BreederGoulda Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Przemek rozbierałeś go po zakupie?dosmarowywałeś☺? Otworzyłem, stwierdziłem, że jest nawet wyjątkowo ładnie posmarowany i złożyłem, może akurat taki trafiłem a może faktycznie są dobrze posmarowane, nie wiem innych nie otwierałem, dodałem tylko łożysko w knoba zamiast tuleiki i to samo pod szpulę też łożysko zamiast tulei. U mnie sezon na spining kończy się z ostatnim listopada więc w grudniu jeśli zamarznie Szałe i Murowaniec w kaliskim nigdzie nie będę jeżdził to zrobię serwis i fotorelację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Biomaster 4000 FB z dorzuconym łożyskiem w knobie i nawiniętą plecionką waży 317 g jakby Cię to interesowało kolego @tebe .Zauber 4000 waży 315 g bez linki, także 4000 fb byłby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Z tym ze 1142 to dość delikatny kij ( do 14g?) to po co mu młynek 4000? Nie masz możliwości podpiąć biomka 3000? Moze lepiej Ci podpasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Ten biomek 3000 będzie zbliżony wielkością do daiwy 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Możesz przytoczyć? Często czytałem w takich tematach powtórzone mądrości o tym że shimanow zaczyna się na Twin Power ale nigdy nie przeczytałem dlaczego. Bardzom ciekaw naprawdę już kilka razy obszernie opisywałem podobieństwa biomka do tp i różnice od całej reszty niżej więc wystarczy troszkę poszukać, moje zdanie jest takie ,że biomaster fb to najlepszy kołowrotek w historii shimano jeśli weźmiemy pod uwagę relację ceny do jakości i oferowanego zestawu (zważając również jak śmieszne pieniądze kosztował w promcjach w moritz) , wydaje mi się również że naprawdę za tysiaka nic lepszego się nie dostanie z nowych kołowrotków. co do wielkości każdy ma odmienne zdanie i każdemu co innego pasuje, ja bym się nie pieścił w 3tysiączki tylko brał 4000 do długiego patyka a w zestawie masz zapasową szpulę więc jednocześnie możesz kołowrotek zaadaptować do cięższych prac bez żadnego problemu. Edytowane 12 Października 2016 przez Profil_Nieaktywny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Jak byś się kiedyś nudził, możesz podlinkować. Szukając dla siebie kołowrotka przewertowałem sporo o shimano i nie znalazłem takich tekstów(co oczywiście nie znaczy że ich nie ma). Jest ładne porównanie biomastera do tp gdzie widać dokładnie czym się różni ale co z resztą niższych koowrotków. Czemu granica kołowrotków zaczyna się na biomku czy tp a nie na stradicu czy catanie. Przyznam że brałem takie zdania jako snobizm ale z chęcią dam się wyprowadzić ze swojego błędnego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 A dlaczego Audi zaczyna się od 6 a Bmw od 5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 A dlaczego Audi zaczyna się od 6 a Bmw od 5?Bo tak uznały dresy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Można i tak do tego podejść :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Daniel przecież tak postawny facet jak ty też nie zmieścił by się w audi 4 ani w bmw 3 ,ale na dresa to ty wyglądasz :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Czyli mówicie że biomaster to typowy dresiarski kolowrotek, coś jak stara opuszczona czarna beta z naklejka RACING na drzwiach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Hahahaha :-) Zaiste, ciekawe wnioski Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Daniel przecież tak postawny facet jak ty też nie zmieścił by się w audi 4 ani w bmw 3 ,ale na dresa to ty wyglądasz :-)Widziałem Daniela w 3-ce. Mieścił się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Też chętnie bym zobaczył:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Ok, ze stajni Shimano wygrał Biomaster, a czy do 1000 zł z Daiwy jest coś wartego polecenia (oczywiście mowa o kołowrotku nowym) i jak wypada na tle Biomastera ? Edytowane 13 Października 2016 przez tebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Daiwy i Stelli nie kupuj ! Nie czytałeś ze są do du.... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 @tebe z Daiwy (nówka sztuka) do 1000 PLN to Caldia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Zostań przy tym Biomku i nie kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Tez bym chyba Biomka wziął, choć Caldie nie najgorsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Też chętnie bym zobaczył:-)I do tego beja była w nadwoziu coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Pany, rozwodzimy się na temat aut których już nie mam ;-)Była e46 w coupé i było ok, była a3 w sportbacku i s3 też była. A4 w kombi w napędzie na 4 i 3.0d i a6: 2,5; 3,0; 4,2 tez były -Mieściłem się, wszystkie były fajne.Żadna nie była gorsza, każda służyła do czego innego.Jak kołowrotki. Jak weźmiesz Stellę 2500 i będziesz ja czochrać główkami 45g, 3xtydzien po 5 godzin to padnie. Wiadomo.Cerata swoje wytrzyma, Caldia swoje wytrzyma, Biomek tez swoje wytrzyma. Używajmy zgodnie z przeznaczeniem i posłużą.Kończmy offa moich byłych aut proszę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Troche żeś Panie "chrustu" przetoczył :-)))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Źle coś ktoś poskładał przy jakimś serwisie , poniżej masz foto sprzed mycia jak powinno to wyglądać, porównaj czy masz tak samo. 7500ss.gif udało sie rozkręcić. nie bez problemów.U mnie to wygląda tak.obstawiam że wina zamieszanie to ta srebrna blaszka na kole blokady.cięzko to spasować razem z rotorem i ktoś ją porozginał i sie ślizga na kole i nie coła tego cyngla. Dobrze kombinuje? tylko dlaczego blokada wsteczna działala z terkotką? a bez nie? Edytowane 22 Października 2016 przez adi203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 fot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 udało sie rozkręcić. nie bez problemów.U mnie to wygląda tak.obstawiam że wina zamieszanie to ta srebrna blaszka na kole blokady.cięzko to spasować razem z rotorem i ktoś ją porozginał i sie ślizga na kole i nie coła tego cyngla. Dobrze kombinuje? tylko dlaczego blokada wsteczna działala z terkotką? a bez nie?Jeśli chcesz sam robić popatrz sobie tutaj na zdjęcia co i jak po kolei , to na przykładzie 6500 ss ale tak samo http://s1009.photobucket.com/user/slinkymalinky65/media/Penn%206500SS/036.jpg.html, mówiłem że ktoś źle poskładał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi