przemow Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ale podstawową różnice juz wyłapałeś :-) napisz wszystkim który pierwszy byś sprzedał... ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dlatego kupiłem daiwę i shimano żebym miał ogólne porównanie.Oba mają wady i zalety . Muszę pogadać z Łukaszem to mi zrobi św. graala z dwojga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 A na ten moment który fajniej kręci? :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Teraz moda jest na shimano.No i każdy facet woli masełko...więc shimano na tą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Teraz moda jest na shimano.No i każdy facet woli masełko...więc shimano na tą chwilę.Pamiętaj o jednym Twoja daiwa ma już pewnie z 10 sezonów za sobą co po niej widać i jak kręci ? Oporówka trzyma, hamulec działa, luzu zero oby te nowe świń pałery 2 sezony tak wytrzymały to będzie sukces chyba że kogoś stać na kupowanie co 2 sezony nowego ja stawiam na niezawodność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Dlatego Łukaszku napisałem narazie.Za parę lat zobaczymy co i jak noje shimano.Certatki od Ciebie również nie mam zamiaru sprzedawać,kręci jak wiatrak i tak jak dobrze opisujesz że chyba lepiej czuć ją w łapie. p.s.Gdybym miał nadwyżkę w budżecie to bym wziął od Ciebie morethana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Czyli postawić na poprzednią Certate 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 Granatowa , 2010 , hyper custom , w to bym celowal , 2013 ma mag syfa w rolce dlatego kupilbym tylko gdy cena byłaby korzystna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 A czy ten mag syf w daiwach jest az taki zly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 A czy ten mag syf w daiwach jest az taki zly?nie, to rozwiązanie dające jakiś tam minimalny plus, ale w rolce 13stki już niekoniecznie się spisywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 A o caldi 3000 A moze ktos sie wypowiedziec bo zastanawiam sie nad nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 używka ok nowa niet , bo w tej kasie bezproblemowo wyrywasz certate i klony do których caldii daleko, już o tym pisałem......kilka....set razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 używka ok nowa niet , bo w tej kasie bezproblemowo wyrywasz certate i klony do których caldii daleko, już o tym pisałem......kilka....set razyMowimy tu o Caldi z Zaion body? A klon certate to jaki jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Bradia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Panowie jaki kreciolek polecacie do Fenwicka HMG66L-MF-2 do 10g? Kij z przeznaczeniem głownie na szwedzkie okonie, a wiec max główka 7,5g i guma 8cm. Myslalem o Daiwie Revors E 1500 ale nie wiem jak poradzi sobie z plecionkami pokroju 0,06-0,10 Edytowane 8 Lipca 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exi Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Witam Szukam jakiegoś kołowrotka szczupakowego ok 300 zł do wędki 240 cm CW.10-30 waga kija 197g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Panowie jaki kreciolek polecacie do Fenwicka HMG66L-MF-2 do 10g? Kij z przeznaczeniem głownie na szwedzkie okonie, a wiec max główka 7,5g i guma 8cm. Myslalem o Daiwie Revors E 1500 ale nie wiem jak poradzi sobie z plecionkami pokroju 0,06-0,10nawet tanie daiwy sobie radzą z plecionkami wyśmienicie, revros = freams = exceler co weźmiesz kwestia gustu w aspekcie wizualnym. Witam Szukam jakiegoś kołowrotka szczupakowego ok 300 zł do wędki 240 cm CW.10-30 waga kija 197g.Zauber ? RED arc ? Chyba więcej nie potrzeba wielkości 30-40 , ewentualnie jakbyś chciał bardziej w old school iść to emblem s/x/z wielkości 2500 będzie idealny i zapewne za używany zapłacisz max Twojego budżetu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Muszę się doposażyć, co sądzicie o kołowrotku model 005092114 do średniego spinningu 300cm/10-30g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Muszę się doposażyć, co sądzicie o kołowrotku model 005092114 do średniego spinningu 300cm/10-30g?Podrzuć dla gosztyły próbkę swoich "testów" to może ci sypnie kilka sztuk na owe testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ten Vectron jest zadziwiająco podobny do shimano aero fa... Ciekawe czy w środku też? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Dla tego między innymi ciekaw jestem ocen użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ha, skoro jaxon mógł robić daiwe kix, to w sumie czemu nie kongeroszimaniak? Choć to nowe aero strasznie plastikowe, i jakoś bałbym się do spina. Niby są wersje "spin" ale cała linia ewidentnie jest przez producenta dedykowana metodom feeder i spławik. Swoją drogą to "spławiki" mają dobrze - znajomy łowi wyłącznie karpie i liny, do maczówki i bolonki ma stradici 1000/2500 chyba coś z epoki FB, i na bank te młynki to go przeżyją. A smarowanie robi co 5 lat, co przy tym przebiegu wychodzi jak przy spinie co pół sezonu. Albo częściej jak patrzę na ten sezon u siebie. Ten cały spinning to droga zabawa jest. I im częściej łowisz tym bardziej zużywasz sprzęt. Logiczne. Ale im wiecej masz czasu na łowienie tym mniej zarabiasz. Niestety też logiczne z małymi wyjątkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) nawet tanie daiwy sobie radzą z plecionkami wyśmienicie, revros = freams = exceler co weźmiesz kwestia gustu w aspekcie wizualnym.Na razie wziąłem DAMa Quick VSi 200 ale zastanawiam sie czy nie wymienić go własnie na Revorsa 2000A. Niby młynek niezle wykonany, dobrze spasowany, do tego wormshaft i całkiem sensownie kręci ale... No własnie sam nie wiem, jedno i drugie tanie i pewnie podobnej jakości, chyba ze sie mylę? Edytowane 28 Lipca 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalosix Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam, jaki młynek dobrze wyważy i ogarnie lekki jig przy kijku mikado sicario 1-7g 238cm? Czekam na jakieś sugestie, być może ma ktoś owy kijek ? Budżetowo byłoby dobrze do 250zł. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam, jaki młynek dobrze wyważy i ogarnie lekki jig przy kijku mikado sicario 1-7g 238cm? Czekam na jakieś sugestie, być może ma ktoś owy kijek ? Budżetowo byłoby dobrze do 250zł. PozdrawiamJa mam podpięty ryobi zaubera 3000 i jest ok. Kijek wyważony 2 cm powyżej uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi