Skocz do zawartości

Mały round

ppludrok

Rekomendowane odpowiedzi

BOB wolał bym trochę dłuższy, zakładając, że szklak - 6'8" lub 7' wszystko zależy od blanku, estetyki, samego projektu i wykonania. Przecież Wiesz, że w obliczu urzekającej "wędy", projektu, potrafimy przyklęknąć i zaakceptować status quo wbrew naszej pierwotnej deklaracji, głoszonemu zdaniu... :D

Chłopie! gratki za zastosowaną składnię w ostatniej wypowiedzi :) to na prawdę zmusza mózg do wytężonej pracy, podczas dwukrotnego czytania ze zrozumieniem tekstu :P

A co do kija. W tej długości z tym typem uchwytu to na prawdę musi bić super lekki (bo wyważyć to tego się nie da)

ABU 1601 CiAR na tuning podatny jest, jednak ma ruchomy wodzik w sprzężeniu, który wraz z jego napędem jest nie do przeskoczenia. Lekka szpulka oczywiście daje ogromną różnicę, ale wodzik hamuje i młynek swoje ograniczeni w dół ma. No i jest ciężki. Tylko dla pasjonatów.  

Co do szklaków japońskich. Była seria Combatsticków Evergreena, zdaje się druga. Nazywało się to Super Glass Casting Series, Inspire.  Były modele do 5/8, 3/4, 1 -i 1-1/4 oz. Mam 3/4 oz. Jest to chyba jedyne szkło spośród 4rech jakie miałem, które trawię. Seria na wypasie, z przelotkami gold cermet. Także jeśli ktoś trafi to polecam. Były jeszcze potem kije z serii Ultra Glass Evergreena, ale tego nie znam. 

15428449349_6fc6a260f6_h.jpg
15428980808_74f88c7958_h.jpg
15615098875_b951d0bd63_h.jpg
Edytowane przez Krzysiek_W

Tomek - dbam o Twoje serducho, stąd fotki zawoalowane. Po niedzieli pokażę całość, uprzedzę Cię na priv byś mógł wcześniej łyknąć coś na uspokojenie...  ;)  :D

...i tak miałeś kiedyś ładniejszego Cardiffa51SDC.Gdzie to taki złoty młynek.Jak król Cyganów będziesz wyglądał  :D

Jak chcesz mam dobrą meliske - moge wysłać :D

Dobre zioło nigdy nie jest złe :)

...i tak miałeś kiedyś ładniejszego Cardiffa51SDC.Gdzie to taki złoty młynek.Jak król Cyganów będziesz wyglądał  :D

Król nie król, młynek jest bardzo ładny i zgrabny. Pokazałem go dzisiaj znajomej w klubie żeglarskim. Kobitka nie mogła wyjść z podziwu, postronne osoby również...  ;)

Zdobyty egzemplarz posiada kilka rysek, śladów użytkowania. Z sympatii do multików dałem mu szansę bycia gwiazdą wieczoru i odpowiedni makijaż...

Obiecane fotki po minimalnej korekcie: http://www.andrzejstanek.pl/post/40

CC-51S---4_zpsb10c8fde.jpg

• Like 2

No to podeślę Ci szybko na priv nr. tel. gdzie dostaniesz nówkę MORRUM ZX 3601 (czarny) z papierami za jedyne 1420,00. Miałem ją dzisiaj w ręce, dokładnie sprawdziłem i byłem w trakcie rozmyślania - brać czy nie brać... I nagle na giełdzie pojawił się CC 51S - problem został rozwiązany. :D A za fotki - miło mi. ;)

kurde troche dziewnie to wyszło... chcialleś morruma 3600/3601 a masz.. CC51S... jak dla mnie dwa różne światy... no chyba, że chodzi o najwyklejsze uzupelnianie stanow posiadania oraz zapelnienia pułki :)

Nie ten wątek, wiem. Następny w kolejce CC 401. Tomek takiego też szukasz?   ;)

kurde Andrzej zastanóów się... 4setka to już na prawdę mega potężna maszyna... na Twoje wody 3setka to już absolutny max... No chyba, że zdarzyło Ci się kilka razy ze CC201 tudziież inna ryoga 2020 miala za malo linki :)

kurde troche dziewnie to wyszło... chcialleś morruma 3600/3601 a masz.. CC51S... jak dla mnie dwa różne światy... no chyba, że chodzi o najwyklejsze uzupelnianie stanow posiadania oraz zapelnienia pułki :)

Na "cukierka" polowałem od dłuższego czasu, trafił się więc ustrzeliłem... Morrum-a z nowej serii miałem w ręce, kręciłem, ściągnąłem lewy panel, przebierałem w miejscu nogami i na finale wycofałem się z zakupu. Nie pytaj dlaczego... Co do 401 zapewne masz rację.  ;)

• 3 miesiące temu...