OskarEL Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Również mogę się wypowiedzieć na temat Daiwy Certate 3000.Użytkuję ją ładnych parę lat, a lekko ze mną nie ma. Fajny kręcioł, duża moc, większych problemów z nią nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Problem może być taki ze mówimy o aktualnych modelach które są w sprzedaży a hiper custom do nich już nie należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 (edytowane) Problem może być taki ze mówimy o aktualnych modelach które są w sprzedaży a hiper custom do nich już nie należy.Kolega spinspektor nic nie wspominał o tym że chodzi o nowe modele. Jeśli tak, to wymskło mi się W takim razie Certate LT 5000 jak już wcześniej wspomniałeś powinna sprostać takim wyzwaniom. Choć osobiście przymknął bym oko na te 50g więcej i poszedł bym w stronę Shimano 4000 SW, ot choćby TP. Edytowane 15 Lutego 2022 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Sw nie spełnia kryterium w gramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Wiem, wiem, przecież napisałem o przymykaniu oczu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Ale jest np. Shiman Spheros SW 4000 i waży 280 gram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 (edytowane) Kolega spinspektor nic nie wspominał o tym że chodzi o nowe modele. Jeśli tak, to wymskło mi się W takim razie Certate LT 5000 jak już wcześniej wspomniałeś powinna sprostać takim wyzwaniom. Choć osobiście przymknął bym oko na te 50g więcej i poszedł bym w stronę Shimano 4000 SW, ot choćby TP. Dokładnie. Wystarczy podmiana knoba na ten plastikowy od nowych młynków karpiowych i waga spada do ok 320-325 gram. Już nie przesadzajcie że te 25 gram mu rękę urwie!Jakieś te chłopaki teraz wątłe są i słabe :-) Edytowane 15 Lutego 2022 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Wiem, wiem, przecież napisałem o przymykaniu oczu . przeczytałem w pośpiechu. Wybacz (☞^o^) ☞ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Ale jest np. Shiman Spheros SW 4000 i waży 280 gram .Coś mi się zdaje że ten Spheros to taki sam czaro-myk jak 13 Biomaster SW. Czyli zwykły slodkowodny 4000 plus CARBO DRAG i Łożyska SARB. Przynajmniej ten w rozmiarze 4000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Może jednak spróbuje zakatować za namową forumowego kolegi Daiwe BG MQ 3000. Jeśli się nie uda to dobrze, a jeśli się uda to pójdziemy dalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Może jednak spróbuje zakatować za namową forumowego kolegi Daiwe BG MQ 3000. Jeśli się nie uda to dobrze, a jeśli się uda to pójdziemy dalej kup 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 4000 ma fajne parametry, ale niestety nawija już ponad 100cm na obrót a to już gruba przesada jak dla mnie. Sprawdzę jednak 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 4000 ma fajne parametry, ale niestety nawija już ponad 100cm na obrót a to już gruba przesada jak dla mnie. Sprawdzę jednak 3000. miałem okazję zakręcić oboma modelami......jeżeli chcesz poważniejszy kaliber przynęt obsłużyć, to jednak rozmiar 4000, zrobił na mnie lepsze wrażenie.....sam się mocno zastanawiam......byłaby szybka letnia alternatywa dla TP PG4000 Daiwa BG MQ 4000-XH nawój 99 cm.........Daiwa BG MQ 3000-XH nawój 93 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Moim zdaniem bedzie ciezko zwijac takie ciezary kolowrotkiem z duzym przelozeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Morski kołowrotek z hamulcem 12kg co ma zwijać w takim razie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) Nie ma się co bać szybszego przełożenia. Mam TP XD C5000XG czy główka 25gram plus guma, czy na 14-to gramowej jakiś smukły Keitech - bez różnicy. Plus przy jigowaniu. Podbijam kijem i cały czas kontakt z przynętą jest. Edytowane 17 Lutego 2022 przez golsyl1980 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Wszystko jak zawsze zależy nie od gramatury przynęty ale od oporu w wodzie jaki stawia przy zwijaniu.Nie można stawiać na równi 25g gumy z 10g woblerem sdr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Nie ma się co bać szybszego przełożenia. Mam TP XD C5000XG czy główka 25gram plus guma, czy na 14-to gramowej jakiś smukły Keitech - bez różnicy. Plus przy jigowaniu. Podbijam kijem i cały czas kontakt z przynętą jest.Swoją drogą to ten TP XD (mam na myśli model 2017) startuje naprawdę lekko. A opór przy zwijaniu gumisi z główką o podanej przez ciebie masie jest zaskakująco mały jak na tak wysokie przełożenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Tak mi się nasunęło oglądając ten film ( akcja od 04:40) : ile ten Vanford wytrzyma, jeżeli chłop w taki sposób odstrzeliwuje zaczepy? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Wszystko jak zawsze zależy nie od gramatury przynęty ale od oporu w wodzie jaki stawia przy zwijaniu.Nie można stawiać na równi 25g gumy z 10g woblerem sdr.Do wobków SDR to TP PG świetnie się nadaje Pawle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Tak mi się nasunęło oglądając ten film ( akcja od 04:40) : ile ten Vanford wytrzyma, jeżeli chłop w taki sposób odstrzeliwuje zaczepy? Oj tam Wojtku, to się nareperuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 (edytowane) Oj tam Wojtku, to się nareperuje No tak Adaś, przecież to Shimano, a ich nawet nie trzeba smarować Edytowane 17 Lutego 2022 przez Voiteh 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 Bo jak w zestawie z kołowrotkiem nie dali oliwki to istne perpetuum mobile 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 ile ten Vanford wytrzyma, jeżeli chłop w taki sposób odstrzeliwuje zaczepy? Wielokrotnie widziałem wędkarzy odstrzeliwujących kołki dokładnie jak na filmie. Nie wiem kto ich uczył i gdzie to widzieli , ale ewidentnie nie lubią swoich kołowrotków i przynęt bo skuteczność odstrzału jest na poziomie 1% a zarżnięcia kołowrotka 99% 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 21 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Cześć!, A może ktoś łowi podobnie pstrągi?ABU c 3 straruszek, czarny, leciutki (215 gramów) z kompletem szpulek zapasowych i także reliktowy spinning Hardy fauvorite 7 stóp do uncji z drucianymi przelotkami.Kij trwały, pierści0nki na korku, minimalizm.Tata też lubi pokręcić antykiem...pozdrawiamy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi