Tomek TJ Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wojtek daj znac co to za kijek nabyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Raczej trudno o taki blank by posyłał małe pchły na przyzwoitą odległość i pstrągalowi +60 nie dał się zawiązać.Pamiętam co przeżył feniks FX 862 przy boleniu 80cm . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Raczej trudno o taki blank by posyłał małe pchły na przyzwoitą odległość i pstrągalowi +60 nie dał się zawiązać.Pamiętam co przeżył feniks FX 862 przy boleniu 80cm . Witam, No jak juz feniks pewnie w tytanach nie da rady to znaczy, ze takiego kija nie ma Takie lowienie to dla mnie zupelna abstrakcja, nie rozumiem po co i dlaczego. Nie zmienia to faktu, ze sa na rynku konstrukcje do polowu sporych ryb na male przynety, posiadajace duzo mocy w dolniku, Inshore Popping na przyklad czy swietnie uginajace sie przy wyrzucie walleye. Pozdrawiam, Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Witam, No jak juz feniks pewnie w tytanach nie da rady to znaczy, ze takiego kija nie ma Takie lowienie to dla mnie zupelna abstrakcja, nie rozumiem po co i dlaczego. Nie zmienia to faktu, ze sa na rynku konstrukcje do polowu sporych ryb na male przynety, posiadajace duzo mocy w dolniku, Inshore Popping na przyklad czy swietnie uginajace sie przy wyrzucie walleye. Pozdrawiam, BujoMichał TY to wszystko musisz uprościć.Jak feniks to tylko w tytanach, bo inaczej nie da rady .A może parzona leszczyna, cięta w grudniu będzie git.Tak na poważnie kij na walleye nie będzie na małe pchełki, z tego co widziałem na filmie to Pan Wojciech poganiał kropy na jaskółkę i to pewnie z główką 1-2g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Według mnie blank, wiedza o nim, stanowi integralną całość, stanowiącą o wartości wędziska. Inaczej do dzisiaj, (choć zapewne z równym powodzeniem ) łowiłbym chrustem DAM/Cormoran, lub podobnym Mikado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Według mnie blank, wiedza o nim, stanowi integralną całość, stanowiącą o wartości wędziska. Inaczej do dzisiaj, (choć zapewne z równym powodzeniem ) łowiłbym chrustem DAM/Cormoran, lub podobnym Mikado.Wiedza to jedno a uczciwość to drugie . Pamiętam aferę z Rzeszowa jak pewna pracownia sprzedawała blanki o wartości 100zł za 1000zł markując je logiem znanych firm.Jak byś się czuł będąc klientem takiej pracowni? Czy w tym wypadku wiedza o blanku też była integralną częścią całości? Całe szczęście że sprawa się rypła i pracownia się zwinęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wiedza to jedno a uczciwość to drugie . Pamiętam aferę z Rzeszowa jak pewna pracownia sprzedawała blanki o wartości 100zł za 1000zł markując je logiem znanych firm.Jak byś się czuł będąc klientem takiej pracowni? Czy w tym wypadku wiedza o blanku też była integralną częścią całości? Całe szczęście że sprawa się rypła i pracownia się zwinęła.A tego nie słyszałem, kto taki zdolny był, robiąc takie dile . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Było to kilka dobrych lat temu gdzie wiedza o wędkach ręcznie robionych wręcz tajemna była. I tę niewiedzę kilka osób chciało wykorzystać. Wciskając niczego nieświadomym klientom wspaniałe wędki na topowych blankach z obranego sklepowego chrustu. Ale było, mineło. Kilka osób coś wie na ten temat, a kilka zrobionych w bambuko nadal szuka byłego właściciela pracowni. Tak że palma pierszeństwa nie przysługuje upadłemu XRODS, a skromnej rzeszowskiej pracowni. Ale tyle oftopa, bo nie o tym tu mowa być ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wiedza to jedno a uczciwość to drugie . Pamiętam aferę z Rzeszowa jak pewna pracownia sprzedawała blanki o wartości 100zł za 1000zł markując je logiem znanych firm.Jak byś się czuł będąc klientem takiej pracowni? Czy w tym wypadku wiedza o blanku też była integralną częścią całości? Całe szczęście że sprawa się rypła i pracownia się zwinęła. Jakbym się czuł? Jak każdy oszukany. A wiedza? Czy w tym wypadku wiedza o blanku też była integralną częścią całości?A co to zmienia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Sugerujesz, że XRods również kręcił z blankami? Skąd taka wiedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutomaniak Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dobra. Wędeczka dotarła. Jak na dobrą pracownię w eleganckiej tubie. Jednoczęśćiówka 1,9 metra zrobiona na polskim blanku Blaas XF. Moc blanku to wzmocnione 6 lb a ciężar wyrzutu 1 do 9 gr. Nie pomyliłem się. Tego mi brakowało. Łowię pstrągi delikatnie - jak ktoś zresztą zauważył - do 3 gramów, jednak potrzebna mi moc w razie kontaktu z dużym pstrągiem. Nie mogę podnieść mocy linki bo stracę na czuciu przynęty, więc taka igiełka daje komfort delikatnego łowienia i zapas mocy aż do dolnika. Świenie wyważona, super lekka - już nie mogę się doczekać by wyskoczyć z nią nad wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Sugerujesz, że XRods również kręcił z blankami? Skąd taka wiedza?Sugeruję że kilku klientów zostało oszukanych. O to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dobra. Wędeczka dotarła. Jak na dobrą pracownię w eleganckiej tubie. Jednoczęśćiówka 1,9 metra zrobiona na polskim blanku Blaas XF. Moc blanku to wzmocnione 6 lb a ciężar wyrzutu 1 do 9 gr. Nie pomyliłem się. Tego mi brakowało. Łowię pstrągi delikatnie - jak ktoś zresztą zauważył - do 3 gramów, jednak potrzebna mi moc w razie kontaktu z dużym pstrągiem. Nie mogę podnieść mocy linki bo stracę na czuciu przynęty, więc taka igiełka daje komfort delikatnego łowienia i zapas mocy aż do dolnika. Świenie wyważona, super lekka - już nie mogę się doczekać by wyskoczyć z nią nad wodę. Dawaj fotki Ja już wstępnie rozmawiałem z p. Krzysztofem na temat takiego patyka, ale widzę, że to będzie produkcja seryjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dawaj fotki Ja już wstępnie rozmawiałem z p. Krzysztofem na temat takiego patyka, ale widzę, że to będzie produkcja seryjna Też jestem za ! Będe wiedział co przekazać mojemu zbrojmistrzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Chyba zabrnęliśmy za daleko. Nie przypuszczam, żeby wędki "od Mazura" były jakieś trefne.Po prostu bym nie kupił, nie mając wiedzy o blanku. Reszta to już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutomaniak Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Proszę o cierpliwość - dopiero zajechałem do domu po całym dniu. Fotki jutro powrzucam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Proszę o cierpliwość - dopiero zajechałem do domu po całym dniu. Fotki jutro powrzucam. Trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutomaniak Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam. Przesyłam fotki. Nie mam pojęcia jak zrobić w domu zdjęcie kija, żeby to miało jakiś sens, ale najważniejsze elementy postaram się pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dzięki! Mógłbyś jeszcze cyknąć cały dolnik? Z jakim młynkiem będzie ten kij współpracował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek333 Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam, czy można zobaczyć zdjęcie pracy kijka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Była mowa o Matagi właśnie znajomy mi takowego składa a dokładniej to Matagi TR80 Super Mebaru-L SGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Witam, czy można zobaczyć zdjęcie pracy kijka ?? Podpisuję się pod prośbą. Takiego czegoś szukam od dawna. O ile kijki są opisane jak ten to gną się strasznie. Mam juz jednego XF-a i o ile ten tak samo się gnie może być super szpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek333 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Była mowa o Matagi właśnie znajomy mi takowego składa a dokładniej to Matagi TR80 Super Mebaru-L SGT Ja jak wspominałem wcześniej będę chyba "prekursorem " Matagi TR60 Super Trout. Kurcze niestety nigdzie na naszych forach się tym kijkiem nikt nie chwalił i zostają tylko rosyjskie stronki a z cyrylicą u mnie kiepsko więc kijek brany trochę w ciemno i na słowo honoru ale sam blank będzie na dniach więc dam znać jak to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi