bomber Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Odradzam kolwrotki z wyzszym przelozeniem do podbijania ,tym bardziej jak chcesz to robic korba.Robilem proby z czterema i wszystkie sprzedalem np. Twin 98,Mitchell Pro,Morethan. Wolalem to robic tanim Spro lub Zauberem ktore doslownie wciagaly przynete przez przelotki niz meczyc sie tymi topowymi co stawialy opor na korbie. Z waga tez nie przeginaj,bo np.lowiac 20g glowka plus guma lepiej mi wywaza zestaw kreciol w okolicy 300g niz 250g przy kijku ktory wazy 100g.Polecam np.Biomastera 4000fb. Edytowane 23 Listopada 2016 przez Darek64 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Stradic ci4 chyba podobny jest do rarenium, a ten z główkami 20g już ciut się męczy. Co ciekawe nie czuję tego przy dragonie 30iz o slammerze 360 nie wspominają. Jednak kultura pracy nie ta co w Shimano i od ci4 nieco cięższe. Myślę, że biomek będzie lepszym wyborem. A może coś z daiwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Poszukuję kołowrotka do wędki na szczupaka, zależy mi na wadze , aby była około 250 gram i wytrzymał więcej niż jeden sezon . Przynęty jakich używam to gumy do 25gram i woblery do 9cm. Cena do 350zł. Na razie wybrałem kołowrotek Dragon Nano Lite xt60c fd1025i, ale bardzo mało o nim opinie. Korpus wykonany z grafitu, nie wiem jak to się sprawdzi jeżeli chodzi o wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 A może ten. Fakt, jest odrobine droższy, ale warto chyba dopłacić http://www.mefistofishing.pl/shimano-nasci-c3000-new-2016-p-1625.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Trochę za drogo, plus dokupienie zapasowej szpuli to pewnie wyjdzie 450zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Wygląda zacnie, ale brak zapasowej szpuli, to znaczący mankament. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Na znanym portalu aukcyjnym były tańsze.Zostały już tyko w wiekości 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Nasci też jest grafitowy. Konstrukcja typu Exage/Aernos , teoretycznie jest to najwyzszy model Shimano z nawojem Variaspeed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Wygląda zacnie, ale brak zapasowej szpuli, to znaczący mankament. Czy ja wiem. Druga szpula to w moim przypadku ostatnia rzecz którą chce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Na jednej szpuli będzie plecionka, na drugiej żyłka, dlatego potrzebna mi zapasowa. Exage 3000 s FD i Aernos 3000sfb, cena ich dobra, waga też mi pasuje, czy różnią się tylko tym że aernos ma jedno łożysko więcej, obudowy też mają grafitowe? Który z tych dwóch jest wytrzymalszy czy są porównywalne. Uważacie, że byłby to lepszy wybór od tego Dragona xt60c? Edytowane 29 Listopada 2016 przez Prewwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Czy za cenę do 350zł materiał czy wytrzymałość jest różna? Czy za tą cenę wszystko to to samo? Być może się mylę. Jak miałbym wybierać to wolałbym Shimano lub coś z Daiwa niż Dragon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 A ja bym bral team drafon fd935iZ. 1. Super cena bo koncowka modelu i wyprzedaze na allegro 2. Dwie szpule.3. Wytrzymala konstrukcja zauberopodobna4. Niewielkie gabartyty a moc duza5. Hamulec bardzo dobry6. Swietny nawoj plecionki czy tam zylki. Waga to wada dla Ciebie bo kolo 300g ale poswiecilbym sie dla tego mlynka. Lowie shimaniakami z wyzszej polki a jeden tdragonek zostal i nigdy nikomu go nie oddam. Przy okoniowce 300g mi nie wadzi wiec i Tobie polecam a nie jakies niszowe wynalazki. Shimano zaczyna sie od Rareniuma jesli chodzi o jakakolwiek wytrzymalosc. Takiego aernosa czy innego nascia pascia kilka opasłych 80tek i bedzie rzepolił jak nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dodam tylko , że najtańsze Shimaniaki odstają sporo w porównaniu do najtańszych Daiw . Mówię to po ostatniej mojej wizycie ''po godzinach pracy'' jednego sklepu . Oglądałem kilka modeli Shimano z niższej półki i porównywalne Daiwy - Ninja , Freams , Legalis , Exceler . W tej cenie sprawiają dużo lepsze wrażenie . Te Sedony , Exage itp. to w porównaniu do nich mocno zabawkowy sprzęt . Nasci nie oglądałem aby nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Zależy mi mocno na wadze, mam kołowrotek o wadze 300gram i po całym dniu wędkowania, czuć o większe zmęczenie ręki niż jak używam kołowrotka 245gram Pflueger supreme, który po 6 latach zaczynać szwankować. To może w takim razie zaryzykować tego Dragona xt60c, jak te Shimano takie kiepskie. Znalazłem jeszcze lekki kołowrotek Okuma Isnpira c-40x 30, waga 210gram, coś o nim wiecie. Edytowane 29 Listopada 2016 przez Prewwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Zależy mi mocno na wadze, mam kołowrotek o wadze 300gram i po całym dniu wędkowania, czuć o większe zmęczenie ręki niż jak używam kołowrotka 245gram Pflueger supreme, który po 6 latach zaczynać szwankować. To może w takim razie zaryzykować tego Dragona xt60c, jak te Shimano takie kiepskie. Znalazłem jeszcze lekki kołowrotek Okuma Isnpira c-40x 30, waga 210gram, coś o nim wiecie.To mówisz, że te 55g różnicy łapę urywa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Oglądałem kilka modeli Shimano z niższej półki i porównywalne Daiwy - Ninja , Freams , Legalis , Exceler . W tej cenie sprawiają dużo lepsze wrażenie . Te Sedony , Exage itp. to w porównaniu do nich mocno zabawkowy sprzęt . Jakiś czas temu miałem Legalisa jak i Exage. Doświadczenia tak z jednym jak i z drugim sprawiły, że nie wrócę do producenta na "d" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 To mówisz, że te 55g różnicy łapę urywa? wychodzę z tego założenia, że jak można lżej to po co ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 wychodzę z tego założenia, że jak można lżej to po co ciężej.Rozumiem. Tylko nie oczekuj, że kołowrotek lekki do 350zł wytrzyma Ci kilka sezonów, chyba, że w gablocie.Ja jestem przekonany, że kołowrotek masywny, solidny, dosyć ciężki wytrzyma dużo więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Jestem tego samego zdania. Chcesz tanio lekko i solidnie. Wszystkich 3 nie polaczysz. Tanio i lekko to shimaniaki szlamy i inne mitchele ale po sezonie poczujesz roznice w pracy w po dwoch trzech kaput. Chcesz tanio i solidnie to td935iz.Chcesz lekko i solidnie nie zmiescisz sie w cenie Edytowane 30 Listopada 2016 przez Sandre 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Ja też chciałbym za 350zł jakość nowego TwinPower. Ale niestety nie da się. Albo tanio, albo dobrzei wysoka jakość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Zależy mi mocno na wadze, mam kołowrotek o wadze 300gram i po całym dniu wędkowania, czuć o większe zmęczenie ręki niż jak używam kołowrotka 245gram Pflueger supreme, który po 6 latach zaczynać szwankować. To może w takim razie zaryzykować tego Dragona xt60c, jak te Shimano takie kiepskie. Znalazłem jeszcze lekki kołowrotek Okuma Isnpira c-40x 30, waga 210gram, coś o nim wiecie.Kup sobie nowe shimano nasci w rozmiarze 3000 wagowo nie odstrasza.Praca bardzo ładna,miękka.Do lekko-średniego spinningu sprawuje się super.Nawija plecionkę bardzo równo.Zastrzegam że nie jest to kołowrotek na długie lata ale myślę że 3 sezony intensywnego łowienia da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Kup sobie nowe shimano nasci w rozmiarze 3000 wagowo nie odstrasza.Praca bardzo ładna,miękka.Do lekko-średniego spinningu sprawuje się super.Nawija plecionkę bardzo równo.Zastrzegam że nie jest to kołowrotek na długie lata ale myślę że 3 sezony intensywnego łowienia da radę.Proponowałem Nasci, ale podobno za drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Proponowałem Nasci, ale podobno za drogiWg mnie jedna z najlepszych niskobudżetowych propozycji.Można dostać poniżej 350zł. Szpulki zapasowe mają pojawić się po nowym roku a cena ich ma oscylować w granicach 80zł+/- ja również czekam na szpulkę.Użytkuje go od paru miesięcy do lekko średniego spinningu. Najciężej nim kręciłem 10gr+4" guma, wrażenia: na wodzie bez uciągu bez problemu,natomiast na uciągu i 5m głębokości czuć lekko przekładnie.Mój model c3000sT-knob uchwyt leży perfecto. Warto dołożyć łożyska.Ja zastąpiłem tulejki w knobie 2 łożyskami oraz w rolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prewwit Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Niestety fundusze mnie ograniczają, wiem że na lata sprzętu za tą kasę nie kupię. Z shimano w takim razie biorę pod uwagę Aernosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Prewwit , tak z ciekawości - jakim kijem łowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi