matpgt Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Pytanie: czy szpula od 4000 daiwy bg podejdzie do 3500 daiwy bg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekips Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Mam pytanie. Chciałem sobie zrobić zestaw do łowienia szczupaka na większa rzekę. Myślałem and dwoma wędkami, cw jakie bym chciał to do 40g gdyż posiadam już wędkę do 20g. Wędki które brałem pod uwagę to: Shimano yasei sea bass 7-35g 2.4mDaiwa prorex s 10-40g 2.4m Do tych wędek kołowrotki o którym myślałem to :Prorex x 18lt 2500Mitchell mx6 40Daiwa legalis lt 3000d-c Pytanie jest następujące co lepiej wybrać. Edytowane 10 Września 2021 przez Ekips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Do mocniejszej wędki daiwy lt w rozmiarach, które podałeś będą za delikatne. Jak daiwa lt, to 4000 już jakiś sensowny czas posłużą, jeśli nie będziesz łowił codziennie przez 12h ????.Do lżejszej 2500 lt już w miarę ok, ale raczej bez ostrego podbijania cięższych główek z korby. 4000 lt będzie super, do 20 gramowego kija(tym bardziej, że jest stosunkowo lekki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekips Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Właśnie tylko to było do wyboru ten mx ciekawie kręcił i rozmiar bardziej jakoś pasował mi do gramatury niż 2500 polecane przez jednego ze sprzedawców było w sumie skwitowane przez drugiego uśmiechem Wysłane z mojego Pixel 4 XL przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Panowie kręcił ktoś nowym Shimano nexave fl jak wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Podepnę się pod pytanie o nexave fl , i jeszcze podpytam jak wypada przy starszych nowy shimano nasci fc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Cześć,przyszedł czas że moja tunningowana łożyskami Ultegra 3000 `98 Super Ship zaczyna odmawiać posłuszeństwa i szukam godnego następcy.Typ łowiska docelowego - bałtyckie szkiery i łowienie szczupaków w dużych jak na polskie realia ilościach. Bardzo płytka woda, mnóstwo roślinności i glonów powoduje że używam wędki ok 20LB, ponieważ przy dalekim rzucie jest szansa dynamicznie zerwać zielsko z kotwicy i dalej prowadzić przynętę.Używać będę obrotówek do rozm. 4, wahadeł do ok 30gr i gum 10-15cm na lekkich główkach.Poważnie rozpatruję TP4000PG. Ewentualnie 5000. Chciałbym kupić kołowrotek, który wytrzyma dość brutalne traktowanie w słonej wodzie. Jestem spod znaku Shimano, także Daiwy i innych wynalazków raczej nie biorę pod uwagę. No, może z wyjątkiem Tica Taurus. Czy coś jeszcze Koledzy są w stanie mi doradzić? Stella? Chyba szkoda do takiego tłuczenia. Może jakiś inny, tańszy kołowrotek SW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 TP XD 4000PG 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 TP 4000 PG 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Ja bym szedł raczej w TP Sw 4000xg… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Tylko certate lt 3000. Ale nie kupuj w promocji u mefisto tylko gdzieś normalnie. Tak wiem że nie Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Tylko certate lt 3000. Ale nie kupuj w promocji u mefisto tylko gdzieś normalnie. Tak wiem że nie Shimano.A dlaczego ma nie kupować w promocji? I do tego nie u mefisto.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 A jaki jest limit na wadliwe kołowrotki przy zamówieniu pięciu sztuk w ciągu trzech lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 (edytowane) Jeszcze się nie zawiodłem na koledze mefisto… wszystko zawsze super, dodatkowo nie ma problemu z kontaktem wiec myśle, że jeżeli było by coś złego to by coś zaradził. Nie znam Go osobiście ale wątpię żeby kupował gdzieś Kolowrotki z wadami fabrycznymi żeby je sprzedawać na promocji kolega pamietam zawsze narzekał na kołowrotki, coś ze stellą było nie tak chyba wiec może problem jest w nieumiejętnym użytkowaniu a nie w ukrytych wadach młynków? Edytowane 9 Października 2021 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 to rozmowa z tego roku. Nie ja narzekam. Kupuj gdzie chcesz ←(*꒪ヮ꒪*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Oczywiście nigdy nie było problemu z reklamacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Też potwierdzam że cerata 3000lt jest pieruńsko mocna,trol sumowy czy łowienie z ręki gumami pod 20cm z cięższymi główkami to nie problem. Ale jeden taki wszystko wiedzący de...l prawie mnie kamieniował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Kurcze, cerata pewnie jest świetnym kołowrotkiem, ale wymaga wywrócenia stolika, z którego jem odkąd używam kołowr5o stałej szpuli. Co do Mefiego, pierwsze słyszę jakiś negatywny feedback. Generalnie zawsze cieszył się zaufaniem. TP w przełożeniu XG nie będzie w mojej ocenie dobrym pomysłem, ponieważ przy żelazie będą spore opory na korbie. Starzeję się i w tym roku po raz pierwszy przestałem wytrzymywać fizycznie tyle, ile w poprzednich latach. Echhhh. Natomiast dodam że poprzeczkę zawsze mam bardzo wysoko postawioną.A co koledzy powiedzą o biomasterze SW? Lubnp Saragossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 9 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 (edytowane) a Stradic FL 4000 nie styknie? Ja mam go przy takiej klasycznej szczupakówce do 40g i daje radę Edytowane 9 Października 2021 przez Karpiu95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Twin power w wersji SW nie ma problemu ciężkiego startu co byś mu nie założył do 40g nie czuć żadnego oporu przy zwijaniu, jakby się zwiało wobler kleniowy, nawet w nurcie. Co do przełożenia xg w słodkowodnym TP to się zgodzę, że czuć opór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Tp SW 4000xg...Miałem ten kołowrotek też ale opinia killera kołowrotków jest tu mało istotna hehe TP SW wady: 355g. Knob - nie każdy lubi. Luz techniczny na "na korbie" - tę kwestię najlepiej przed zakupem sprawdzić w sklepie i ocenić czy będzie zgrzyt w użytkowaniu. Pozdrawiam ¯\_(ツ)_/¯ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Stradic na moje wędkowanie jest za mało przekonywujący.Waga TP nie robi mi problemu. Knob- na pewno wymienię. To pewne.XG.... hmmm, jakoś boję się że w przypadku dłuższego łowienia żelastwem i ciągania go z kupą zielska taki kołowrotek będzie miał bardzo obciążoną przekładnię. Choć oczywiście pompuję w takich sytuacjach, ale będę go mocno nadwyrężał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Miałem kiedyś SW XG ,duże przełożenie nie stanowi absolutnie żadnego problemu ,radzi sobie świetnie z każdego rodzaju przynętami nie zależnie czy to rzeka czy bajoro.Czuć moc w każdym momencie, jeżeli chodzi o takie aspekty użytkowe kompletny Top.Gdyby nie waga został by u mnie na dłużej. Jeżeli waga nie stanowi problemu ,to jak najbardziej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Tylko certate lt 3000. Ale nie kupuj w promocji u mefisto tylko gdzieś normalnie. Tak wiem że nie Shimano.Panie Pesca proponuje wizytę u psychiatry 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Nie Shimano ale u mnie bez różnicy i pozycjonowania firm. Na bałtyckie łowy, po całkiem danych występach z pierwszym wypustem Daiwy Infinity Q_3000, od kilku już sezonów, niezmiennie Daiwa Certate HC 3000. Ale to już chyba poziom cenowy Stelli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi