Artek Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Za 1200zł, to można poszukać używkę TP PG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Za tyle można znaleźć nowego TP 15 4000 PG. 50-60g to już solidne gramatury, Vanford raczej odpada. Ze Shimano koniecznie? Może Spheros SW? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perching Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 No tak ja już pisałem jestem otwarty na wszelkie propozycje No wiem że vanford to delikatna konstrukcja dlatego też pytam Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 W takich gramaturach łowię Stradiciem FL4000, po kilku miesiącach zwijania raczej nie widzę oznak klękania maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Szukam kołowrotka pod łowienie niewielkimi woblerami w rzekach typu Wisłoka, Ropa, San. Młynek miał by współgrać z kijem Pacific Bay rainforest 14g (pstrągi, klenie) i SG parabellum 23g (kleń, boleń na mniejsze przynęty 7cm, okazjonalnie brzana, szczupak na mniejsze przynęty.) Woblery pomiędzy 4 a 7cm, w tym typu SDR i blaszki max 2/3. Myślałem o czymś ze stajni Shimano, posiadam Stradica 4000FL i Ci4+2500 HG i wydaje mi się, że coś pomiędzy tymi dwoma kołowrotkami byłoby idealne do moich zastosowań, z tym, że raczej wolniejsze przełożenie. Zależy mi na wytrzymałości i komforcie łowienia, szukam młynka na parę sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Szukam kołowrotka pod łowienie niewielkimi woblerami w rzekach typu Wisłoka, Ropa, San. Młynek miał by współgrać z kijem Pacific Bay rainforest 14g (pstrągi, klenie) i SG parabellum 23g (kleń, boleń na mniejsze przynęty 7cm, okazjonalnie brzana, szczupak na mniejsze przynęty.) Woblery pomiędzy 4 a 7cm, w tym typu SDR i blaszki max 2/3. Myślałem o czymś ze stajni Shimano, posiadam Stradica 4000FL i Ci4+2500 HG i wydaje mi się, że coś pomiędzy tymi dwoma kołowrotkami byłoby idealne do moich zastosowań, z tym, że raczej wolniejsze przełożenie. Zależy mi na wytrzymałości i komforcie łowienia, szukam młynka na parę sezonów.Ja bym przy takich potrzebach polował na Biomastera FB 3000, choćby lekką używkę ale wtedy odbierać osobiście. Albo zupełnie budżetowo - Daiwa Revros/Ninja A te starsze i nawet dwie sztuki kupić, zajechać bez żalu. Pięknie nawija, przekładnia dobra, cena śmieszna. Ze wytrzyma pewnie 3 sezony? Owszem. Za to kosztuje mniej niż szpula do Stradica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 A coś z serii TP w mniejszym rozmiarze? Będę polować też na tego biomastera Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Shimano Ultegra C3000. Do takiego łowienia spokojnie kilka sezonów wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perching Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ja do takiego łowienia używam TP 15 2500s i daje radę że spokojem Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 Ninja, Revros, fajne kołowrotki, ale hamulce mają słabe.Ciężkie start hamulca i późniejsze działanie to nieporozumienie wg mnie. Średnio ufałem temu hamulcowi przy cienkich linkach. Owszem, kręcą przyjemnie, nawijają bardzo przyzwoicie. Lepiej dorzucić parę groszy i kupić coś pokroju Fuego, ultegry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkinPL Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Dzięki za liczne odpowiedzi, zapoluję na biomastera, jeśli się nie uda przed sezonem (zaczynam w marcu jeśli chodzi o ryby, na które szukam młynka), to kupię Ultegre (jest najbardziej dostępna ze wszystkich modeli które padły), jedynie obawiam się o kulturę pracy, czytałem, że ludzie łowią Ultegrą szczupaki i sandacze, szukam młynka pod woblery na mniejsze gatunki i zależy mi na czuciu pracy przynęty. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez SkinPL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 O kulturę pracy Ultegry bym się za bardzo nie obawiał, praktycznie tożsama ze Stradikiem czy Sustainem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Kwestia czucia pracy przynęty to kij ma więcej do gadania i linka stosowana jak kołowrotek.Fakt że jak kołowrotek chodzi jak betoniarka to nie idzie się skupić nad animacją przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
craaft Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Cześć.Mam pytanko : Jaki kołowrotek kupić abym faktycznie zauważył różnicę z moimi dotychczasowymi : Sephia bb3000s. soare 2000, stradk fl1000.Potrzebuje coś do St Croix extreme 76mf2, chyba w rozmiarze 3000.Domyślam się że Stella i Luvias , ale może coś niżej ?Dodam iż nie kręcę kołowrotkami w fotelu, a na moich kręciołkach znajdzie się sporo rys.Może szkoda takiej Stelli do kogoś takiego jak ja Edytowane 30 Grudnia 2020 przez craaft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Luvias to pierwsza pólka z daiwy made in japan i ten nowy LT to zajebisty kręcioł do ul. Stella wyższa liga, wszystko zależy od budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
craaft Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Jakbym się uparł to ok 2000 mogę wydać, ale może by tak po szczebelkach coraz wyżej Boję się że jak kupię Stellę to będę musiał wszystkie kręciołki powymieniać A może Cardiff 3000mhg - pasowałby kolorkiem do Extrema. Edytowane 30 Grudnia 2020 przez craaft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 A może twinka 4000? Spokojnie da radę przy tej extrem'ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
craaft Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Jest niedaleko mnie w Kutnie używany Twin 4000 PG, ale nie wiem czy nie za duży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Jest niedaleko mnie w Kutnie używany Twin 4000 PG, ale nie wiem czy nie za duży ?Troszke duży i ze zbyt potworna mocąTaki Twin PG znajduje u mnie zastosowanie z wedka do 80g i jest mu wtedy super.Pomyśl nad daiwa certate LT 3000 a nie pożałujesz:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 rzeczywiście, jeśli mam pozostać tylko przy D i S, co zresztą obecnie jest najpewniejszym rozwiązaniem, to Certate LT i Twin Power są modelami, od ktorych rozpoczyna się realna, wczyuwalna, różnica. Paradoks taki, że wyżej już takiej rożnicy w stosunku do nich raczej nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Certate raczej bym porównywał do Stelli. Mam oba modele w rozmiarze 2500 i to jest ta sama waga, podobna moc tylko w ceracie lepsza kultura pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) Jest niedaleko mnie w Kutnie używany Twin 4000 PG, ale nie wiem czy nie za duży ?Moim zdaniem nie jest za duży. Kumpel ma taki przy avidzie 12 lb i żałuje, że tak późno zmienił shimano TP 2500 na 4000.Zresztą jak masz blisko to podjedź z kijem i przymierz. Edytowane 31 Grudnia 2020 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PABL0 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Myślę nad kołowrotkiem do kija 0.5-7g, okonie i pstrągi czasami. Na stradic ci4 1000/2500 nie ma teraz żadnych fajnych promocji, a za 100zł więcej jest vanford 2500s. Chciałbym trochę ograniczyć wydatki na ten zestaw i stąd myślę też nad caldią 1000s. Co byście wybrali? Warto wykładać 800zł na vanforda? Rozmiar bardziej 1000 czy coś 2000-2500? Edytowane 3 Stycznia 2021 przez PABL0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Brałbym 2500 Shimano/Daiwa lub nawet 3000 Shimano w zależności co tam będziesz wieszał na agrafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Kijek Jaxon Grey Stream 228cm 1-7g.Myślę nad Ryobi Ecusima. Jaki rozmiar polecacie? A może jakiś inny podobny cenowo kręcioł? Ważne dla mnie by były dostępne w sprzedaży zapasowe szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi