ppludrok Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Koledzy, od niedawna używam Luny103. Multikiem jestem zachwycony i chciałbym kupić drugi mały round. Powiedzcie proszę jakim modelem się zainteresować? Wymagania: malutki, leciutki - do powiedzmy 240g, minimum 150m mocnej pletki x8 na szpuli, dobrze leżący w łapie, do przynęt 15-70g, przeznaczenie - szczupakowanie, lewa łapa. Budżet do powiedzmy 7-8 stów. A może druga Lunka?Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 O jakąś cygańską calcuttę można by się pewnie pokusić albo nawet i z morrumem by się zmieścił w budżecie jakby dobrze poszukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Od Luny lepsze są... dwie Luny A tak poważnie, na Twoim miejscu celowałbym w CC 101 albo 201. Wspaniałe maszyny. Sam planuję dokupić do Luny 253L któryś z tych roundów. Edytowane 16 Października 2014 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ja bym poszukał morrum,a. na ebay w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 ABU Morrum 1601 / 3601 + tuning, kasa powinna się zgadzać... Trochę fotek znajdziesz tutaj: http://www.andrzejstanek.pl/post/40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 3 rozwiazania masz Shimano calcutta - 101/201Druga lunaAbu morrum Szczerze innych nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Andrzeju, stawiasz Morruma nad CC? Wydawało mi się, że jest odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 CC101 i morrum 1601 to chyba do lżejszych klocków niż 70gr kup Calcuttę 201d na allegro za 7-8stow, polik dość mały jak w starej cc101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) Polecam Shimano '12 Calcutta (bez "Conquest") 201. Wielkościowo zbliżony do Calcutty 100/101 z poprzedniej edycji, od Luny 103 chyba mniejszy, a przynajmniej poręczniejszy. Zwarty, solidny. Do opisanych przynęt będzie w sam raz, pojemność szpuli ma sporą. "Dziwna" gwiazda (czy to jeszcze gwiazda?) hamulca jest wbrew pozorom całkiem wygodnym rozwiązaniem. Raczej wersja JDM - tylko w niej jest bezpośredni dostęp do bloczków hamulca. Estetycznie - moim zdaniem to jeden z najładniejszych multiplikatorów ever, miły kontrapunkt dla ociekających złotem Conquestów. Edit: O właśnie, 201D się to nazywa poza Japonią. W tej wersji, niestety, żeby przełączyć bloczki trzeba rozkręcić kołowrotek. Edytowane 16 Października 2014 przez chub norris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Andrzeju, stawiasz Morruma nad CC? Wydawało mi się, że jest odwrotnie Miałem kiedyś pięć sztuk różne - Morrum, wydaje mi się, że za wymienioną kasę uda się kupić przyzwoity egzemplarz. I tak po jakimś czasie autor postu zacznie szukać CC 101/201 + mutacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A jak byście ulokowali w tych zestawieniach ABU 1601 IAR? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 No właśnie wiem. I wiem, przy czym zostałeś i czego szukasz. Po co prowadzić kolegę na manowce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Estetycznie - moim zdaniem to jeden z najładniejszych multiplikatorów ever, miły kontrapunkt dla ociekających złotem Conquestów. Nie wiem gdzie w CC widzisz złoto... A ta nowa Calcutta to jakaś wizualnie bez "jaj"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Witam, Jak by dobrze poszukac to idzie trafc Daiwa Baycasting Special. To w sumie taka Luna na sterydach, ze standardowa szpula Gigas. Super multik. Podobnie jak w Twojej lunie idzie dokupic za 40 dolcow glowne kolo z Pixy i masz przelozenie bodajze 6.3:1 Druga sprawa to Morrum ale jak myslec o tuningu to tanio nie bedzie, mozna niby Availa zalozyc ale zestaw ZPI czyniacy z niego rzutowo AE74 jest wrecz kapitalny ale kosztuje jak sie uda znalesc z 600 zl. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Michał goły Morrum też jest ok, jedynie spust trzeba wymienić na Avail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Po co zestaw avail itp jak ma lowic 15-70 gram ? Baycasting ciekawa propozycja mozna by bylo poszukac tez daiwy cv-z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Po co zestaw avail itp jak ma lowic 15-70 gram ? Sugerowałem spust AVAIL - jest zdecydowanie obniżony w stosunku do oryginału przez co lepiej kontrolować kciukiem trakcję szpuli (więcej miejsca), precyzyjnie wykonany, wypełnia szczelnie przeznaczone miejsce na spust, nie kołysze się jak oryginał, wykonany z metalu (alu), estetyka pierwszorzędna. Goły Morrum jest bardzo udaną konstrukcją, szpulka Avail to ostateczność i to do lekkich przynęt. W przypadku modelu SX można samemu pobawić się bloczkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) mały round to tylko calcutta d, rozmiar 100 do wszytskiego, jest wielkosci conqesta 50. mecze go juz dwa sezony do 120g włacznie zero oznak zuzycia Edytowane 16 Października 2014 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Krzysiek - gdyby wyjść z założenia - "to tylko calcutta d", wszyscy mielibyśmy te same multiki. Świat jest kolorowy stąd tak dużo propozycji, będąc na miejscu autora miałbym dylemat co wybrać. Możliwe, że "D" jest ok, jak dla mnie: nie wzbudza emocji, gul nie skacze, taka sobie bez wyrazu... Poszukam okazji by zmienić zdanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Andzej to wszystko prwada co piszesz, ale to naprawdę znakomity młyn.pięknie spasowany ( brak poprzecznego luzu znanaego z conquestów) o maślanej pracy.bardzo malutki i lekki, chyba ciezko znaleść tak małego i dobrego :-)młynek jest mniejszy nawet od morruma 1601 (pisze o rozmiarze 101)ale jest naprawdę mocny i poreczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Zrobię wszystko by sprawdzić go w realu. Brakuje mi wielkości 101. Ryoga 1016HL szkoda mi do ciężkich jerków, chodzi z wahadłami, dwa kiepsko się ją trzyma z jerkówką (moje subiektywne odczucie) - też jestem zaskoczony. Dobra do kija Xzoga 8 kg jest CC 201DC, mniejsza była by jeszcze bardziej poręczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 (edytowane) no i nie zapominajmy o ryodze 1016 - jak autor bedzie maił fart może znalesć uzywke w dobrym stanie - swoja sprzedalem chyba za 1100 choć nie miałem w reku calcutty D to myśle ze może smiało z nia konkurowac + ma wyjatkowa zalete - charakter jak kiedyś zaczne lowic czesciej ciezkimi przynetami to 1016 albo 2020 bedzie musowo Edytowane 16 Października 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 jak kiedyś zaczne lowic czesciej ciezkimi przynetami to 1016 albo 2020 bedzie musowo Podstawa arsenału, moje kręcą na okrągło wahadłami różnej gramatury - CYC MALYNA! Ma ktoś ten młynek - http://www.tackletour.com/reviewabumorrum.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 choć ryoge bez mrugniecia oka oddał bym za to cacuszko ....Daiwa Millionaire HL Ringa SLC 103Lhttp://jerkbait.pl/page/index.php/multiplikatory.html/_/daiwa-millionaire-ringa-hl-103l-sss-r34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 ryogi to piękne młynki. moim zdaniem mają jednak dwie wady. są bardzo drogie ( piszę tu o nowych)oraz mimo wszystko w mojej opinii roundy shimano czy też luny są bardziej niezawodne.mialem chyba jedną z pierwszych o ile nie pierwszą ryogę w Polsce w rozmiarze 2020 i bardzo szybko rozwaliło sie w niej koło zebate napedzające wodzik.o ile nie przeszkadza mi że jest ono z plastiku ( chociaż w calcuttach jest ono mosięzne) o tyle w młynku za ten szmal takie rzezcy nie powinny sie zdarzyć.nigdy natomiast nie udało mi sie zapsuć rounda shimano a miałem chyba wszystkie.dlatego mimo wszystko bede polecał shimaniaki :-)pozdrówka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi