Artech Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 No to faktycznie zawsze lepiej ustalać terminologię .Dla mnie guma z główką o wadze 25-30 gram to już ciężki spinning. A cięższy trolling to już np.woblery o długości 15-20 cm. Wydaje mi się ,ze kołowrotek o wielkości 3000 jest trochę za mały do takiego wędkowania.Wg mnie kołowrotkiem do trollingu 15-20 cm woblerami ogarniesz i spinning 25-30 g. Ale już kołowrotek, którym ogarniesz te 25-30 g raczej nie podoła ciężkiemu trollingowi... chociaż z drugiej strony przy trollingu kołowrotek to raczej magazyn linki i pracuje raczej dopiero przy holu ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 I to jest słuszny kierunek Robercie - bierz Vańka 2500S i będzie pięknie , lekko , komfortowo .Vaniek 2500 S zamówiony Zestaw 249 gr +pletka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 A ja zdecydowałem się na tego Team Dragona 935 iz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Sory po ostatnim razie kiedy przy zarzucie nadleciała mewa i zaebała w plećke i wyrwała węde z ręki i ta poleciała do wody jak z procy szkoda mi kasy Następnym razem jak będziesz nad wodą, to się przywiąż do jakiegoś drzewa, bo jeszcze Cię kiedyś jastrząb porwie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Niby Tubylec a tak nieobyty z dzikimi zwierzętami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Dobra koniec śmiania żeby wam tych stelli nie zabrało Może brzydko się wyraziłem więc przepraszam jak kogoś uraziłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Spoko kolegoLekkość kosztuje, dlatego nie mogliśmy nic polecić i się zmieszaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Następnym razem jak będziesz nad wodą, to się przywiąż do jakiegoś drzewa, bo jeszcze Cię kiedyś jastrząb porwie.Jakiś czas temu byłem na rybach z psem, a że mój pies jest raczej niewielkich rozmiarów i tak spacerowaliśmy wzdłuż rzeki. Nagle nie wiem skąd jakiś jastrzębiowaty (ornitologiem nie jestem i to była chwila) zawinął od mojej psiny jakieś 6-8 m. No nie byłoby mi do śmiechu, gdyby to ptaszysko poszło na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Szukam czegoś do okoniówki i potrzebuję podpowiedzi. Czy Daiwa R4 w rozmiarze 1500 ma te same body co 2000, różnica tylko w szpuli? Mam na myśli Bradię vel granatową Certate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jak byłem w uk siedziałem z piwkiem nad strumykiem z wodą do łydki podziwiając dwa szczuplale jeden mamuśka z 1m miała i wystawała nad wode drugi mniejszy i sie opalały . Na przeciwko po drugiej stronie łączki pani z jakimś małym yorkiem czy co to było . No i jakieś ptaszydło przyleciało i zabrało Gdyby nie to że pani krzyczała to bym pomyślał że piwko mocne A takie abu revo s spin 30 232 g albo orra 2 s 30ka 244g ktos cos może wie o nim . juz dołoże dużo może nie łapie ale wkurza mnie jak kołowrotek jeczy bo mu zaciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ale ptaszydło zabrało yorka, czy.....tą panią? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Znajomej jakieś drapieżne ptaszysko zabrało szczeniaka maltańczyka za 1200 PLN, także przekąska dosyć droga Morał z tego taki, że jak chcesz psa to kupuj psa a nie podróbę .... Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Abu Garcia orra 2 s ,ma dość duże przełożenie i przy większym obciążeniu trochę dostaje zadyszki.Zależy jak duże przynęty będzie obsługiwał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek80 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Niektórzy są zabawni. Chcą młynek wielkości 3000 z wagą powiedzmy 200gr. za 300zł. Niestety nie ma tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 A możesz sprecyzować co masz na myśli, pisząc cięższy trolling i ciężki spinning ?Bo ja osobiście do takich założeń używam slammera 360. Żadnego exage czy dragona nawet bym nie brał pod uwagę.Team dragona 930 iz zakupiłem do sandaczowania do którego używam gum ok. 3" na główkach o wadze 17-25 g. I do takich zastosowań jest ok. Nie wiem co prawda na jak długo ale na razie spisuje się nieźle. Dla mnie jednak jest to średni spinning... Slammer 360 wystarczy do sandaczowania 30, no nawet 35g na Wiśle, czy 460 to lepszy pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 360 spokojnie wystarczy i do główek 50 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ale ja moge i 2000 byle mi wytrzymał przy jigowaniu do 30g i tego kijka wyważał bo leci mi w dół strasznie . no idam 450 pln Ale ptaszydło zabrało yorka, czy.....tą panią?Yorka . Bo przy pani jak to w uk by się nie oderwał od ziemi i zamachał na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Znajomej jakieś drapieżne ptaszysko zabrało szczeniaka maltańczyka za 1200 PLN, także przekąska dosyć droga Morał z tego taki, że jak chcesz psa to kupuj psa a nie podróbę .... Daj namiar, jak ładna to moge Ją pocieszyć po tej stracie :-) Edytowane 9 Grudnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Daj namiar, jak ładna to moge Ją pocieszyć po tej stracie :-)Przemek masz maltańczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 I tak i nie :-))) Jak będzie potrzeba to i psa się kupi :-)))) w celu pocieszenia oczywiście.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Ale ja moge i 2000 byle mi wytrzymał przy jigowaniu do 30g i tego kijka wyważał bo leci mi w dół strasznie .Jesli leci na pysk w sposob znaczacy, zaden kolowrot tego nie naprawi. Wywazyc to sobie predzej mozna drzwi czy kola w aucie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Jesli leci na pysk w sposob znaczacy, zaden kolowrot tego nie naprawi. Wywazyc to sobie predzej mozna drzwi czy kola w aucie Kołowrotkiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 To juz jak tam kto woli ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Daj namiar, jak ładna to moge Ją pocieszyć po tej stracie :-)To i ja się ustawię. Proszę o info jak kolejka dojdzie do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Pocieszyciel był na miejscu Wybrali się z narzeczonym na łączkę na piknik z kocykiem i zabrali swojego pięknego szczeniaczka... a tu taki suprajs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi