admin Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Powiem tak ... niewinny, wygląda jakby to nie wędka a jakaś szpada, przelotki jakieś takie małe, a na dodatek krzywe lekki jak piórko .... jednak mocny duchem - można spokojnie targać wielkie szczupale. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 A much jak widać na załączonych obrazkach tego dnia było wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Nie jestem pewien, czy podobnym nie wywija, skutecznie całkiem , pewien nasz kolega z Zielonej Góry. Piękny to sprzęt, choć kosztowny, zdaje się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Dokładnie to wędeczka Kuzyna. Miałem możliwość zapoznania się z nią bliżej podczas weekendu boleniowego. Przy okazji udało mi się chwycić jednego bolka na inny kijek boronowy (spinning) - bajka! Jestem pod ogromnym wrażeniem tego typu konstrukcji - boronowych z UFM. Czucie jest obłędne, hol ryby niesamowity, wędka przekięknie amortyzuje/pracuje podczas walki, rzuty - miałem wrażenie, że im mniej siły używam tym lepiej leci. Piękny sprzęt! A UEDA Pro4 EX to już inna wędka. Lekka, ma się wrażenie jakby się nic nie trzymało w dłoniach. Uzbrojenie jak dla mnie śmieszne (w sensie stałego przyzwyczajenia) ale mimo tych niewielkich przeloteczek zostało to wyśmienicie przemyślane. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Wyglada to bardzo ciekawie. Pierwszy raz cos takiego widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tomku, Ty trochę kręciłeś się?obok EverGreena to jak będziesz miał okazję popatrz na Quad Twistera. Koncepcja zbrojenia podobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Quad Twisterem lowilem, i innymi kijami ze spiral guidem tez Jednak nigdy w zyciu nie widzialem jeszcze, aby pierwsza przelotka byla ustawiona pod takim katem PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Tomku, pewnie znajdzie się wielu, którzy będą próbowali podważyć sens tego co widzisz - ja mogę powiedzieć jedno - widziałem jak z tego leeeeeeeeeci - szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ja sie staram nie podwazac sensu czegos co jest zbudowane przez profesionalistow i wierze Ci ze to zdaje egzamin PS: Masz moze jeszcze zdjecie rekojesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Ta Dziwnie ustawiona przelotka to druga przelotka przejściowa . Można powiedzieć ,że Japończycy szybko się uczą –w stosunku do innych firm . Podginanie przelotki przejściowej(czasami również wyjściowej) i ustawienie pod odpowiednim kątem, czy też stosowanie przelotki typu LDB –to podstawowy warsztat przy zbrojeniu spiralnym na małych przelotach . Sam też tak robię a wielu amerykańskich zbrojmistrzów stosuje to od lat . Głosów negatywnych na temat sił tarcia , skracania odległości itp. Pierdol chyba nie będzie . Bo o ile pamiętam największymi przeciwnikami zbrojenia spiralnego byli @Remek i @Friko . Ps . Kijek ciekawy Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 E tam, Łukaszu - informacje masz zdezaktualizowane o kilka lat Remek ma kije zbrojone spiralnie na ten przykład już od dawna (chociaż nie przez Ciebie). Ja... nie mam kijów zbrojonych spiralnie w castingu trzymam się mainstreamu że tak powiem więc spirala nie jest mi potrzebna. Jeżeli chodzi o pozostałe zastosowania, nie wyrzekłem się zaś nigdy, jak co poniektórzy, udoskonalonej wersji zbrojenia spiralnego - czyli spinningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 wedlug mnie robert nadepnal na wedke i ma takie krzywe ringi przez nieuwage ... teraz tylko trzeba do tego historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Może nie boron , ale jakby ktoś chciał empirycznie sprawdzić takie rozwiązanie - to zapraszam do działu obok. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8976& ;amp ;start=0& A tu zdjęcia takiego rozwiązania w tej wędce, leci z tego - oj leci . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ta Dziwnie ustawiona przelotka to druga przelotka przejściowa . Można powiedzieć ,że Japończycy szybko się uczą –w stosunku do innych firm . Podginanie przelotki przejściowej(czasami również wyjściowej) i ustawienie pod odpowiednim kątem, czy też stosowanie przelotki typu LDB –to podstawowy warsztat przy zbrojeniu spiralnym na małych przelotach . Sam też tak robię a wielu amerykańskich zbrojmistrzów stosuje to od lat . Głosów negatywnych na temat sił tarcia , skracania odległości itp. Pierdol chyba nie będzie . Bo o ile pamiętam największymi przeciwnikami zbrojenia spiralnego byli @Remek i @Friko . Ps . Kijek ciekawy Pozdrawiam Łukasz Łukasz,Ano ludzie bazują często na starych informacjach i tak się kreuje tzw. fama tu i tam Nie byłem przeciwnikiem a nie rozumiałem sensu, wartości dodanej takiego zbrojenia. To, że mam takie wędki nie znaczy, że zminiłem zdanie, czy teraz wszystko będę zbroi spiralnie - dla mnie ważne jest narzędzie jako całość. Poproszę o wyjaśnienie pojęcia: Podginanie przelotki przejściowej(czasami również wyjściowej) i ustawienie pod odpowiednim kątem, czy też stosowanie przelotki typu LDB. Co kokretnie masz na myśli mówiąc - przelotki przejściowej, wyjściowej. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 . Jeśli to jest ta koncepcja przez Ciebie Łukasz opisana to ... na mój laicki wzrok różni się ona zdecydowanie od tego co pokazano na pierwszych zdjęciach. Dlatego poproszę o dokładny opis tej koncepcji. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 No tak różni się rodzajem przelotki, ale zamysł jest ten sam zmiejszyć opory i usprawnić - wydłużyć rzuty. Tak wygląda druga przelotka w mojej jerkówce; . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 zapraszam do działu obok Tomek, skoro już zeszło na na temat o sprzedaży Twojego kija to - całkiem serio - proponuję żebyś zamieścił fotkę tych przelotek w swoim ogłoszeniu o sprzedaży, z krótkim komentarzem że to jest celowe. Inaczej może być tak, że nabywca kija będzie go próbował reklamować z powodu krzywego osadzenia przelotek ps. nie trzeba było siadać do wrapa po spożyciu to by wyszli prosto a tak to, panie, jak to wygląda... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 W wędce prezentowanej przez remka moją uwagę zwraca duża odległość pierwszej przelotki od mocowania kołowrotka.Wydaje się, że rozsądne zwiększanie tego odcinka to dobry pomysł. Ogranicza to plątanie linki w trakcie wyrzutu przynęty. Na tym długim odcinku następuje wyrównanie się prędkości przynęty i obracającej się szpulki.Co do zbrojenia spiralnego to tutaj nie ruszę z miejsca. Jestem przekonany, że proste blanki do tego nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi