meps Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Miałem sie nie odzywać, ale jak przeczytałem o tym piachu … Bym mu kupił max SG8 4000. Można wyrwać nowy poniżej 300pln. A na początku kosztowały ponad 500. Ładny, bardzo przyzwoity, lekki coś ok 250g, mocny hamulec. Dwie szpulki.Sam mam kilka (a nie rzucam niczego w piach) mam tez TP i Vanquisha na łódkę. Ale do auta w bagażnik właśnie SG. Katowałem je dwa sezony na wszystkim co popadło i nie padły. Jeden, zanim nabyłem Penna, walczył przy kiju do 110g z większymi przynętami na plecionce 2,0 i dał radę pare wyjazdów. I w ogóle jestem stary, mam stare zasady np. najpierw zasłóż, potem nagroda. Oj rozpuszczamy te nasze dzieciaki … a potem wszyscy zdziwieni, że niczego nie szanują. Pokolenie klikam i mam.Przez chwilę też myślałem o SG8 4000 ale jakoś odpuściłem bo opinie o kołowrotkach SG są podzielone a w większości raczej negatywne. Osobiście nie miałem styczności.Ps. Też mam zasady i jestem z tych co mają twardą rękę, nie ma telefonu, PlayStation,oraz innych urządzeń pokolenia TikToka, dobrze się uczy i za ostatni rok że tak powiem,, zasłużył",a znając życie to ja będę więcej z tego kołowrotka korzystał więc celuję w średnią półkę cenową a wolę kupować raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 (edytowane) A No to szacun. To mu nie żałuj. Unikat.to jeszcze tylko wpierdziel za rzucanie kołowrotków w piach … I będzie ideał. No i jednak normalnie, syn. Co do SG. To już w paru miejscach pisałem. Mam ich kilka. Jak kosztowały 500+ to można było myślec. Teraz z jakiegoś powodu sg8 4000 kosztuje nawet 300 z dwoma szpulami. jakoś codziennie nie łowię ale tak co tydzień max dwa to z min 8 godz kręcę od kwietnia do grudnia. I żadnego w dwa sezony nie zarżnąłem. Jedynie sg6 2500 n UL (a tym chyba najczęściej kręciłem i sporo ryb 60+ wyciągnął) zaczął troszkę tykać, otworzyłem dołożyłem smaru na zębatkę i chodzi. Do porównania mam dwa TP, Vańka, Penna i Saharę. Wiadomo te 6 x droższe malina. Ale te SG8 z dwiem szpulami są warte tych 300pln na bank. Wiadomo, ze katował teraz będę te lepsze ale SG zostają ze mną i tez będę używał bo naprawdę dają radę. Do niedawna na łódce był zestaw TP, vaniek i SG8 i jakiegoś szoku przy zmianach nie przeżywałem. Edytowane 4 Listopada 2023 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Do niezbyt intensywnego użytkowania też kupiłbym sg8 i sam sobie wyrobił opinię na temat tej serii. W najgorszym wypadku reklamacja. Podejrzewam, że na moje łowienie spinem te sg8 spokojnie by wystarczyły, ale ponieważ ryb nie za dużo to się zmienia od czasu do czasu te kręcioły na różne modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Nowy zauber mam i polecam super kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Panowie, potrzebny mocny kołowrotek pod łowienie woblerami w mocnym nurcie pod prąd.Sdry do 8-9cmKij 270cm do 24gBrzany, klenie, przyłów suma, sandacza, szczupaka. Chciałbym coś z fajną mocą, żebym mógł w miarę bezoporowo zwijać woblera pod nurt.Pletka 4 splot pe0.8 Aktualny kołowrotek "nie kołowrotkuje" ciężko mu to zwijać, czasami nie idzie ukręcić korbką gdy łowię w mocniejszym nurcie.Nie chce go zajechać [emoji28], nie będę na siłę kręcił ... Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Panowie, potrzebny mocny kołowrotek pod łowienie woblerami w mocnym nurcie pod prąd.Sdry do 8-9cmKij 270cm do 24gBrzany, klenie, przyłów suma, sandacza, szczupaka. Chciałbym coś z fajną mocą, żebym mógł w miarę bezoporowo zwijać woblera pod nurt.Pletka 4 splot pe0.8 Aktualny kołowrotek "nie kołowrotkuje" ciężko mu to zwijać, czasami nie idzie ukręcić korbką gdy łowię w mocniejszym nurcie.Nie chce go zajechać [emoji28], nie będę na siłę kręcił ... Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu TapatalkaTwin power PG , może być XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Twin power PG , może być XDHmm A daiwa BG lub Penn clash? Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Jak nie zalezy Ci na wadze to kup nowego slamera miałem i jest swietny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 Jak nie zalezy Ci na wadze to kup nowego slamera miałem i jest swietny.Nowy jest Slammer IV? Taki czarny z złotymi akcentami? Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 https://pleciona.pl/pl/p/Penn-Kolowrotek-Slammer-IV-3500/52468dokładnie taki jak w linku miałem i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 https://pleciona.pl/pl/p/Penn-Kolowrotek-Slammer-IV-3500/52468dokładnie taki jak w linku miałem i polecam.Do wędki do 24g i plecionki pe 0,8 kołowrotek o wadze prawie 400g? Ostro! Jak są fundusze to certate lt3000 lub 3000D. Taniej bg 2500, 3000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 W ręku nie miałem ale ciekawe parametry ma Daiwa Fuego LT 4000-CP (P = power), przełożenie 4.8:1, nawój 75 cm. W sprzedaży jest wersja z 20 i 23 roku, ja brałbym tą nowszą.Daiwy BG nie bierz bo ma wysokie przełożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 5.6:1 to wysokie przełożenie ? Zapytam z ciekawości - łowiłeś Daiwą BG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 To już sam nie wiem co mam wziąć [emoji1787] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) Sugeruję BG3000 taniej lub TP4000 w wersji standard i drożej. Edytowane 10 Listopada 2023 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 5.6:1 to wysokie przełożenie ? Zapytam z ciekawości - łowiłeś Daiwą BG ?Tak, 5.6:1 to jest wysokie przełożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Miałem BG 3000 5.6:1, 95 cm nawoju to bardzo dużo. Łowiłem też rozm. 2500. Ani jeden ani drugi ni hu hu nie pasuje do opisanych wyżej warunków połowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 No no morski młynek do łowienia w rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 A ten morski, to który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 BG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 A Ryobi Arctica 3000?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienJ Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 dobry wieczór szanownemu gronu szukam porady: ustalam jaki kołowrotek będzie najlepiej pasował (nie kolorystycznie czy też wizualnie )do kijków typu Zemex Spider Z-10 (732UH) 221cm 16-80g czy też Favorite Skyline SKYA-842SH 2,54m 30-100g Potrzebuję czegoś wystarczająco mocnego i wytrzymałego ale i nie czołgu (w odniesieniu do wielkości). pewnie coś w rozmiarze 4500-5000 z ceną nie zabijająca samym widokiem. Może coś używanego. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienJ Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 dobry wieczór szanownemu gronu szukam porady: ustalam jaki kołowrotek będzie najlepiej pasował (nie kolorystycznie czy też wizualnie )do kijków typu Zemex Spider Z-10 (732UH) 221cm 16-80g czy też Favorite Skyline SKYA-842SH 2,54m 30-100g Potrzebuję czegoś wystarczająco mocnego i wytrzymałego ale i nie czołgu (w odniesieniu do wielkości). pewnie coś w rozmiarze 4500-5000 z ceną nie zabijająca samym widokiem. Może coś używanego. Będę wdzięczny za podpowiedzi.Pozdrawiam serdecznie. Ktoś?Coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Na nowy sezon Trociowy potrzebuje nowy młynek z mniejszym nawojem. Interesują mnie dwa kołowrotki:- Shimano Nasci 4,7:1- Ryobi Zauber 4000(czerwony) Użytkuje ktoś dłuższy czas, któryś z wymienionych kołowrotków? Jak wypadają pod względem wytrzymałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Używam zaubera czerwonego i jak narazie polecam dużo lepiej chodzi od maści którego miałem, nasci stukał pod obciążeniem . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi