PatLove Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Może Fuego LT 2500S albo Caldia LT MQ 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Miałem 2500 fl i już 2 razy na serwisie shimano Mam dwie sztuki fl 2500 i 4000, miałem też poprzednie generacje i fl wypada najlepiej. Jak widać jest loteria w tych czasach. Zapytam z ciekawości, co się popsuło? Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) Miałem 2500 fl i już 2 razy na serwisie shimano Mam dwie sztuki fl 2500 i 4000, miałem też poprzednie generacje i fl wypada najlepiej. Jak widać jest loteria w tych czasach. Zapytam z ciekawości, co się popsuło? Sent from my ASUS_I006D using TapatalkZaczął ząbkować,Pozniej łożysko siadło, kabłąk się nie domykał (nie wiem jakim cudem, miałem wiele kołowrotków i nigdy nic takiego nie miało miejsca)To chyba na tyle.Na gwarancji to nie chciałem nic grzebać samemu żeby w razie W nie odmówili mi gwary gdyby znowu się rozleciał.Po czwartej reklamacji sprzedałem go dalej.Pierdziele taką robotę....Może miałem wadliwy model [emoji848] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez Perch Strike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Ciekawe czasy nastały..- kołowrotkiem 1000/2000 strach używać przynęt 10g żeby nie zajechać przekładni. Kijek do 10g jeszcze niedawno był uważany za UL. Znam osobiście ludzi, którzy Technium FA 1000 używali na pstrągi pod woblery i blachy, zajechanie przekładni do stanu „działa prawidłowo ale już czuć prace zajęło 4 lata orki w nurtach rzek. Inny łowił Technium 1000 FD sandacze na lekko z łodki, 5 lat zajęło mu zabicie młynka. Kolega do dziś używa Technium 2500 FD do ciężkiego opadu, dopiero rok temu stwierdził, że do kogutów 30g jednak woli casta… inny orze Wisłę Biomasterem 2500 z ostatniej serii i nie jest to tylko polowanie na klenia. - Rozrzut jakościowy w stradicu - takich rzeczy to można spodziewać się po kolowrotkach z Ali za 200pln, jeden trafi rewelacje, drugi szrota, albo po niskiej półce Daiwy. Stradic? W epoce FJ to było raczej niespotykane. Za chwilę będziemy mieli wpisy „jak chcesz łowić coś większego niż okonie, to tyko Penn w rozmiarze 3500” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Downsizing zakorzenił się na dobre w naszych czasach i nie koniecznie tylko w branży wędkarskiej. Czasy "poczarnuchowe" ale przed "LT" to chyba najlepszy czas w wędkarstwie jaki był. Swój pierwszy poważny kołowrotek jaki kupiłem za małolata to był SuperGT 3000S GT-RC i to jakoś świeżo jak wyszedł. Ciągał SDR-y, obrotówki, opad 20g+, używany do trollingu czy awaryjnie do feedera. Przeżył kilka dobrych sezonów aż w końcu uległem magii Daiwy R4 i kupiłem Caldię 3000. Ta mimo dużo delikatniejszego użytkowania wytrzymała 2 lata i pokazała czym jest ząbkowanie. Potem karuzela nowych i co raz to innych kołowrotków... aż człowiek zatęsknił za tym SuperGT ???? Oczywiście co jeden to zawsze coś ???? Zakupiłem później 3x TP i mimo 3-4 lat działają jak trzeba. Teraz dołączył 4000FL Stradic bo jak to bywa w dywagacjach "nowy wypust będzie ujowy zgodnie z tradycją a FL będzie poszukiwany". No i zgodnie z tradycją człowiek znowu uległ ???? Mam znajomka co łowi SpeedMasterem z SPRO tym czerwonym. Zestaw ma chyba z 10 lat i ten Red Arc jako tako działa a omotki już ze 3 naprawiał wraz z przelotką w dolniku. Mógłby wymienić na nowe ale twierdzi że działa to po co ma teraz "czytać te wszystkie fora i popadać w paranoję sprzętową" ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Szukam kołowrotka dla syna na "szczupaka" W jego przypadku będzie to młynek do kija około 2.20 i maksymalnie 25 gram. Chciałbym się zamknąć w 400 zł. Jakieś sprawdzone propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Popatrz na daiwa legalis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Dla wnuka wybrałem ten model https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-savage-gear-sg8-2500h-fd-10-1bb-6-2-1-13518551577. Do nieco lżejszych zastosowań. Myślę, że to był dobry wybór dla małolata.Na szczupłego wybrałbym Mu raczej https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-ryobi-zauber-red-4000-new-11989256549 Edytowane 3 Września 2023 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanquisher Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Siemka,chciałbym się podpytać jaki polecacie / sugerujecie zakupić kołowrotek do spinola - będę łapał przynętami do max 12 - 15 gram. (kij cw 10-30)Jeszcze Ryobi i Red Arci są coś w ogóle warte? :-D Mam zaległości z 8 lat - a w internecie za dużo aktualnych danych odnośnie tego co jest warte obecnie uwagi nie ma.Interesowałby mnie po dwie propozycje do kwot:1) Około 500 zł2) Około 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Szukam kołowrotka dla syna na "szczupaka" W jego przypadku będzie to młynek do kija około 2.20 i maksymalnie 25 gram. Chciałbym się zamknąć w 400 zł. Jakieś sprawdzone propozycje?Nowy zauber, ale ten czerwony Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Nowy zauber, ale ten czerwony Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka +1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Jaki macie sprawdzony sklep do zakupu kołowrotków?W sklepie na "D" zwracałem towar po kilka razy.Fuego luzy na przekładni i knobie... Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Nie ma dobrych sklepów. Są tylko dobre egzemplarze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Nie ma dobrych sklepów. Są tylko dobre egzemplarzeWiem.Czyli żaden sklep nie sprawdzi mi przed wysyłką?Pisałem wiele razy w opisie do zamówienia, że mają sprawdzić i nie sprawdzili Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Kupowałem dwa kołowrotki w fishingstore z prośbą, żeby sprawdzili i jestem zadowolony. Pytanie czy faktycznie sprawdzili czy zwyczajnie dobrze trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Mefisto,Fishing Mart, Raven........trochę tego było i zawsze ok. Może oczekujesz od Fuego pracy Exista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Poza Mefistem, nie podejrzewam żeby ktoś sprawdzał kołowrotek przed wysyłką. Oczywiście, w niektórych miejscach pracują pasjonaci i kręcą testowo, ale przecież raczej najwyższą półką. Co zresztą logiczne, bo raz - pracując w takim miejscu, wolisz pomacać Stellę czy Morethana, niż jednego z 50 Legalisów czy Sahar, a dwa - wyższa półka to inny target, i sprawdzony kołowrotek to zamożny klient, który wróci. Proste, logiczne, bezlitosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2023 Mefisto,Fishing Mart, Raven........trochę tego było i zawsze ok. Może oczekujesz od Fuego pracy Exista?Nie, ale luz na przekładni jak w zauberze po 5 latach sandaczowania? Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanquisher Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Siemka,chciałbym się podpytać jaki polecacie / sugerujecie zakupić kołowrotek do spinola - będę łapał przynętami do max 12 - 15 gram. (kij cw 10-30)Jeszcze Ryobi i Red Arci są coś w ogóle warte? :-D Mam zaległości z 8 lat - a w internecie za dużo aktualnych danych odnośnie tego co jest warte obecnie uwagi nie ma.Interesowałby mnie po dwie propozycje do kwot:1) Około 500 zł2) Około 1000 zł Podbijam - ktoś coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Nowa Daiwa Lexa 2023 Wygląd i praca kozacka Mam rozmiar 4000 który waży 255g (korpus metal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 (edytowane) Witam posiada ktoś może Pena Spinvishera 3500 VI i może ktoś coś o nim powiedzieć? Chciałem go podpiać z ps70mhf. Edytowane 16 Września 2023 przez konrado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Po co ci aż taka ciężka betoniara? Kup sobie w tej samej cenie Ultegre 4000 i będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Spinfisher 340g katalogowo No i koszt 400zł Ultegra od 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 A to mój błąd, myślałem że spin fisher koło 600zł kosztuje też. Ultegra w plecionie chyba 599zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrado Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Faktycznie znalazłem No jedt za 600 ultegra ale czy ona są rade mam poprzednia wersje i powie. Że jest zajechana. A mhf tak do 40g będzie ciągnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi