Lucky_69 Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 (edytowane) Pokażesz jak nawija ten DX? Mam kilka starych i jakby ten DX lepiej nawijał to bym się może skusił.Nie nawija źle. Tutaj jest pletka x9 berkleya, niby 0,14 ale ona jest zajebiscie przegrubiona, realnie to coś koło 0,18-0,2 bo ma 15kg wytrzymałości. Na 0,10 wygląda ten napój trochę lepiej, bo sama plecionka się inaczej układa. https://ibb.co/Px3nfvJ Jak chcesz to mogę ci mojego sprzedać bo był nad wodą kilka razy, pare okonków i szczupaka niewymiarowego wyciągnął. Kupiony w czerwcu A jeszcze dodam, wszyscy piszą ze brody z Penna wychodzą. Przez łącznie kilkanaście godzin rzucania nie zauważyłem problemów. Edytowane 20 Sierpnia 2024 przez Lucky_69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Pomyliło mi się, myślałem że to ten stary odświeżony model slammer 360. To ostatni model penn jaki używam do najcięższej orki. Ciekaw jestem tego odświeżonego "classic". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Podobno ten nowy jest dostosowany do używania plecionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 (edytowane) A to nie ty jakiś czas temu pytałeś o dostępność tego DX w sklepach? Nie wiem czy dobrze pamiętam… Ja pytałem o DX’a jakiś czas temu bo nigdzie nie mogłem go namierzyć, pisałem też na forum ale nikt nie miał na sprzedaż. Chciałem go podpiąć do Gunki Bushi M 195 7-28g ale ostatecznie wpadł mi w ręce praktycznie nowy Nasci 3000 i póki co na prawdę daje radę ale ja ciężko nie łowię, ani ryb kołowrotkiem nie wciągam. Natomiast co do Slammera, to mam tego przed odświeżeniem, 260tkę przy szczupakowym Batsonie CB70H i nie mam problemu z łowieniem plecionkami, tyle tylko, że przy tym zestawie łowię raczej grubszymi x4, takimi 20lb. Tak, czy inaczej, wg mnie z głównym przeznaczeniem na sandacza średnio nadaje się ten kołowrotek-za mały nawój do klasycznego sandaczowego opadu. Już prędzej Daiwa BG, jeżeli waga nie przeszkadza. Edytowane 21 Sierpnia 2024 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Czyli jednak zapiłem ale odnalazł się winowajca ja dwie 360 mam i też przy bardziej szczupakowym kiju. Ale chyba przerobię w nim uchwyt żeby jakiś inny młynek wszedł! Bo tego Slammera to szlifowałem żeby pasował … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 U mnie w Batsonie @Paweł dobrał taki uchwyt fuji, że Slammer wchodzi bez szlifowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 No ja wstawiałem zdjęcie kołowrotka w uchwycie. To Shimano Speedmaster w którego uchwyt nie wchodzi mała Daiwa Verano 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RODAL Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Witam mam wędke Select Sprint SPR-622-XUL 186cm 0,8-3,5g ultra i teraz pytanie który kręcioł do niej będzie lepszy Daiwa Laguna LT 1000 5:2:1 czy Savage Gear SG61000 5:2:1 no i najważniejsze żyłka czy pletka do takiego ultra lighta i jaka grubość . P.S nigdy tak lekko nie łowiłem więc dlatego pytam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schindler Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Conajmniej 150 stron o tym jest tylko na forum. Temat walkowany wielokrotnie do zamknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RODAL Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Zadałem pytanie oczekując odpowiedzi na to konkretne pytanie , a nie na 1000 innych podobnych tematów . Nie wniósł Pan nic do tematu więc Pana komentarz jest zbędny i stracony czas . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) Ponad 200 Proszę: jerkbait.pl/topic/46701-dobór-kołowrotków Ja wybrałbym kołowrotek lżejszy bo jakość w tym przedziale cenowym będzie zapewne porównywalna. I taki, który nawet na sucho lepiej kręci jak kupujesz w sklepie stacjonarynym. Do tego plecionka PE 0,3 bądź 0.4. Można kupić w fajnej cenie tutaj na forum: https://jerkbait.pl/topic/193535-s-plecionki-sunline-siglon-plasma-amz-small-game-promocja-na-tcb-x4-super-linki-przyponowe-fluorocarbon/ Edytowane 8 Września 2024 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RODAL Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Dziękuję ale pod tą wędke żeby ją dobrze wyważyć nie znalazłem niestety żadnej odpowiedzi na forum - tak zaglądałem w lupkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Zapytaj Gemini i dostaniesz szczegółowa odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Mlynek Daiwa to bedzie fajna opcja, napewno lepsza niz SG.Kij masz budzetowy wiec na poczatek Daiwa Ninja bedzie super. Wysłane z Nokia 3310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Popatrz jeszcze na Daiwa Regal LT1000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RODAL Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Dziękuję bardzo za cenne wskazówki odnośnie doboru kołowrotka, a do takiego ul 0.8-3.5 g plecionka techron 0.04 będzie odpowiednia? Jeżeli chodzi o kij fakt jest budżetowy,lecz wygrany na zawodach więc chce go wykorzystać do połowu okoni . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Techrona sobie odpuść, kup jakaś PE 0.3 ja używam intech'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RODAL Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) Techrona sobie odpuść, kup jakaś PE 0.3 ja używam intech'a a można prosić o jakiegoś linka będe wdzieczny . Edytowane 8 Września 2024 przez RODAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 https://www.google.com/search?q=intech+tournament&oq=intech+turmane+t&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgBEAAYDRgeMgYIABBFGDkyCAgBEAAYDRgeMggIAhAAGA0YHjIICAMQABgNGB4yCAgEEAAYDRgeMggIBRAAGA0YHjIICAYQABgNGB4yCAgHEAAYDRgeMggICBAAGA0YHjIICAkQABgNGB4yCggKEAAYBRgNGB4yCggLEAAYBRgNGB7SAQg1MDIwajBqNKgCAbACAQ&client=ms-android-xiaomi-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Interesuje mnie ROBINSON Slighter FD 259 do kijka UL. Kręcił ktoś tym młynkiem. Wydaje mi się, że jest bliźniacza konstrukcja co Histar Aula z ali. Jest ktoś może w stanie zmierzyć średnicę szpuli tego Robinsona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomex11 Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Witam jaki kolowrotek polecacie do spiningu robinsona cv 10-30 gram na szczupaki ...? Z gory dzieki za rady . Przedzial cenowy tak 200-400 zl maks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Zauber 3000 będzie dobry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 4 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2024 Witam jaki kolowrotek polecacie do spiningu robinsona cv 10-30 gram na szczupaki ...? Z gory dzieki za rady . Przedzial cenowy tak 200-400 zl maksDaiwa 20 Exceler LT 4000-CP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny01 Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Podepnę się pod temat. Do Westina W4 poweshad 30-90g 240cm. Penn battle IV. Tylko teraz 4000 czy 5000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Podepnę się pod temat. Do Westina W4 poweshad 30-90g 240cm. Penn battle IV. Tylko teraz 4000 czy 5000?My też ciebie serdecznie witamy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi