Łukasz W Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Kup Daiwe BG 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomchaf11 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 zerknij na daiwe fuego fuego występuje w dwóch wersjach CXH przełożenie 6,2,1(nawój 93cm) oraz D-C przeł. 5,3,1( 80cm) mowa o wielkość kołowrotka 3000.ja mam wielkość 4000 i jestem miło zaskoczony. na bolka ten CXH wydaje mi się że się nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Kurek Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam.Szukam kołowrotka spinningowego dla kolegi na prezent. Raczej czegoś bardziej uniwersalnego( kleń, boleń szczupak). Kwota to max 600zł.Proszę o pomoc.Pozdrawiam A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 http://www.wedkarski.com/kolowrotki/10101-kolowrotek-conflict-penn.htmllubhttp://www.wedkarski.com/kolowrotki/9811-kolowrotek-zauber-cf-dys-dragon-ryobi.htmlmożna również droższe, tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Myślę, że z proponowanego powyżej Conflicta Kolega powinien być zadowolony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 można również droższe, tylko po co?Może po to aby nie było rozczarowania ? Po to aby był bardziej dopracowany i niezawodny ? Po to aby lepiej pracował ? I jeszcze coś by się znalazło.Penn... marka mocno kontrowersyjna , mnóstwo niepochlebnych opinii , Ryobi Zauber za prawie 400 zł ... No , ale darowanemu koniowi ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (...) I jeszcze coś by się znalazło.(...)... znak FIRMOWY... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Conflict ma faktycznie kontrowersyjne opinie, jak i cała "rodzina" Penn'ów o takiej konstrukcji (np. Battle).Natomiast Slammer i Spinfisher to jakby inna bajka, tyle ze to juz mocarze nieco mało uniwersalne. Zauber to przebrzmiała legenda i obecne nie maja wiele wspólnego z tymi starymi pod względem jakości wykonania. W kwocie 600 zł mieści sie np. Daiwa BG. Albo zdecydowanie taniej Ninja/Revros i zostanie na kilka gadżetów. Albo nowa Ultegra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Może po to aby nie było rozczarowania ? Po to aby był bardziej dopracowany i niezawodny ? Po to aby lepiej pracował ? I jeszcze coś by się znalazło.Penn... marka mocno kontrowersyjna , mnóstwo niepochlebnych opinii , Ryobi Zauber za prawie 400 zł ... No , ale darowanemu koniowi ... Czy aby na pewno wydanie większej kwoty gwarantuje nam, że nie będzie rozczarowania? Wraz z większą ilością wydanej gotówki i oczekiwania rosną :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) Stradic w promocji?Z innej beczki : https://przynety-swiata.pl/kategoria-produktu/marki/lucky-john/kolowrotki-lucky-john/ - ponoć lepsza wersja kołowrotka ryobi ecusima (więcej łożysk i większa precyzja wykonania). Edytowane 28 Maja 2018 przez MarcinW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 nawet nie przypomina ecusimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Dla tych którym nie chce się szukać: http://salmo.by/article/katushka-lucky-john-makora-spin-8-pervye-vpechatleniya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Nie dostrzegam w tym kołowrotku absolutnie nic, co uzasadniałoby cenę 399 PLN. Takich konstrukcji są tysiące. Zazwyczaj w cenie do 200.Drożej niż Ninja, Sahara, Nasci o podobnej konstrukcji tyle ze sprawdzone. Tak samo plastik obudowa, tak samo aluminiowe koło napędowe. Tylko system nawoju jakby prymitywniejszy. Mam wrażenie ze tylko Daiwa potrafi tak zrobić krzywkowy system, ze jest perfekcja. Bo juz variaspeed to ciut większa komplikacja. A moim zdaniem taniutka Ninja plasuje sie jakością nawoju powyżej Sahary ale ponizej wormshaftowych Shimano. Natomiast cała reszta kołowrotków na krzywce S jest gdzieś daleko w tyle za najtańszymi Shimano. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 399 to jest cena odwagi. Odwagi do coraz mocniejszego dojenia frajerów ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 No to to był zły pomysł... Chyba że kolega jest fanem LJ i lubi mieć coś od nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 obudowa: włókno węglowe najnowszej generacji. ci4+ i zaion zostały daleko w tyle... sezon może pokręci... jeżeli już ktoś musi coś typu klon ryobi to chyba w tej cenie zauber byłby daleko lepszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Szukam taniego (max 250-300zl), mocnego i sprawdzonego kołowrotka z przednim hamulcem pod średnie i duże szczupaki. Używany będzie sporadycznie na wyjazdach do Szwecji, do kijka o c.w. 50-60g. Linka 20-30lb, przynęty głównie gumy 12-17cm na główkach 8-15g Ważne, aby nie rozleciał się pod dużym obciążeniem i mocna linka oraz miał mocny pewny hamulec. Fajnie tez byłoby jakby dobrze nawijał linke. Wiem, ze oczekiwania w stosunku do budżetu są ciężkie, zwłaszcza, ze na codzień krece Stella i Exsense ale może się coś znajdzie sensownego, co nie rozsypie się za szybko i nie będzie mnie wkur..alo praca . Myśle nad sprawdzonym Slammerem 260 ale czytałem coraz więcej negatywnych opinii o nowych wypustkach tego modelu. Jaka będzie alternatywa dla Penna? Może coś z nowych DAM? Może sprawdzonego Zaubera? Jest tez na liście Daiwa BG (pewnie 4500) ale budżet już znacznie większy... Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zauber 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zdecydowanie Fin-Nor Lethal 40 lub Tidal 45.Kręci zdecydowanie bardziej kulturalnie niż slammer, mocy pod dostatkiem, linkę układa dużo lepiej, hamulcowi nie mam nic do zarzucenia. Oba są do moczenia w solance Minus, że waga konkretna... ale jak myślałeś o slammerze, to nic Ci nie straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Miałem kiedyś Lethala 40, którego z racji braku finansów sprzedałem nieużywanego koledze. Na początku kręcił fajnie ale po niedługim czasie, nie wiedzieć czemu, zaczął od czasu do czasu wkręcać linke pod nakrętkę szpuli... (kolega nic z nim nie majstrował, nie rozbierał, samoczynnie zaczęło się to dziać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Kuba Exsense da radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Na swojego slammera 260 nawinalem PP 30£ 100y. Lowie nim w miare regularnie od miesiaca - obrotowki, wahadla, gumy i wobki, z wiatrem, pod wiatr, z pradem, pod prad i ani razu brody nie puscil. Co prawda opuscilem w nim szpule tak ze nawija w delikatnie odwrocony stozek. Te 100y po nawinieciu zakrywa srubki w proksymalnej czesci szpuli wiec relatywnie duzo jej jest.Na Twoim miejscu bralbym slammera 360, troche podkladu i dobra plecionka, nie powinien platac. Tylko wybierz egzeplarz, ktory przy kreceniu na sucho w miare najnizej opuszcza szpule, najlepiej jak by w najnizszym polozeniu dolna krawedz prawie dotykala rotora. Albo sam ja opusc. Powinno byc dobrze.Ewentualnie po kosztach mozesz rozwazyc spro opera. MAm tego najwiekszego. Kawal zelastwa, W porownaniu do BG wiekszy opor na korbie ale cenowo na kozysc spro. Tez na szwedzkie szczupaki powinna dac rade, nawoj co najmniej przyzwoity, i tez jeszcze ani razu mi nic nie splatala.Pozdrawiam( sry za brak polskiej czcionki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Żbiku,okuma salina:55 http://allegro.pl/okuma-salina-55-i7394814801.htmllub 40 http://allegro.pl/okuma-salina-40-i7394814269.html Prosta budowa, ładny nawój, trwały, nie stawia oporu przy prowadzeniu dużych wabi, polecam.Wada to brak zapasowej szpuli, a dedykowana to koszt ok. 100 zł.To nie moje aukcje. Z pozdrowieniami,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juhasek Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Witam. Konkretnie zastanawiam się nad rozmiarem 3000 Stella model 07 czy 10?. Chciałbym, żeby wypowiedział się w temacie najlepiej ktoś kto posiadał oba modele lub miał z nimi styczność. Chodzi mi głównie o różnice w budowie, wady i zalety. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Na przykładzie rozmiaru 2500, miałem oba modele w ilości kilku sztuk każdy. Konstrukcja podobna bardzo, praca podobna. Z tych 2 wybrałbym ’10 z racji łatwiejszego jeszcze dostępu części zapasowych. Do ’07 już są nieprodukowane od zeszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi