PatLove Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) Rzeczywiście, jest tam Stradic za 579pln ale HG FK, a rozmowa była o FB...Być może moj błąd bo nie uściśliłem. Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Napisz do nich maila to ci sprowadzą. Zapłacisz jakieś 7 zł więcej jak za wersję FK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Czyli co Panowie poniżej 4000 kołowrotka nie brać do takich przynet? Rozważam nad Ryobi Zauber 4000, Ryobi Slam 4000 i Spro Red Arc 10400. Który byście Polecili. Ultegra troche za droga jak na moj budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 dropshot nie chodzi tylko o rozmiar...Jezleli planujesz używać przynęt powyżej 30g to z całym szacunkiem dla tych kołowrotków ale żaden nie podoła na dluzsza metę...Moj teść łowi Zuberem i powyżej 25g czuć już stukanie na wormie. Nie przeczę bo to dobry kolowrotek ale tak jak napisałem-do 30g, a jeżeli planujesz łowić ciężej i nie chcesz dużo wydawać to polecam Slammera, z tym ze musisz pogodzić się waga 340g. Lowie Slammerem na co dzień w Szwecji przynetami do 45-50g i wg mnie to na prawdę dobry kołowrotek, który przede wszystkim bez problemu daje radę z takimi obciążeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Slammer ma moc ale słabo nawija, ja bym polecił Spinfishera. Przy podobnej mocy i wadze, mamo niebo lepszy nawój. Tylko cena jest wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Moj nawija bez zarzutu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Na mojego slammera też narzekać nie mogę. Oczywiście nie nawija jak np. TP ale i nie kosztuje tyle:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 może się komuś przyda : http://daiwafishing.com.au/products/spinning-reel-spools-part-1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ja nie wiem o co wam biega z tym nawojem Przestańcie nawijać na niego pletki do UL to nie będziecie narzekać na nawójA jak się mu dobrze serwis zrobi (chociaż żeby źle zrobić to się trzeba postarać) to chodzi całkiem znośnieI bierz 360 bo 260 to jakaś popierdółka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja akurat mam 260ke i mi w zupełności wystarcza-weszło 150m plecionki 20lb PE 1.0 do "początku tych trzech oznaczeń" na szpuli i użytkuje się bezproblemowo Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuraj Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Witam, Pasjonuję się łowieniem troci morskich już od 3-4 lat i chyba nadszedł czas na zainwestowanie w porządny sprzęt.Chciałbym kupić sobie kręcioła z górnej półki i zastanawiam się nad STELLĄ SW, ale może ktoś poleci mi coś innego sprawdzonego tak do max 2500 zł. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ja akurat mam 260ke i mi w zupełności wystarcza-weszło 150m plecionki 20lb PE 1.0 do "początku tych trzech oznaczeń" na szpuli i użytkuje się bezproblemowo Też używam 260-tki i w zupełności mi wystarcza...zresztą podobno różnią się one tylko szpulą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Dokładnie-260 i 360 różnią się tylko szpula i kilkoma gramami wagi i tak, jak pisze Artech-nawińcie na te Slammery "męska" plecionkę rzędu 20-25lb na grube ryby, to i problemy z nawojem się skończą. To nie kołowrotek do plecionek 10, czy 15lb... Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Oczywiście że tak. Podałem przykład Spinfishera, bo na niego można spokojnie nawijać 15lb i batdziej pod rant. Kwestia gustu, czy ktoś woli dwa młynki nosić czy szpule zapasowe. Spinfisher ogarnie od bolenia po suma. Slammer, to już temat wąski, szczupły na ciężko i wąsaty.Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że Slammer jest zły. To specyficzny kołowrotek do konkretnych zastosowań. A 260 ma większą moc hamulca niż niż 360, z tych drobnych różnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dla mnie Slammer i dwa inne modele Penna których używałem to porażka. Co to za młynki które aby nie brodziły to trzeba wypełnić połowę szpulki ???Czy inżynierowie Penna nie mogli rozwiązać tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Oczywiście, koniecznosc wypełniania szpulki do polowy jest bezdyskusyjnie wada Slammera ale dla mnie ma on dużo istotniejsze zalety, przy których ta wada staje się mało istotna, a poza tym nie mam ciśnienia żeby szpula była wypełniona pod rant... Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 PE 1,0 to meska plecionka? Przeciez realnie to ma wytrzymalosc ok.4kg,mysle ,ze od PE 1,5 mozemy mowic o meskosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Dla mnie Slammer i dwa inne modele Penna których używałem to porażka. Co to za młynki które aby nie brodziły to trzeba wypełnić połowę szpulki ???Czy inżynierowie Penna nie mogli rozwiązać tego problemu?To coś nie tak musiało być z twoim egzemplarzem. Ja nawinięte mam prawie do pełna i problemów z brodami nie mam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) PE 1,0 to meska plecionka? Przeciez realnie to ma wytrzymalosc ok.4kg,mysle ,ze od PE 1,5 mozemy mowic o meskosci.Sorry, pomyłka-PE 1.2 ale wytrzymałość na pewno większa niż 4kg, przetestowana na dwóch metrówkach 9,80 i 12,30kg wyholowanych w sposób mocno siłowy i w szybkim tempie praktycznie bez użycia hamulca w kołowrotku... Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 P-Line 20lb. Nawój nie idealny ale prolemów z "brodzeniem" żadnych, nawet jak plecionki było więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s2kza Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) Taki slammer 360 dobrze się sprawdzi przy kiju TD pike special c.w. 14-35? Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez s2kza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 moim zdaniem slammer jest za ciężki do spinningowania. To raczej kręcioł do trola albo ciężkiego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Na mojej 260 - tce mam nawiniętą PP 0,15 mm i trochę podkładu i jak dotąd żadnej brody nie doświadczyłem. @goodski musiałeś jakieś felerne egzemplarze trafić...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Panowie, jakie felerne egzemplarze? Przecież mechanizm posuwu szpuli jest taki sam. Zakładając nawet jakieś odchyłki, to nawet najgorszy chińczyk ma sporą powtarzalność w tym, jak nawija (do dupy, ale w taki sam sposó. Jedyne wytłumaczenie, to że była jakaś zmiana w procesie produkcji, lub w samym mechanizmie, może nawet niewielka. Może te stare, jeszcze made in USA , nawijają inaczej niż późniejsze z Chin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 WitamSzukam kołowrotka do 250 zł, przeznaczenie spining na rzece.Przynęty w zakresie 2-6g. Waga wędki 100g.Możecie coś polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi