Skocz do zawartości

Canon EOS 7D

witek

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie kupić tansze body, a zainwestować w lepsze szkło. Poza tym - jak się umie robic fotki to i na starym analogu bez wszystkich pierdół zrobisz cud miód photo.

Michał, to nie do końca jest prawda. Owszem, jak robisz fotkę studyjną, masz nieruchomego modela czy też robisz packshoty to się zgodzę. Ale ja się bawię w fotografię reporterską gdzie priorytetem jest szybkość działania. Do tej pory starczał mi Olek E-3 z zajebistym szkłem 12-60 SWD. Do czasu jak zobaczyłem w akcji Canona 7D i mogłem porównać fotki...

Edytowane przez witek

...wyselekcjonowany jak najbardziej. Od dawien dawna wiadomo, że szkła niesystemowe rządzą się swoimi prawami i  trzeba wybierać najlepsze.

No chyba, że tak jak TY, bierzesz 1sze z brzegu a potem narzekasz..

Pocieszę Cię, w  Nikkorze tez są lepsze i gorsze egzemplarze...

po pierwsze zaufałem sprzedawcy, który miał sprawdzić - czy to znaczy , że jestem idiota ? a może jestem , ale chciałbym wierzyć, że żyję w normalnym kraju ;)

no i na pewno to jest "normalna" sytuacja, że klient kupuje, coś się okazuje do d.. i nie ma prawa narzekać, ostrzegać , no super, naprawdę

może powinienem sam go wyprodukować, to wtedy faktycznie narzekać nie miałbym prawa :)

Pocieszę Cię, L-ki też wracają

Myślę, że prowadzenie dalej tej jałowej dyskusji, zwłaszcza w kontekście tego wątku nie ma sensu

• Like 1

Powiem Ci że musiałeś mieć pecha z tymi Tamronami albo miałeś w rękach jakieś wyświechtane używki bo sam miałem 2 sztuki (w różnych systemach). Znajomi także przerobili to szkło dosyć dokładnie i nikt nie narzekał a już na pewno nie na ostrość - nawet na 2.8 to była żyletka.

• Like 1

Ja również używałem bardzo długo 17-50 2.8 i byłem bardzo zadowolony. Niestety kupno z drugiej ręki, bądź jakiegoś "stojaka" z marketu wiąże się z wadami. Również polecam Tamrony lub każdy inny obiektyw, który sprzedaje Kuba Cichocki. Dokładasz parę zł, ale masz pewność że  będzie wszystko ostre i takie jak powinno być. Ostatnio kumpel mi mówił, że jak komuś bardzo zależy to może wysłać swój aparat do Kuby i on dobierze obiektyw do aparatu.

• Like 1