witek Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 w zestawie z Sigmą 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM, szkło nowe, body 9 tys. fotek, co to warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 ..najpierw sprawdziłbym Sigmę..rozrzut jakościowy przeogromny...Body jak body, jak przebieg oryginalny, nie zalane, kradzione, po upadku to jeszcze nawet nie dotarte... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jak z body wszystko OK i tak jak pisze @patu z Sigmą też to pewnie jak dostaniesz coś z ok. 3500 to możesz się cieszyć.No w każdym razie ja bym więcej nie dał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 ..witek, zamierzasz kupić czy sprzedać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 To poproś o sample na 17,35 i 50 mm na pełnej dziurze. FF/BF sprawdzisz tylko na tablicy testowej... Sigmy potrafią się mylić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Szkło będę brał nowe, z gwarancją, wybór między w/wym. Sigmą a Tamronem 17-50, 1:2.8 XR Di II LD. Wszelkie za i przeciw mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 ..Tamron... od Cichego vel foto-negatyw z allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 ..Tamron... od Cichego vel foto-negatyw z allegro.?? A coś bliżej?Zamierzałem raczej kupić w normalnym sklepie gdzie jest możliwość przetestowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Cichy sprzeda przetestowane. Mniej kłopotu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) ?? A coś bliżej?Zamierzałem raczej kupić w normalnym sklepie gdzie jest możliwość przetestowania....Kuba Cichocki @cichy z Poznania (szukaj np. na forum canona www.canon-board.info lub Allegro) sprzedaje Tamrony... testuje, chłamu nie wciska, w porządku chłop, od niego możesz brać śmiało... Edytowane 15 Października 2014 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 miałem przez chwilę 7D, oprócz tego, że jest bardzo szybki (w tym AF) to zalet nie widziałem, zwłaszcza za te pieniądze, pomiar kulejący i zdecydowanie zbyt duże szumy jak na ta klasę cenowąlepiej poszukać używanej pełnej klatki jak choćby 5D mark II, ma też swoje wady, ale to zdecydowanie lepszy sprzęt co do Sigmy i Tamrona, to niestety, albo trafisz albo nie, co z tego, że kupisz jasne szkło jak bardzo często będziesz musiał je skręcać nawet do f6.3 i mocniej, aby to jakoś wyglądało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 ..brałem od Cichego dwa Tamrony..oba ostre na f/2.8 i bez FF/BF... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 nie mówię, że nie, ciekawe ile on odrzuca bo opinie ma OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 No i co niby robi z tymi odrzuconymi szkłami? Odsyła je do Foto-Techniki? Przerabia na słoiki do ogórków? On jeden ma taki układ z dystrybutorem Tamrona? Chyba nie wiecie jakim ciężkim kontrachentem jest Foto - Technika. Nie powielajcie bzdur nt Cichego wyczytanych na forach foto. No ale widzę, że niektórzy lubią łukać takie bajki jak bocian żabę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Mnie akurat mniej interesuje jak osiąga taki rezultat ważne, że schemat działa... jak kupowałem obiektyw - było bardzo OK, koledzy kupowali - było OK, znajomi kolegów kupowali - było OK. Jak się zdarzył jakiś problem - szybka reakcja - najczęściej wymiana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Mnie akurat mniej interesuje jak osiąga taki rezultat ważne, że schemat działa... jak kupowałem obiektyw - było bardzo OK, koledzy kupowali - było OK, znajomi kolegów kupowali - było OK. Jak się zdarzył jakiś problem - szybka reakcja - najczęściej wymiana...I o to chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Szkło zawsze można oddać do kalibracji, sam tak zrobiłem z moją Sigmą, bo często się myliła. Tamron bardziej współgra z Canonem. Tak jak mówił Kamil "7" poza szybkim AF niczym szczególnym nie zachwyci. Jeśli jest to dla Ciebie ogromny priorytet to można kupić, jeśli nie, to warto przemyśleć i zastanowić się nad czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Priorytetem jest dla mnie szybkość działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Priorytetem jest dla mnie szybkość działania..to tylko szkła systemowe...Tamron nie jest demonem szybkości.P.S i celuj w NIkona..ma lepszy AF od Canonowskiego...( z DX np.kultowy d300s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 No i co niby robi z tymi odrzuconymi szkłami? Odsyła je do Foto-Techniki? Przerabia na słoiki do ogórków? On jeden ma taki układ z dystrybutorem Tamrona? Chyba nie wiecie jakim ciężkim kontrachentem jest Foto - Technika. Nie powielajcie bzdur nt Cichego wyczytanych na forach foto. No ale widzę, że niektórzy lubią łukać takie bajki jak bocian żabę Pawgas, nie wiem jaki on ma układ, ale oprócz samego siebie znam co najmniej kilka osób które brały szkła od wyżej wymienionego... i zawsze było OK.Odrzuty lądują w marketach, sklepach internetowych i wszędzie tam, gdzie nie zawsze masz szansę sprawdzić szkło organoleptycznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Kumpel, od którego ew. będę brał body używa go z sigmą 10-20 f3,5 i jestem pod wrażeniem. Niezła zapierdalaczka Zanim ja się przymierzę Olkiem E-3 to on już 2 serie walnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Pawgas, nie wiem jaki on ma układ, ale oprócz samego siebie znam co najmniej kilka osób które brały szkła od wyżej wymienionego... i zawsze było OK.Odrzuty lądują w marketach, sklepach internetowych i wszędzie tam, gdzie nie zawsze masz szansę sprawdzić szkło organoleptycznie...Czyli jest możliwość umówienia się, pojechania i ew. przetestowania szkła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 ...jest mozliwość, ale po co...piszesz, dzwonisz, wybiera, sprawdza, podsyła Ci sample i bierzesz lub nie...możesz zawsze wymienić... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Panowie nie twierdzę, że to zły sprzedawca ale znam ten rynek nieco odśrodka i wiem jak to działa. Co do szybkości działania to PAtu dobrze prawi - albo idziemy w Nikona D300 w górę, a w Canonie pozostają tak napradę 1D od Mk III w górę. Niezłą opcią budżetową jest 70D który jak na plasticzaka jest napradę spoko. Jest też nowy 7D na którego czekam i myślę, że też będzie to niezła maszynka do fotografii ptaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi