Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Pokażesz jak nawija ten DX? Mam kilka starych i jakby ten DX lepiej nawijał to bym się może skusił.

Nie nawija źle. Tutaj jest pletka x9 berkleya, niby 0,14 ale ona jest zajebiscie przegrubiona, realnie to coś koło 0,18-0,2 bo ma 15kg wytrzymałości. Na 0,10 wygląda ten napój trochę lepiej, bo sama plecionka się inaczej układa.

https://ibb.co/Px3nfvJ

Jak chcesz to mogę ci mojego sprzedać bo był nad wodą kilka razy, pare okonków i szczupaka niewymiarowego wyciągnął. Kupiony w czerwcu :)

A jeszcze dodam, wszyscy piszą ze brody z Penna wychodzą. Przez łącznie kilkanaście godzin rzucania nie zauważyłem problemów.

Edytowane przez Lucky_69
  • Like 1

A to nie ty jakiś czas temu pytałeś o dostępność tego DX w sklepach? Nie wiem czy dobrze pamiętam… :)

Ja pytałem o DX’a jakiś czas temu bo nigdzie nie mogłem go namierzyć, pisałem też na forum ale nikt nie miał na sprzedaż.

Chciałem go podpiąć do Gunki Bushi M 195 7-28g ale ostatecznie wpadł mi w ręce praktycznie nowy Nasci 3000 i póki co na prawdę daje radę ale ja ciężko nie łowię, ani ryb kołowrotkiem nie wciągam.

Natomiast co do Slammera, to mam tego przed odświeżeniem, 260tkę przy szczupakowym Batsonie CB70H i nie mam problemu z łowieniem plecionkami, tyle tylko, że przy tym zestawie łowię raczej grubszymi x4, takimi 20lb. Tak, czy inaczej, wg mnie z głównym przeznaczeniem na sandacza średnio nadaje się ten kołowrotek-za mały nawój do klasycznego sandaczowego opadu. Już prędzej Daiwa BG, jeżeli waga nie przeszkadza.

Edytowane przez PatLove
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Witam mam wędke Select Sprint SPR-622-XUL 186cm 0,8-3,5g ultra i teraz pytanie który kręcioł do niej będzie lepszy Daiwa Laguna LT 1000 5:2:1 czy Savage Gear SG61000 5:2:1 no i najważniejsze żyłka czy pletka do takiego ultra lighta i jaka grubość . P.S nigdy tak lekko nie łowiłem więc dlatego pytam .

Ponad 200 :D Proszę: jerkbait.pl/topic/46701-dobór-kołowrotków

Ja wybrałbym kołowrotek lżejszy bo jakość w tym przedziale cenowym będzie zapewne porównywalna. I taki, który nawet na sucho lepiej kręci jak kupujesz w sklepie stacjonarynym. Do tego plecionka PE 0,3 bądź 0.4. Można kupić w fajnej cenie tutaj na forum: https://jerkbait.pl/topic/193535-s-plecionki-sunline-siglon-plasma-amz-small-game-promocja-na-tcb-x4-super-linki-przyponowe-fluorocarbon/

Edytowane przez S.N.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...