Qowax001 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 a jak wygląda porównanie między Biomaster 4000 xg vs stradic 4000 xg czy jest jakas zdecydowana przewaga jednego nad drugim??? sporo już było opisów i porównań zerknij Kolego w ten dział biomaster jest pomiędzy stradiciem a tp i ma zapasową szpulę...różnica jest zdecydowana, stradic w zasadzie nad biomkiem może być na tak jedynie w kwestii wagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 chodzło mi o model xg a o tym nie wiele porównań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Biomek 4000 XG występuje chyba tylko w SW ale to nadal bardzo fajna maszynka.I wiele ( jak nie większość) części pasuje od FB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Którego shimano TP wybrać do okoniowki i sandaczowki na lekko?Czy do 3000 wejdzie szpula od 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Którego shimano TP wybrać do okoniowki i sandaczowki na lekko?Czy do 3000 wejdzie szpula od 2500?w świeżych rocznikach wejdzie...staruszki miały 3000 body większe niż 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Cześć Koledzy, przymierzam się do malutkiego kręćka w grę wchodzą rozmiary : 1000 - 2000S/HGS - C2000S/HGS Inne wymagania : - możliwość ewentualnego wymieniania bebechów czyli raczej coś z posuwem na wormie. - waga najlepiej do 205g - możliwie neutralna kolorystyka (nie jak zestaw wygląda jak choinka z czasów PRL'u) Budżet do 700 złRozważałbym używki o ile byłaby możliwość obczaić przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Cardiff 2000? Kolorystyka nietypowa, ale stonowana, leciutki, na wormie, lekko ponad budżet nowy to używka się zmieści w 700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Rozważałem Cardiff'a używkę...bo nowa jeszcze o "parę" groszy za droga Tylko knoba musiałbym zmienić bo ten korek mnie drażni Fajnie by było trafić ładną używkę Rarernium CI4+ (JDM) C2000S...tylko pewnie mało kto ma, a jak ma to nie sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Był ostatnio na giełdzie taki rarek...poszedł jak świeża bułeczka:-)A cardiff fajny młynek ale chyba mało popularny i pewnie trudno używkę będzie znaleźć :-) Sam bym się skusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Nie wiem czy będzie mnie stać na używkę Biomastera 1000 FB...i ewentualnie w przypływie budżetu kupiłbym sobie szpulkę od JDM'a 2011 C2000Sto byłoby dobre wyjście...tylko musiałbym znaleźć dobrą używkę za dobre pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Serwus,jaki rozmiar kołowrotka do trollingu za szczupakiem? Przynęty to gumy 18-23cm bez własnego obciążenia jak i z własnym np. Westin Percy the Perch Inline, 3d roach line thru. Ogółem ciężary przynęt do 100-120g. W temacie trolla jestem zielony. Penn SPINFISHER SSV 4500 ogarnie? Budżet do 400 pln. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Multik z licznikiem,np.Okuma Magda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Pewnie że ogarnie. 3500 też wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Serwus,jaki rozmiar kołowrotka do trollingu za szczupakiem? Przynęty to gumy 18-23cm bez własnego obciążenia jak i z własnym np. Westin Percy the Perch Inline, 3d roach line thru. Ogółem ciężary przynęt do 100-120g. W temacie trolla jestem zielony. Penn SPINFISHER SSV 4500 ogarnie? Budżet do 400 pln. Z góry dzięki slammer, spinfisher, salina 55...ja bym zaczął od konca ale to juz kwestia gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mek0pole Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Shimano nesci czy aero ? Kręcił ktoś z was którymś, jaki byście wybrali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Aero 4000 Ci4+ mam od 2-3 lat. Zajebisty młynek na wormshafcie z wielką szpulką do dalekich rzutów.Z tego co wiem już nie produkowany. I dużo droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Panowie, rozglądam się za nowym młynkiem (stała szpula) co podoła dużym obrotówkom rozm 6, woblerom głęboko schodzącym dł. ok 15 cm. Musi nienagannie układać linkę pod rant. Waga max 300 - 315 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Twin power PG przychodzi Mi do głowy, lub stare Turki tylko w tym przypadku waga jest nieco większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K4lisz Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Hej, szukam kołowrotka do połowu dość ciężkimi główkami (do 30-35gr) i mocno pracującymi woblerami. Głównym łowiskiem będzie Wisła (Czajka-Tarchomin), lecz również często będę próbował swoich sił na żwirowniach czy jeziorach. Nastawiam się na szczupaki, sandacze na ciężko i ewentualnie nieduże sumy, lecz to szczupły jest priorytetem. Zależy mi na dobrym nawinięciu plecionki (0,16-0,20mm), gdyż jako młodzieniec nie mam pieniedzy na ciągłe zmieniane plecionki przez kokony. Budżet jaki chciał bym przeznaczyć to 250-300zł(ewentualnie do 5 dyszek dorzuce)Myślałem nad tym:1.Ryobi Applause 30002.Ryobi Arctica 30003.Team Dragon S fd725iS4.Okuma Ceymar XT CXT-40 fdKij jakiego będę do tego używał to Cormoran Thunderstick 2,7m cw 10-45g1 Edytowane 17 Marca 2017 przez K4lisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar80 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Raczej ten applause ale rozmiar raczej z 4 z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 A co za roznica, skoro applause 3000 i 4000 mają to samo body?Do takiego sznurka, jak kolega zamierza używać , to bym sugerował poszukać używanego spinfishera ssv 3500. Na forum dobre opinie do cięższego lowienia ma też Jaxon ZX Machine i nowy Jaxon Serinus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drewniaky Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Witam wszystkich, chciałbym prosić Was o pomoc (opinie). Jako, że jakieś 3 lata temu baaardzo, ale to baaaardzo lubiłem spinning postanowiłem wrócić.Posiadam aktualnie wędzisko Konger WRX World Champion Classic 270/35g. Internety w poszukiwaniu kręcioła przeszukuje od 4 dni, ale co znajde jakiś kołowrot to spotykam się zarówno z dobrymi jak i skrajnie złymi opiniami.Łowił będę na jeziorach oraz na sporadycznie na rzekach (głównie Warta). Żyłka 0,22, niezbyt ciężkie gumy/woblery/blaszki. Tu, na forum może ktoś poleci mi coś co sam używa . Na kołowrotek mam około 220-250zł (czym taniej tym lepiej, lecz jakość też trzeba cenić).Kilka kołowrotków na które zwróciłem uwagę:DAM quick fz 300 fd,Ryobi Verum FD 5000,Ryobi Arctica FD 2000,DAIWA REVROS E 3012HA. Jeśli ktoś ma inne sugestie będę wdzięczy jeśli się ze mną nimi podzieli . Dzięki! Edytowane 19 Marca 2017 przez Drewniaky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Z kołowrotków o których piszesz, wybrałbym arcticę Na alle można dostać rozmiar 2000 w wersji srebrnej - ryobi arctica II.Powinien spokojnie długo wytrzymać i cenowo ogarniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam wszystkich, chciałbym prosić Was o pomoc (opinie). Jako, że jakieś 3 lata temu baaardzo, ale to baaaardzo lubiłem spinning postanowiłem wrócić.Posiadam aktualnie wędzisko Konger WRX World Champion Classic 270/35g. Internety w poszukiwaniu kręcioła przeszukuje od 4 dni, ale co znajde jakiś kołowrot to spotykam się zarówno z dobrymi jak i skrajnie złymi opiniami.Łowił będę na jeziorach oraz na sporadycznie na rzekach (głównie Warta). Żyłka 0,22, niezbyt ciężkie gumy/woblery/blaszki. Tu, na forum może ktoś poleci mi coś co sam używa . Na kołowrotek mam około 220-250zł (czym taniej tym lepiej, lecz jakość też trzeba cenić).Kilka kołowrotków na które zwróciłem uwagę:DAM quick fz 300 fd,Ryobi Verum FD 5000,Ryobi Arctica FD 2000,DAIWA REVROS E 3012HA. Jeśli ktoś ma inne sugestie będę wdzięczy jeśli się ze mną nimi podzieli . Dzięki!Team Dragon FD935iz lub 930iz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Używany stary shimaniak, czarnuch, super x, ta epoka. Chcesz łowić średnio i raczej uniwersalnie, młynek nie będzie miał lekko. Jeśli nie masz zamiaru używać plecionki, to patrzylbym w kierunku lepszej okumy. DAM-y w wersjach full metal, np. Toxic czy Calyber, też są warte uwagi. Do żyłki. Bo nawijają brzydko, aczkolwiek bez plątania. Po prostu zasięg rzutu z pletką jest słaby, natomiast z żyłką już nie ma wielkiej różnicy wobec shimano/daiwy.Jak koniecznie nowy, i z opcją plecionki, to ten Revros jest niezłym wyborem. Nie na dożywocie, ale na tyle długo żebyś ocenił czego konkretnie potrzebujesz. A po dwoch-trzech latach i tak będziesz chciał nowy kołowrotek, nawet jak dziś kupisz TwinPowera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi