Skocz do zawartości
  • 0

Michał vs Woźniak 410

bednar

Pytanie

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ciekawy temat również dla mnie. Też rozważam zakup łodzi i jedną z nich jest łodź Woźniaka 4,1. Pływałem na niej z silnikiem 15km i byłem bardzo zadowolony. Na Michale niestety nie pływalem, ale jeden z kolegów zakupil w tym roku, wiec myślę, że przetestuję i tę łajbe. Jak narazie, to 4,1 Wożniaka jest moim faworytem. Spoglądam też na Lindera Sportsmena 400, ale za jego cenę można miec Wozniaka i do tego niewiele używany 15km czterosów. Może ktoś się wypowie, chetnie posłuchamy głosu użytkowników.

• 0

Witam,

Woźniak na pewno jest pod krótką stopę. Nie kupuj Woźniaka z tzw. przejściem burtowym, tylko z pełnym siedzeniem i bakistą. To bardzo ważne. Przy pełnym ślizgu na dużej fali przejście burtowe tłucze niesamowicie jak nikt tam nie siedzi. Podepnij do tego 15KM. 10KM jest trochę za słabo.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

• 0

Witam,

Woźniak na pewno jest pod krótką stopę. Nie kupuj Woźniaka z tzw. przejściem burtowym, tylko z pełnym siedzeniem i bakistą. To bardzo ważne. Przy pełnym ślizgu na dużej fali przejście burtowe tłucze niesamowicie jak nikt tam nie siedzi. Podepnij do tego 15KM. 10KM jest trochę za słabo.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

Dziękuje za info Panie Ireneuszu.

A jak z dzielnością tej jednostki ,jak sobie radzi na ZZ?

Na słowackiej zaporówce śmigaliśmy podobną łodzią, było szybko przy 15KM ,ale przy większej fali robiło się niewesoło :wacko:

post-415-1348914328,5378_thumb.jpg

• 0

Nie wkurza Was, że na stronach producentów nie można znaleźć rysunków technicznych tych łódek? Prosta sprawa - rysunek lub zdjęcie z góry, z boku, z góry dnem do góry ... Informacja o wysokości wolnej burty ... To elementarne sprawy dla bardziej doświadczonego nabywcy.

Przydałoby się też zdjęcie łódki pod silnikiem. Jakiś test? Czasopisma wędkarskie wciskają nam mnóstwo różnych kitów, może zadaliby sobie trud zaprezentowania łódek?

• Like 1