coma Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Żeby mi się od obrączki nie obcierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Bez urazy, ale nie wiem czy mnie zszokowałeś czy rozśmieszyłeś Serio.Widziałem wiele, ale żeby ktoś nad wode z czymś takim szedł, to jeszcze nie Pomijam to,że wygląda to dziwnie, ale co ja się znam. No chyba, że pod kolor pletki- to ok Edytowane 24 Maja 2017 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Eeee rysek to on już trochę na dupce niestety złapał. Ale nie martw się, nie zamierzam się go pozbywać. Super młynek. Z tego szoku trochę za daleko się posunąłeś insynuując moją niedoszłą nieuczciwość. Dla spokoju Twojego ducha wiedz, że to tylko i wyłącznie moja zachcianka. Nie musi się nikomu podobać Edytowane 24 Maja 2017 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Zgadzam się, że zachciewajki trzeba spełniać PS. a wracając do tematu, to napisz kilka słów o tej Daiwie jak ją trochę potestujesz. Edytowane 24 Maja 2017 przez kleniu25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Jedyne co jeszcze mogę dorzucić na obecną chwilę to nawój. Wymieniłem pojedynczą czerwoną podkładkę na dwie spośród trzech regulacyjnych dołączonych w zestawie bo wydaje mi się, że wspomniana czerwona podkładka zamontowana fabrycznie była ciut za gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondi Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Witam,poprosiłbym o pomoc w doborze kołowrotka do kwoty 250 zł max (oczywiście im taniej tym lepiej).Obecnie interesują mnie 3 modele:Ryobi Ecusima (być może wystarczy do do moich zastosowań?)Ryobi Zauber zwykła wersja od Dragona;Abu Garcia Cardinal STX30rozmiar 3000-4000Czy jest jeszcze jakaś sensowna propozycja którą powinienem rozważyć?Nad wodą bywam przynajmniej raz w tygodniu.Do tej pory (drugi sezon) używałem taniego kołowrotka za 40 zł - Okuma Challenge FD30.Przynęty jakimi operuje mają wagę od 1g do 30/35g (mam dwa wędziska, Shimano Catana 270 1-11g oraz Daiwa Procaster 210 10-30g) i raczej poszukuję kołowrotka do tego drugiego, wtedy stara Okuma pójdzie tylko i wyłącznie pod Catanę).Z góry dziekuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Jaxon SERINUS gtx 300/400 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondi Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Jaxon jakos do mnie niestety nie przemawia, gwarancja tez jest stosunkowo krotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Obiegowa opinia! 5 lat to krótko??? Edytowane 30 Maja 2017 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondi Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Witaj,akurat oglądałem go w ofercie gdzie była tylko roczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Witam Panowie :-) Potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych kolegów w ulokowaniu 1200-1300 zł w dobry kreciołek. Będzie pracował w parze z nową Elitką MHF 2.59 10-28g. Przynęty to woblery do 10-12 cm i gumy do 4-5" na główkach od 8 do 20g. Najchętniej coś z Shimano. Nie mam jakoś przekonania do Daiwy... Z góry dziękuje za pomoc Edytowane 31 Maja 2017 przez Stopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Gdybym był na Twoim miejscu szukałbym TP11 4000:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Gdybym był na Twoim miejscu szukałbym TP11 4000:-)Panie, a kto nie szuka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 A ten najnowszy TP? Moge miec za 1300 tylko pytanie czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Jak Ci szkoda na TP to popatrz na Biomastera w cenie ~ 800 zł masz kołowrotek z 2 szpulkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stopa Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Nie szkoda mi kasy na TP. Tylko pytanie czy najnowsza wersja udaną konstrukcją. Chciałbym żeby młynek pokręcił kilka sezonów a na rybach jestem kilka razy w tygodniu. Oczywiście jeżeli są konstrukcje za mniejsze pieniądze, które podołają takiemu wyzwaniu to super dlatego pytam :-) Zależy mi na młynku nowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Jak Ci szkoda na TP to popatrz na Biomastera w cenie ~ 800 zł masz kołowrotek z 2 szpulkami. Tu kolega ma rację...bierz Biomistrza...i będziesz Pan zadowolony... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Tu kolega ma rację...bierz Biomistrza...i będziesz Pan zadowolony... I jeszcze parę złotych na linkę czy przynęty zostanie :-) Dobrze Koledzy prawią. ..nie dość, że konstrukcja udana to jeszcze szpulka bodajże w zapasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Prorex po pierwszym około 8 godzinnym wypadzie. Pod obciążeniem chodzi maślanie, żadnych stuków itp., hamulec płynny i dokładny ale najbardziej zadziwiło mnie, że praktycznie nie czuć oporu ściąganej przynęty. SDR'y w wiślanym nurcie prowadzi się lekko jakby to były smużaki. Prorex przetestowany został na dwóch bolkach i kilku innych rybach, które nie miały ochoty się pokazać.http://jerkbait.pl/topic/85720-bolenie-2017/page-13#entry2167705 Zobaczymy jak będzie się trzymał z czasem. Na razie jestem bardzo zadowolony z wyboru. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_motylewski Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Panowie, mam prośbę o sparowanie jakiegoś fajnego kręcioła z Sakaną hypnosis jig 260 8-34g. Niedrogiego (ok200zł) i dobrze nawijajacwgo plecionke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Panowie, mam prośbę o sparowanie jakiegoś fajnego kręcioła z Sakaną hypnosis jig 260 8-34g. Niedrogiego (ok200zł) i dobrze nawijajacwgo plecionkeDobrze nawijający plecionkę to jakiś Zauber lub jego klony. Te 200zł to trochę za mało, chyba, że jakaś używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Albo Passion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Weź exelera niedrogi brat zaubera . Dwa lata intensywnego użytkowania tylko trzeba go było po kilku miechach przesmarować gdyż przez dwa bite miechy parkował pod chmurką i mocne ulewy wypłukały z niego smar . Nawój idealny ,hamulec też . Nie wiem jak z kabłąkiem ale po prexerach mam nawyk zamykania kręcioła ręką )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_motylewski Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Weź exelera niedrogi brat zaubera . Dwa lata intensywnego użytkowania tylko trzeba go było po kilku miechach przesmarować gdyż przez dwa bite miechy parkował pod chmurką i mocne ulewy wypłukały z niego smar . Nawój idealny ,hamulec też . Nie wiem jak z kabłąkiem ale po prexerach mam nawyk zamykania kręcioła ręką ))Mówisz rozumiem o daiwie exceler? Edytowane 6 Czerwca 2017 przez mateusz_motylewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Jak exceller może być krewnym zaubera?Te konstrukcje są zupelnie inne, mają inny system nawoju, inne proporcje przekładni, a do tego excellerów jest kilka serii, rozniacych się dość znacznie jakością, ilością łożysk i nawet opinią o konkretnyvh rocznikach.Poza tym - tani brat? Najtańsza wersja excellera kosztuje więcej niż zauber. W tym segmencie zadnego z nich bym nie chciał. Co innego exceller Z , ale to już inna półka cenowa, i kosztuje dwa zaubery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi