Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Przemek rozbierałeś go po zakupie?dosmarowywałeś☺?

Otworzyłem, stwierdziłem, że jest nawet wyjątkowo ładnie posmarowany i złożyłem, może akurat taki trafiłem a może faktycznie są dobrze posmarowane, nie wiem innych nie otwierałem, dodałem tylko łożysko w knoba zamiast tuleiki i to samo pod szpulę też łożysko zamiast tulei. U mnie sezon na spining kończy się z ostatnim listopada więc w grudniu jeśli zamarznie Szałe i Murowaniec w kaliskim nigdzie nie będę jeżdził to zrobię serwis i fotorelację.

Możesz przytoczyć? Często czytałem w takich tematach powtórzone mądrości o tym że shimanow zaczyna się na Twin Power ale nigdy nie przeczytałem dlaczego. Bardzom ciekaw :)

naprawdę już kilka razy obszernie opisywałem podobieństwa biomka do tp i różnice od całej reszty niżej więc wystarczy troszkę poszukać, moje zdanie jest takie ,że biomaster fb to najlepszy kołowrotek w historii shimano jeśli weźmiemy pod uwagę relację ceny do jakości  i oferowanego zestawu (zważając również jak śmieszne pieniądze kosztował w promcjach w moritz) , wydaje mi się również że naprawdę za tysiaka nic lepszego się nie dostanie z nowych kołowrotków.

co do wielkości każdy ma odmienne zdanie i każdemu co innego pasuje, ja bym się nie pieścił w 3tysiączki tylko brał 4000 do długiego patyka a w zestawie masz zapasową szpulę więc jednocześnie możesz kołowrotek zaadaptować do cięższych prac bez żadnego problemu.

Edytowane przez Profil_Nieaktywny
  • Like 2

Jak byś się kiedyś nudził, możesz podlinkować. Szukając dla siebie kołowrotka przewertowałem sporo o shimano i nie znalazłem takich tekstów(co oczywiście nie znaczy że ich nie ma). Jest ładne porównanie biomastera do tp gdzie widać dokładnie czym się różni ale co z resztą niższych koowrotków. Czemu granica kołowrotków zaczyna się na biomku czy tp a nie na stradicu czy catanie. Przyznam że brałem takie zdania jako snobizm ale z chęcią dam się wyprowadzić ze swojego błędnego zdania :)

Pany, rozwodzimy się na temat aut których już nie mam ;-)

Była e46 w coupé i było ok, była a3 w sportbacku i s3 też była. A4 w kombi w napędzie na 4 i 3.0d i a6: 2,5; 3,0; 4,2 tez były -;)

Mieściłem się, wszystkie były fajne.

Żadna nie była gorsza, każda służyła do czego innego.

Jak kołowrotki. Jak weźmiesz Stellę 2500 i będziesz ja czochrać główkami 45g, 3xtydzien po 5 godzin to padnie. Wiadomo.

Cerata swoje wytrzyma, Caldia swoje wytrzyma, Biomek tez swoje wytrzyma. Używajmy zgodnie z przeznaczeniem i posłużą.

Kończmy offa moich byłych aut proszę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 tygodnie później...

Źle coś ktoś poskładał przy jakimś serwisie , poniżej masz foto sprzed mycia jak powinno to wyglądać, porównaj czy masz tak samo.

attachicon.gif7500ss.gif

udało sie rozkręcić. nie bez problemów.U mnie to wygląda tak.obstawiam że wina zamieszanie to ta srebrna blaszka na kole blokady.cięzko to spasować razem z rotorem i ktoś ją porozginał i sie ślizga na kole i nie coła tego cyngla. Dobrze kombinuje? tylko dlaczego blokada wsteczna  działala z terkotką? a bez nie?

Edytowane przez adi203

udało sie rozkręcić. nie bez problemów.U mnie to wygląda tak.obstawiam że wina zamieszanie to ta srebrna blaszka na kole blokady.cięzko to spasować razem z rotorem i ktoś ją porozginał i sie ślizga na kole i nie coła tego cyngla. Dobrze kombinuje? tylko dlaczego blokada wsteczna  działala z terkotką? a bez nie?

Jeśli chcesz sam robić popatrz sobie tutaj na zdjęcia co i jak po kolei , to na przykładzie 6500 ss ale tak samo http://s1009.photobucket.com/user/slinkymalinky65/media/Penn%206500SS/036.jpg.html, mówiłem że ktoś źle poskładał.

• Like 1