saitt Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Gdzie takie różnice cenowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaz Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Panowie, zakupiłem Dragona CTX microspecial MSX 2,13m cw.1-10 g. Kij przeznaczony typowo do łowienia okoni w opadzie z lodki. Jaki kolowrotek byście polecili do tego kijka, aby dobrze i przyjemnie się nim łapało. Budzet max. +- 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Witam, czy któryś z forumowiczów wie, gdzie w Europejskim sklepie mogę dostać knoby do Daiwa BG 3500,3000,4000 ? Może być również rączka z innym niż standardowym knobem. Tylko oryginał. T/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figura_007 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Witam, pomożecie podjąć decyzję? Poszukuję kołowrotka do Westina W3 213 2-10. Myślałem nad Shimano Ultegrą 2500 i Daiwą Fuego 2000. Chyba że jest coś ciekawszego w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 Witam, pomożecie podjąć decyzję? Poszukuję kołowrotka do Westina W3 213 2-10. Myślałem nad Shimano Ultegrą 2500 i Daiwą Fuego 2000. Chyba że jest coś ciekawszego w podobnej cenie.Mam Ultegre 2500 przy Matagi TR76 SS, nawój i hmulec całkiem spoko. Używana 3 sezon bez awarii tak więc za takie pieniądze myślę że godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 U Mefisto akurat dobra oferta, nie zawadzi zerknąć.Choć akurat jakoś osobiście mnie Ultegra nie przekonuje. Odstaje technicznie sporo od Stradica, raczej bliżej mu do Nasci, ale cena w stronę tego pierwszego. Ale ogólnie młynek ładny i jak ktoś chce łowić i nie rozknimiać, to pokręci trochę.Za to Fuego w swej kategorii cenowej bardzo dobra opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Za to Fuego w swej kategorii cenowej bardzo dobra opcja.A jak chcesz, żeby jeszcze lżej kręcił, to Exceler LT, to samo co Fuego ale bez Magseal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figura_007 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Będzie Fuego 2000 z płytką szpulą do cienkich plecionek okoniowych. Dzięki Panowie za wypowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 A jak chcesz, żeby jeszcze lżej kręcił, to Exceler LT, to samo co Fuego ale bez Magseal.Legalis w sumie też, jak komuś bardziej się podobają to jest wybór. Konstrukcyjnie bardzo podobne, ale różnica cenowa niewielka, więc chyba fuego najkorzystniejszy zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Miałem Fuego, kręcił przyzwoicie ale nawój i hamulec bardzo przeciętne. Teraz Caldia i Stradic.Praca lżejsza, nawój dużo lepszy a hamulec inna liga, szczególnie start i regulacja. Ale niestety cena też inna liga[emoji2955]. Jeszcze na zapas chyba Ultegrę bym zakupił do wielki rzecznego kijka.Potwierdzam tezę że przynajmniej przy Shimano są różnice w poszczególnych egzemplarzach. Pierwszego jakiego dostałem w sklepie do ręki to za 400 zł bym nie kupił. I powiem ze się zniechęciłem bo nie było żadnego innego na półce, ale okazało się że są na zapleczu jeszcze nie wprowadzone do systemu swieżaki i drugiego zabrałem po 5 sekundach[emoji23] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 9 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 (edytowane) Legalis w sumie też, jak komuś bardziej się podobają to jest wybór. Konstrukcyjnie bardzo podobne, ale różnica cenowa niewielka, więc chyba fuego najkorzystniejszy zakup.Legalis nie ma wkręcanej korby, Fuego i Exceler mają, różnią się Magseal’em, dodatkowo knob w Fuego jest rozbierany, w Excelerze zanitowany na stałe. Dla mnie też Fuego z tej serii jest najkorzystniejszym wyborem. Edytowane 9 Listopada 2020 przez ktm777 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2020 Miałem Fuego, kręcił przyzwoicie ale nawój i hamulec bardzo przeciętne. Teraz Caldia i Stradic.Praca lżejsza, nawój dużo lepszy a hamulec inna liga, szczególnie start i regulacja. Ale niestety cena też inna liga[emoji2955]. Jeszcze na zapas chyba Ultegrę bym zakupił do wielki rzecznego kijka.Potwierdzam tezę że przynajmniej przy Shimano są różnice w poszczególnych egzemplarzach. Pierwszego jakiego dostałem w sklepie do ręki to za 400 zł bym nie kupił. I powiem ze się zniechęciłem bo nie było żadnego innego na półce, ale okazało się że są na zapleczu jeszcze nie wprowadzone do systemu swieżaki i drugiego zabrałem po 5 sekundach[emoji23] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Nie porównujmy Fuego do Stradika i Caldii, bo cena ponad dwukrotnie wyższa. Nie neguję spostrzeżeń co do hamulca i nawoju, a nawet podzielam (choć trzeba uprzedzić, że może nie jest idealnie, ale jako tako, nie przesadzajmy), ale tej cenie przymykam na nie oko. Stradikowi w jego cenie już nie daję ulgi, wymagam tego bez łaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Ma ktoś jakieś doświadczenie z Kołowrotek DAM QUICK 2 2000 FD? Za śmieszną kase a niby spoko ??Do Effzetta Microflexa 1-7, tylko jeszcze nie wiem czy 2,10 czy 2,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Witam,Poszukuje kołowrotka do spinningu Daiwa Ninja Jigger 7-28gDo tej pory używałem jakiegoś starego Robinsona o którym ciężko coś powiedzieć. Wędki używam typowo do połowu szczupaka w następnym sezonie będę próbował też sandacza stąd szukam też plecionki wartej polecenia. Do tej pory używałem żyłki. Czy kołowrotek z tej samej serii, Daiwa Ninja bedzię ok? Budżet to jakieś 200zł. Kołowrotek 3000 czy 4000? Który będzie lepszy? Z góry dziękuje za informacje odnośnie kołowrotka jak i przy okazji linki do niego. Edytowane 17 Listopada 2020 przez JimbeamPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Weź 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 17 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 (edytowane) Czy kołowrotek z tej samej serii, Daiwa Ninja bedzię ok? Jak na budżet 200 PLN, to ciężko znaleźć coś lepszego jak Ninja według mnie (w Decathlonie mają je w dobrej cenie). Jak nie masz ciśnienia to polukaj w dziale sprzedaży tu na forum, może trafi się używka w dobrej cenie. Edytowane 17 Listopada 2020 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Do kijka do 5g wziąłem ballistica lt 2000 ale według mnie kołowrotek klęka przy 3g + 2" + nieco szybsze zwijanie. Chciałbym teraz coś w rozmiarze 2500 i w budżecie do 2k. Musi bez zająknięcia obsługiwać 4g + 2" z korby. Choć głównie jednak podbicie szczytówką robactwa bez pracy własnej (masa łączna to max ok 6-7g). Co polecacie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 (edytowane) 3g + guma 5cm i młynek klęka???!!!! Nawet jakby to był najmniejszy podlodowy Golden za 19 zł to powinien takie obciążenie dzierżyć bez mrugnięcia, a Daiwa BG klęka? Oj, coś tu nie halo... Edytowane 20 Listopada 2020 przez smokwelski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Chodzi o zmianę kultury pracy. Nic nie ząbkuje nie chrobocze nie stuka tylko czuć "bicia". Ciężko opisać. Mam wrażenie że młynek się męczy, przy wolnym prowadzeniu jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 hmmm...kolega do microflexa 2.30 2-10 używa daiwy ninja 1500 i nawet przy obrotówkach 3 nic mu nie klęka...a łowi już 2 sezon i to dość intensywnie dziwne to trochę że ballistic lt 2000 klęka przy takiej gramaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Od 5 gram plus kajtek 2' to już tylko twin power 4000 ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Jeżeli do 2" zakładam 2g i kołowrotek kreci maślanie prawie jak na sucho a przy zmianie na 3g już nie to uważam że klęka. Napisałem wyżej "według mnie". I wg mnie nie należy mu dawać więcej. Nie miałem okazji zwijać przynęt twardych to się nie wypowiem jakie obrotówki czy woblery pociągnie. Ale do brzegu Panowie, który kołowrotek będzie odpowiedni dla moich wygórowanych oczekiwań? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Jeżeli do 2" zakładam 2g i kołowrotek kreci maślanie prawie jak na sucho a przy zmianie na 3g już nie to uważam że klęka. Napisałem wyżej "według mnie". I wg mnie nie należy mu dawać więcej. Nie miałem okazji zwijać przynęt twardych to się nie wypowiem jakie obrotówki czy woblery pociągnie. Ale do brzegu Panowie, który kołowrotek będzie odpowiedni dla moich wygórowanych oczekiwań? PozdrawiamOdeślij na gwarancję, musi być uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 strony o dobieraniu kołowrotka. Mistrzostwo świata 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 20 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2020 Odeślij na gwarancję, musi być uszkodzony.No to moi koledzy się pewnie teraz śmieją bo prawie wszystkie kołowrotki kupione przeze mnie były od początku uszkodzone. Żeby czar prysnął zakup Stelli nawet nie pomógł - od początku stukała. Także nie żartuj w ten sposób hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi