saitt Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) Certate lt 3000 Edytowane 10 Maja przez saitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Certate lt 3000Dzięki Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Dzięki Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu TapatalkaLub ze stajni shimano twin power 3000 mhg. Szukaj bez litery C w nazwie (bo mają bebechy od mniejszego modelu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja (edytowane) Lub ze stajni shimano twin power 3000 mhg. Szukaj bez litery C w nazwie (bo mają bebechy od mniejszego modelu).Dzięki za radę muszę przejrzeć sklepy lub podjechac do jakiegoś Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Maja przez Krzysztof85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Witam wszystkich szukam mocnego kolowrotka w rozmiarze 2500 a 3000 podpięty pod Sg 251 7 do 23 będę wędkował na Starorzeczu oraz jeziorze.Gumy jakie chce stosować to Cannibal 7 a 10 cm na główkach 7 a 10 g oraz manns Predator 9 cm na podobnych główkach oraz Slider7 s i f budżetu nie podaje Szukam sprzętu solidnego i na Kilka Sezonów Dzięki za radę Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka[/quote Jak chcesz bardziej budżetowo to daiwa BG 2500/3000, ta starsza złoto czarna. Nie da zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja Witam wszystkich szukam mocnego kolowrotka w rozmiarze 2500 a 3000 podpięty pod Sg 251 7 do 23 będę wędkował na Starorzeczu oraz jeziorze.Gumy jakie chce stosować to Cannibal 7 a 10 cm na główkach 7 a 10 g oraz manns Predator 9 cm na podobnych główkach oraz Slider7 s i f budżetu nie podaje Szukam sprzętu solidnego i na Kilka Sezonów Dzięki za radę Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka[/quote Jak chcesz bardziej budżetowo to daiwa BG 2500/3000, ta starsza złoto czarna. Nie da zajechania.Dzięki Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja (edytowane) Dzięki za radę muszę przejrzeć sklepy lub podjechac do jakiegoś Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu TapatalkaW Polsce nie znajdziesz w sklepie stacjonarnym. Prędzej tutaj kupisz „z drugiej ręki”. Lub internetowo u Mefistofishing.To młynek na rynek w Japonii. Edytowane 11 Maja przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja (edytowane) W Polsce nie znajdziesz w sklepie stacjonarnym. Prędzej tutaj kupisz „z drugiej ręki”. Lub internetowo u Mefistofishing.To młynek na rynek w Japonii.Może i masz rację a ja ogromny dylemat ponieważ wersja C3000 to to Samo co 2500S a nie wiem czy 2500 nie zajadę i tak to jest niby lżejsze Łowienie a tu takie dylematy Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Maja przez Krzysztof85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Może i masz rację a ja ogromny dylemat ponieważ wersja C3000 to to Samo co 2500S a nie wiem czy 2500 nie zajadę i tak to jest niby lżejsze Łowienie a tu takie dylematy Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu TapatalkaDlatego zaproponowałem model 3000 MHG, bez literki „C”.Bo tu masz mechanizm od 4000, a szpulę od 2500/c3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 12 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja (edytowane) I dziękuję bardzo za taką odpowiedź będzie to dla Mnie idealne rozwiązanie teraz czas na poszukanie i zakup dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Maja przez Krzysztof85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja Witam wszystkich,Potrzebuję opinii na temat kołowrotka, który będzie trochę uniwersałem na Wisłę, mianowicie chciałbym połączyć go z wędka sg4 distance game 2,74m 10-35g oraz sg4 medium game 2,51m 14-35g. Wielkość kołowrotka myślę, że 3000 będzie odpowiednie z uwagi na redukcje wagi do zestawu. Chciałbym troszkę lżejszy zestaw niż byłoby to w przypadku wielkości kołowrotka 4000. Główkami jigowymi jakimi będę operował to min. 20g max 35g +guma. Zależy mi na pracy kołowrotka aby była płynna i cicha, no i oczywiście aby po sezonie nie był zaorany Dodatkowo chciałbym małe przełożenie w kołowrotku 5.1:1 takie optimum myślę. Nie za bardzo wiem co teraz na rynku jest