Skocz do zawartości

Dobór kołowrotków

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie Kongerem Prime Rocker 5-23, ale raczej pójdzie w odstawkę bo już idzie do mnie Savage Gear Black 5-20. Znalazłem jeszcze inny kołowrotek z obudową magnezową :) Mitchell mag pro lite 1000 waga:230gram mieści się w założonym budżecie, a co o nim myślicie?

Edytowane przez Prewwit

Nie lepiej o Red Arcu pomyśleć? Szpula zapasowa jest, a następna to koszt 30zł. Przedkładnia od Zaubera pasuje a kosztuje ze 35zł w razie czego :-) zamiast pchać się w najniższą półke Shimano...

W tej klasie młynków to chyba lepiej szukać czegoś co części zamienne można bez problemu dostać

Edytowane przez przemow
  • Like 1

Obecnie Kongerem Prime Rocker 5-23, ale raczej pójdzie w odstawkę bo już idzie do mnie Savage Gear Black 5-20. Znalazłem jeszcze inny kołowrotek z obudową magnezową :) Mitchell mag pro lite 1000 waga:230gram mieści się w założonym budżecie, a co o nim myślicie?

Mitchell z tej serii lubi sobie postukać. Ale też nie idź chłopaku w mega niską masę bo możesz przedobrzyć.

Podpytałem się paru osób na forum o kołowrotek Mitchell mag pro lite i na nie narzekają, na pewno nie jest do ciężkiego spina, a u mnie przynęty będą do około 25 gram, więc go kupiłem. Dodatkowo tak jak pisaliście nie warto pchać się było w shimano i daiwa z niższej półki, a reszta propozycji z Dragona i Spro była dla mnie za ciężka.

Wyjdzie w praniu ile jest wart, jak coś przerzucę go do wędki na okonia, klenia. Może te z niższym przełożeniem są mocniejsze, jak ktoś ma z takim przełożeniem 5,2:1 to proszę o wypowiedź. Jak  zobaczę że coś z nim nie tak przy cięższych przynętach to dokupię polecany Team Dragon Fd930iz :)

Potrzebuję kołowrotek o wielkości 4000 z przednim hamulcem . Cena około 200 zł.

Czy wybór Shimano Exage to dobry wybór ?

Ktoś może łowił tym kręciołem i może coś podpowiedzieć?

Ja łowiłem, ale po ponad godzinnym (przypadkowym) holu suma to już nie jest ten kołowrotek, jaki był przed tym holem :D