michalwedkarz Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Według mnie kupić tansze body, a zainwestować w lepsze szkło. Poza tym - jak się umie robic fotki to i na starym analogu bez wszystkich pierdół zrobisz cud miód photo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Według mnie kupić tansze body, a zainwestować w lepsze szkło. Poza tym - jak się umie robic fotki to i na starym analogu bez wszystkich pierdół zrobisz cud miód photo.Michał, to nie do końca jest prawda. Owszem, jak robisz fotkę studyjną, masz nieruchomego modela czy też robisz packshoty to się zgodzę. Ale ja się bawię w fotografię reporterską gdzie priorytetem jest szybkość działania. Do tej pory starczał mi Olek E-3 z zajebistym szkłem 12-60 SWD. Do czasu jak zobaczyłem w akcji Canona 7D i mogłem porównać fotki... Edytowane 17 Października 2014 przez witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 kużwa, ale jakich bzdur, nie rozumiem, miałem u siebie dwa torony f/2.8 pod cropa siedemnastki, oba mydliły poniżej 6.3to Ty napisałeś, że kupowałeś u niego dwie sztuki i były OK, czyli co , jakie wnioski, że Tamron jest Super ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 ...wyselekcjonowany jak najbardziej. Od dawien dawna wiadomo, że szkła niesystemowe rządzą się swoimi prawami i trzeba wybierać najlepsze.No chyba, że tak jak TY, bierzesz 1sze z brzegu a potem narzekasz..Pocieszę Cię, w Nikkorze tez są lepsze i gorsze egzemplarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 po pierwsze zaufałem sprzedawcy, który miał sprawdzić - czy to znaczy , że jestem idiota ? a może jestem , ale chciałbym wierzyć, że żyję w normalnym kraju no i na pewno to jest "normalna" sytuacja, że klient kupuje, coś się okazuje do d.. i nie ma prawa narzekać, ostrzegać , no super, naprawdęmoże powinienem sam go wyprodukować, to wtedy faktycznie narzekać nie miałbym prawa Pocieszę Cię, L-ki też wracają Myślę, że prowadzenie dalej tej jałowej dyskusji, zwłaszcza w kontekście tego wątku nie ma sensu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Powiem Ci że musiałeś mieć pecha z tymi Tamronami albo miałeś w rękach jakieś wyświechtane używki bo sam miałem 2 sztuki (w różnych systemach). Znajomi także przerobili to szkło dosyć dokładnie i nikt nie narzekał a już na pewno nie na ostrość - nawet na 2.8 to była żyletka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ja również używałem bardzo długo 17-50 2.8 i byłem bardzo zadowolony. Niestety kupno z drugiej ręki, bądź jakiegoś "stojaka" z marketu wiąże się z wadami. Również polecam Tamrony lub każdy inny obiektyw, który sprzedaje Kuba Cichocki. Dokładasz parę zł, ale masz pewność że będzie wszystko ostre i takie jak powinno być. Ostatnio kumpel mi mówił, że jak komuś bardzo zależy to może wysłać swój aparat do Kuby i on dobierze obiektyw do aparatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi