Skocz do zawartości

Mały round

ppludrok

Rekomendowane odpowiedzi

znam to pytanie  :)

dlatego dla swoich potrzeb podpieram się dodatkowym pytaniem które brzmi: czy aby nie jest to przerost formy nad treścią? ...... 

później następuje przynajmniej jedna ciężka noc i sprawa robi się jasna ...... ważny jest uczciwie przeprowadzony bilans  ;)

ale wracając do tematu to nowe CC 2014 obsługuje szerszy zakres rzutowy w stosunku do poprzednika .... jakość niepodważalna więc ........ decyzja po stronie kupującego  :D

Nie łowiłem poprzednią 101 ale w nowej 101 2014 (miota pięknie daleko) hamulec jest ulepszony i jeżeli do 30g to ja osobiście wybrałbym nową - mniejsza, lżejsza, nowoczesne rozwiązania, lepszy design (jak dla mnie), nowy nabytek:)... ale to nie tak, że starsza wersja zostaje w tyle, legendy mówią, że jest to niezniszczalny czołg od 5g grubo w górę pod cięższe (100g+) jerkowanie, availa tez można kupić to starszej 101

Nie łowiłem poprzednią 101 ale w nowej 101 2014 (miota pięknie daleko) hamulec jest ulepszony i jeżeli do 30g to ja osobiście wybrałbym nową - mniejsza, lżejsza, nowoczesne rozwiązania, lepszy design (jak dla mnie), nowy nabytek:)... ale to nie tak, że starsza wersja zostaje w tyle, legendy mówią, że jest to niezniszczalny czołg od 5g grubo w górę pod cięższe (100g+) jerkowanie, availa tez można kupić to starszej 101

Pozostaje się tylko zgodzić ! Z niemałej ilości moich multi poprzednia wersja CC 101 (z Availem) z pewnością byłby ostatnim którego bym się pozbył mimo, ze w zasadzie niski mi bardziej pasuje :)

U.

Czyli na chwilę obecną raczej pozostanę przy starej wersji cc z opcjonalnym upgradem w postaci szpulki availa. Nie mam takiego parcia i co ważniejsze doświadczenia z multikami żeby brać się za testowanie nowego modelu. Ewentualnie jeszcze w grę wchodzi 101 dc.

Edytowane przez Pickerel

Jak mały round to proszę ;) : Daiwa Millionaire GS 1000S. Jeden z najmniejszych jeśli nie najmniejszy okrąglaczek. Średnica polika 50mm, szerokość zewnętrzna szpulki 20mm. Waga 178g, szpulka 12,8g.

Na fotce porównanie z Ambassaudeur 5000C

(takie prezenty dawali na Rybomanii w Poznaniu :D ... warto było jechać :wub: )

post-52107-0-01622800-1423501157_thumb.jpg

post-52107-0-76193400-1423501172_thumb.jpg

post-52107-0-87716500-1423501200_thumb.jpg

post-52107-0-04556700-1423501266_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 1

Mój Darczyńca wie co pisze :D

Wojtku, siedzę sobie w fotelu, kręcę tą korbeczką jak młynkiem modlitewnym w Nepalu i...kłaniam się Tobie za taki piękny prezent :wub:

Wojtek jest duży, ale serducho ma jeszcze większe. I nie tylko dla wędkarzy ale w "normanym" życiu też :)

U.

• Like 2

Jak mały round to proszę ;) : Daiwa Millionaire GS 1000S. 

Kurcze. Nie jestem pewien czy przypadkiem ten egzemplarz nie przeszedł przez moje ręce jeśli należał gdzieś po drodze do kolegi Virtusana. 

Ale ładny, można go tuningować?

Można mu założyć jakieś lepsze łożyska i wypolerować wszystko co trze przy rzutach. Jest tak zrobiony, że hamuje tylko bezwładność szpuli + wodzik. Bardzo szybko idzie się dopasować. 

"Kurcze. Nie jestem pewien czy przypadkiem ten egzemplarz nie przeszedł przez moje ręce jeśli należał gdzieś po drodze do kolegi Virtusana. "

było by fajnie. Mam już trochę Waszych starych "gratów", które znalazły u mnie przytulisko i to całkiem nie złe bo mam już do wyszykowania stare, przeszklone witryny biblioteczne. Trochę to  potrwa ale potem ekspozycja powinna być fajna :)

post-52107-0-15915600-1423658751_thumb.jpg