polecane, prosiłbym o opinie jaki kołowrotek dobrać. Budżet 500 złPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Może określ, o jakiej wadze kołowrotka myślisz - współczesne 4000 często waży tyle, co 1000 sprzed 10 lat.Kiedy przeczytałem że Wisła, i 35g, to przyszły mi do głowy dwa modele, mieszczą się w budżecie ale mają wysokie przełożenia. Penn Spinfisher 3500 lub Daiwa BG 3000. O ile Spinfisher nie grzeszy wysoką kulturą pracy, i ma 6.2:1, to BG pracuje gładko i płynnie i być może te 5.6:1 byłoby do przyjęcia?Niestety wraz z tendencją do redukcji masy, obniżyły się też możliwości ciągania ciężarów przez kołowrotki. Nadał na rynku pozostaje stara sprawdzona konstrukcja Ryobi Zauber, jakkolwiek słyszałem że nowsze wypusty już są zdecydowanie gorsze - osobiście miałem do czynienia z tymi starymi i były świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Myślę, że tak max 300g. Mam spinfishera 3500 dla mnie zbyt ciężki, szukam czegoś lżejszego i lepsza kultura pracy. Mam również zaubera 3000 starsza wersję i szukał właśnie czegoś z podobna waga. Zauber pomimo swojej niezawodności trochę już jest zajeżdżony, muszę oddać go do serwisu. Co do dajwy BG sprawdzałem jej nawoj nieco ponad 90cm, myślałem o niej ale ten nawój równa się że statycznym kołowrotkiem z przełożeniem 6.2:1 dlatego odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Nadał na rynku pozostaje stara sprawdzona konstrukcja Ryobi Zauber, jakkolwiek słyszałem że nowsze wypusty już są zdecydowanie gorsze - osobiście miałem do czynienia z tymi starymi i były świetne.Miałem stare , mam teraz jednego czerwonego 3000 - kapitalny młynek.Pewnie jak ze wszystkim w tych czasach jest to kwestia egzemplarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Jasne. Tutaj nie kwestionuje zaubera i z całym szacunkiem do ten firmy. Jednak chciałbym coś co będzie fajnie i przyjemnie kręciło i dodatkowo było wytrzymałe, ale nie będzie to Ryobi ani Penn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof85 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Jasne. Tutaj nie kwestionuje zaubera i z całym szacunkiem do ten firmy. Jednak chciałbym coś co będzie fajnie i przyjemnie kręciło i dodatkowo było wytrzymałe, ale nie będzie to Ryobi ani Penn Hej ile chcesz przeznaczyć na Młynek? Jaki rozmiar Wysłane z mojego SM-A356B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Rozmiar 3000Budżet 500zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Nic lepszego niż Daiwa BG 3000 w takim razie nie kupisz - przełożenia nie czuć przy zwijaniu , zresztą wcale nie jest takie wysokie . Penn Battle ma wyższe i tam już jest to odczuwalne - szczególnie w rzece. Daiwa BG zamiata w tym przedziale cenowym - normalny kołowrotek w czasach plastikowych zabawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Według mojej opinii trochę jest różnica biorąc pod uwagę zaubera 3000, który ma nawoj 68cm a daiwa BG 3000, aż 95cm. Niestety muszę szukać dalej, jeśli ktoś by miał jeszcze jakiś pomysł chętnie posłucham i rozważę kazda opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Daiwa GS3000LTD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Brałem go pod uwagę, szczerze mówiąc fajny kołowrotek, ale nie wiem czy ktoś używał i czy może się wypowiedzieć jak pracuje itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Mocny, jak na niecałe 500 zł kręci całkiem przyjemnie. Moim zdaniem dość pancerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja A używał ktoś shimano miravela C3000? Znalazłem go za 4.5 stówki. Fajne przelozenie 5.1:1 może bylby nawet lepsza opcja od tej daiwy gs3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Zerknąłem jeszcze na inne kreciołki jakDAIWA FUEGO, ExcellerSHIMANO NASCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Ja bym brał GSa, to jest trochę inna linia produktowa. Te wszystkie Nasci itp. to moim zdaniem półprodukty, zrobione żeby ktoś z kilometra pomyślał, że to Twin Power.GS nie udaje świecidełka, jest mocny, nic się nie ugina jak najtańsza wytłoczka, moim zdaniem wół roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi