukła guma 4" pewnie się sprawdzi, ale generalnie to mały kołowrotek z wyższym przelozeniem, więc mocy za wiele mieć nie będzie...A stradic fl 3000 bardziej nadał by się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Stradic też szybko padnie... Polecam do takiego zastosowania certate 3000 model 2016, można było ją wyrwać za około 240€. Mam dwie takie sztuki i złego słowa nie powiem, jedna katowana na sandaczach do 40gr i druga przy średniej szczupakówce... Ja potrzebujesz tańsze młynki do ciezkiego czochrania to niestety Daiwa czy Shimano szybko padną w średnim budżecie. Kumpel używa od lat Penny do takich zastosowań i ciężko je ubić... Sent from my Mi 9T using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Mysle ze stradic fl 3000 spokojnie ogarnie te 12g +4” kajtek... no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Mysle ze stradic fl 3000 spokojnie ogarnie te 12g +4” kajtek... no Mi tutaj do okoniówki (5g plus kajtek 3") polecali Vańka 4000 więc wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Myślałem połączyć go z phenixem pod jigowanie max 35g.Hybryda 3000 z powiększonym korpusem i mniejszym rotorem (Daiwa/Shimano) to moim zdaniem b.dobry wybór. Dla Stradica C3000FL główki ponad 20g to już chyba ciut za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Ok dzięki panowie. Rozejrze się jeszcze za czymś mocniejszym.Daiwa certate jest poza moim zasięgiem, na chwilę obecną są grubo powyżej 300€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek4107 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Sam jestem ciekawy ile tematów i wypowiedzi na temat zaubera przewinęło się na tym forum. Myślę że w tysiącach można śmiało liczyć.PS dopiero zauważyłem że to Twój pierwszy post, metoda na chama, rejestracja na każdym możliwym forum w Polsce i to samo pytanie.No i co z tego po to jest temat żeby się pytać jak nie potrafisz mi nic doradzic to mogles tego w ogole nie pisac a nie sie bulwersujesz bo szczupaka nie zlowiles haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Myślę że nikt ci tu nic nie doradzi, co najwyżej popracować nad dysgrafią. Ale to już twój problem, ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Ostatnio mam problem z nadgarstkiem i szukam jakiegoś lekkiego młynka do jigowania gumami o łącznej masie około 50g. Dotychczas używałem TP SW pg ale swoje waży i meczy mnie długie łowienie tym młynkiem. Zastanawiam się nad TP 4000pg czy może stella ogarnie temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 A nie uważacie że do opadu lepiej sprawdzą się kołowrotki Daiwa? Na lekko o wiele lepsza kultura pracy, więc chyba do zwijania luzu też będą ok. Czy nie? Ostatnio mam problem z nadgarstkiem i szukam jakiegoś lekkiego młynka do jigowania gumami o łącznej masie około 50gW tej chwili wersja lt jest dużo lżejsza od Shimano. Tylko czy przy lżejszym młynku nie będzie Twój kij na pysk leciał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Panowie, ktoś używa Spinfishera VI? Jestem ciekaw jak nawija i ogólnej opinii. Jak ktoś ma to byłoby fajnie zobaczyć zdjęcie nawoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Tu masz fajny test, może odpowie na twoje pytania ... https://www.henry-gilbey.com/blog/just-got-hold-of-a-new-penn-spinfisher-vi-spinning-reel-in-the-smallest-2500-size-really-interested-to-see-how-this-thing-performs?format=amp Sent from my Mi 9T using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Panowie, ktoś używa Spinfishera VI? Jestem ciekaw jak nawija i ogólnej opinii. Jak ktoś ma to byłoby fajnie zobaczyć zdjęcie nawojuhttps://youtu.be/KW92dXutLbI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Ostatnio mam problem z nadgarstkiem i szukam jakiegoś lekkiego młynka do jigowania gumami o łącznej masie około 50g. Dotychczas używałem TP SW pg ale swoje waży i meczy mnie długie łowienie tym młynkiem. Zastanawiam się nad TP 4000pg czy może stella ogarnie temat?Do takich zastosowań mam właśnie TP 4000 PG 2015 i robi świetna robotę. Gdybym jednak teraz szukał kolowrotka do takich zastosowań to bardzo poważnie zastanowiłbym się nad Daiwa CERTATE LT 5000.Kwestia ile chcesz kasy wydać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi