19john92 Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Nie mierzyłem dokładnie ale porównywalne z Shimano stradic 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Witam, noszę się z zamiarem kupna wędki spinningowej Dragon fishmaker II 3-18g 2,30 i zastanawiam się jaką wielkość kołowrotka shimano nasci do niej wybrać-Proszę o poradę szanownych kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 2500 lub c3000 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Hejka.Jaki młynek do PS76MF2Myślałem o Stradic 3000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k222 Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Witam po raz pierwszy na tym forum.Szukam kołowrotka do przynęt max. 90g. Co polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Ja polecam iść w casting Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Witam po raz pierwszy na tym forum.Szukam kołowrotka do przynęt max. 90g. Co polecacie ?Daiwa Certate LT5000D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k222 Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Ja polecam iść w casting Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZapomniałem dodać, że casting mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 szukaj czegoś z dopiskiem SW ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Jeżeli mowa o gumach to cywilny TP PG powinien ogarnąć… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 4 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2022 Jeśli nie przeszkadza waga to polecę https://allegrolokalnie.pl/oferta/tica-taurus-tp4000-kolowrotek-hiend Kołowrotek na lata, dwie szpule, smarować łowić i cieszyć się niezawodnością. Dodam że nie mam nic wspólnego z sprzedającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ja ma być tanio to Penn Slammer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k222 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Dzięki wielkie za propozycje kołowrotków. Wczoraj miałem możliwość porzucać 80g przynętą wędką z multikiem i chyba jednak zmienię zdanie i zainteresuję się zestawem do kasta. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek231G Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Witam potrzebował bym pomocy przy wyborze kołowrotka. Budżet to ok 2000zł, łowię głównie technika opadu oraz oram dno gumami 10-14cm na główkach 8-12g i wahadłówkami. Rozmiar min 4000, z Shimano posiadam Stellę 4000SFE leci jej już 10 sezon i pewnie jeszcze długo pochodzi;). Jedyny minus to płytka szpula, dlatego będzie przy wędce pstrągowej. Wstępnie myślałem o kołowrotku którymś z w/w. Przy TP brakuje mi obrotów wstecznych, z Daiwą w spinningu nie miałem dużo styczności, Vanquish no cóż czytałem że jest bardzo delikatny i nie wiem, czy przy mojej technice za szybko się nie "zużyje". Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Do takiego zastosowania Certate 3000D lub Twin Power 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 ja mam twin powera 4000 i certate 3000d i bardziej lubię certate pod ciężkie zastosowanie polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 mialem kiedys certate 3000 , oralem nia 30-40g z 5 sezonow , sprzedalem znajomemu i ora dalej... Ogolnie certate 3000 to juz dos spory mlynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Certate lt 3000jest mniejsze noz TP4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek231G Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Dzięki za pomoc, wezmę tą Daiwe, wygląda na mocniejszą konstrukcje niż TP. Powodzenia nad wodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Drodzy Koledzy. Popularny Konger World Champion II "Turbo", 7-21g i 270 cm. Kijek ma stosunkowo krótki dolnik, który nie wystaje poza łokieć. Może ktoś na to łowi (łowił) i podpowie z jakim modelem (wielkością) kołowrotka dobrze mu to współgra(ło)? W zasadzie jestem zdecydowany na Ultegrę FC - tyle, że waham się między wielością 2500 a 4000. Niestety nie mam możliwości podpięcia tych modeli przed zakupem. Pominąłem rozmiar 3000, gdyż wyszło na to, że jest to niemal identyczny parametrami kręciołek co Ultegra 2500 (tyle, że z głębszą /dla mnie gorszą/ szpulą. Gabaryty, waga, przełożenie i nawój w cm i szerokość szpul, mają takie same) Ultegra FC 2500 waży podobno 225g, a FC 4000 - 270g. Wędka mam być w założeniu lekką szczupakówką i mocniejszą pstrągówką. Żadne tam oranie na ciężko - zresztą c.w. wędki na to nie pozwala. Woblery +/- 7 cm, obrotówki #3, gumy do 10 cm na niedużych, kilku gramowych główkach. Żyłka mono, około 0.22mm, plecionka 0.10-0.12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubUrsynpw Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 U mnie podobne rozterki jak u kolegi powyżej.Szukam młynka pod st.croix triumph 70MF2.Po pierwsze- 2500 czy 4000Po drugie- myślę o ultegrze ale w sumie do stradika nie trzeba aż tak dużo dokładać, sustain drogo jak dla mnie ale do rozważenia, jeśli naprawdę warto.W grze jest jeszcze Daiwa BG. Linki tak samo 0,22 do 0,25/ 0,1 0,12Łowię wyłącznie na jeziorachgumy, obrotówki wahadłajak 15 dni będę na wodzie w sezonie to świat i ludzie ale chciałbym żeby kołowrotek posłużył i nie drażnił zaraz, że mechanizm czuć jak się kręci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 3000 wystarczy Stradic lub Caldia.Kij za 7 paczek to i młynek z tej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubUrsynpw Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Jest w tym jakaś logika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Drodzy Koledzy. Popularny Konger World Champion II "Turbo", 7-21g i 270 cm. Kijek ma stosunkowo krótki dolnik, który nie wystaje poza łokieć. Może ktoś na to łowi (łowił) i podpowie z jakim modelem (wielkością) kołowrotka dobrze mu to współgra(ło)? W zasadzie jestem zdecydowany na Ultegrę FC - tyle, że waham się między wielością 2500 a 4000. Niestety nie mam możliwości podpięcia tych modeli przed zakupem. Pominąłem rozmiar 3000, gdyż wyszło na to, że jest to niemal identyczny parametrami kręciołek co Ultegra 2500 (tyle, że z głębszą /dla mnie gorszą/ szpulą. Gabaryty, waga, przełożenie i nawój w cm i szerokość szpul, mają takie same) Ultegra FC 2500 waży podobno 225g, a FC 4000 - 270g. Wędka mam być w założeniu lekką szczupakówką i mocniejszą pstrągówką. Żadne tam oranie na ciężko - zresztą c.w. wędki na to nie pozwala. Woblery +/- 7 cm, obrotówki #3, gumy do 10 cm na niedużych, kilku gramowych główkach. Żyłka mono, około 0.22mm, plecionka 0.10-0.12.Do Turbo 240 cm (niezgodne z moją religią wędkowania własnoręcznie robionymi kijami, ale cóż ...) używam Daiwy Bradia 2500R. Myślę, że np. Stradic 2500, albo jakaś Daiwa aluminiowa tegoż rozmiaru ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi