MALIN. Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Witam ! Czy może ktoś z szanownych forumowiczów wie coś na temat kołowrotków Daiwa Procaster, Lexa itd. czy warto go zakupić? A może ktoś doradzi coś w zastępstwie, proszę o poradę Chodzi o wagę ok. 320g wielkość 3000 lub 4000 , cenowo do 450 zł. Może ktoś dysponuje czymś ciekawym? Może być używka. Edytowane 17 Października 2014 przez MALIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Lexę polecam w ciemno. W tym roku sprzedałem jej 2x więcej niż PENN-a Battle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Bo o "niespotykanej wyjątkowości" zabawki typu Battle zaczynają już krążyć legendy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 A co w lexie jest tak wyjatkowego ze sprzedales jej 2 x wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 No dobrze że się Lexa sprzedaje, ale jak się sprawuje? Ile kosztuje np: zapasowa szpula? Przerobiłem ostatnio kilka Ryobi Zauberów i Apllusów i po kilku użyciach terkot i luz. Gdzie tańsza Daiwa jest robiona bo jak też w Chinach tak jak najnowsze Ryobi to dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Gdybyś się Pan nie upierał straszliwie przy "masie nawijaka", to kup sobie przyzwoitą japońską Daiwkę systemu emblemowatego ( za zakładane drobniaki spokojnie) i masz spokój na czas dłuuuugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Rozważam taką ewentualność emblemowatą i wcale się tak nie upieram przy wadze do wyważenia kija mi taka potrzebna 310 320g. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 MALIN. daj do działu kupię ogłoszenie, że szukasz kręcioła pod swojego WildRivera Myślę, że coś ciekawego powinno się pojawić bo przemiał sprzedawanego sprzętu tutaj jest ogromy.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Dzięki Szymon! A kij naprawdę w porzo. już trochę popracował tylko te zaubery się sypią jak choinka na 3 Króli Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 A mialem kupywać Zaubera Zapomnij Łukaszku o tym młynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Dzięki Szymon! A kij naprawdę w porzo. już trochę popracował tylko te zaubery się sypią jak choinka na 3 Króli Pozdrawiam!Dziwne,co inny watek to inne opinie o Zauberach,w jedni w miare polecaja,ze w tej cenie nic lepszego,inni ze sie kolowrotki prawie rozpadaja po jednym wyjsciu nad wode.Ja widocznie mam szczescie,kupilem w marcu model 2000,morduje go do tej pory,nieraz przynetami o wadze niepasujacej do tak malego kolowrotka i nic kompletnie sie nie dzieje,jedyny fakt ,ze go nasmarowalem po swojemu zaraz po zakupie Molykote-m DX.Czy to wynika z takiego rozrzutu produkcyjnego,czy moze z jakiej dystrybucji zostal kupiony ? Edytowane 27 Października 2014 przez PablovelLoco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Dzięki Szymon! A kij naprawdę w porzo. już trochę popracował tylko te zaubery się sypią jak choinka na 3 Króli Pozdrawiam!Dziwne,co inny watek to inne opinie o Zauberach,w jedni w miare polecaja,ze w tej cenie nic lepszego,inni ze sie kolowrotki trajkocza po jednym wyjsciu nad wode.Ja widocznie mam szczescie,kupilem w marcu model 2000,morduje go do tej pory,nieraz przynetami o wadze niepasujacej do tak malego kolowrotka i nic kompletnie nic sie nie dzieje,jedyny fakt ,ze go nasmarowalem po swojemu zaraz po zakupie Molykote-m DX.Czy to wynika z takiego rozrzutu produkcyjnego,czy moze z jakiej dystrybucji zostal kupiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ja kupiłem 4000 z dystrybucji Dragona i póki co jest super. Planuję zakup następnego. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Zauber fajna maszynka.4000 podbija 30 gr+10-12cm guma, na duzej rzece w silnym nurcie, po kilka-nascie godzin na wypad, przez 2 sezon.Bardzo czesto jestem na rybach.Kolowrotek nadal daje rade, nie samrowalem i smarowal nie bede, jak odmowi posluszenstwa kupie taki sam.Przynajmniej na 2+ sezonow mam spokoj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Mam Zauberka 3000 (no fakt smarowany już ) ale działa jak należy,główki 8-10gr+ guma 2-3 i chodzi . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja również szukałem młynka do Avida w podobnej wadze jak Ty i kupiłem Zaubera od Dragona i po kilku wyjazdach jestem zadowolony. Podczepiłem go również do cięższego kija sandaczowego i główki 30 g nie robią na nim wrażenia i nie "klekocze", a nawet powiem, że ma się nieźle. Łowiłem chyba ze 4 dni od rana do wieczora, plus jakieś tam drobne wyjazdy. Jak się rozklekocze to go oddam do serwisu. Za te pieniądze nie będę się przejmował. Na konkretną opinie jednak musisz poczekać z rok Przymierzałem się do używanej stelli ale stwierdziłem, że jednak przed weselem mnie nie stać na takie cukierki. Z resztą chyba bym się bał Stellą orać po dnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 A po weselu może stać Cię będzie, tylko czy żona będzie się cieszyła ze Stellki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Mam na sprzedaż Zaubera ale model XS1500Zi. To oryginalna produkcja Ryobi jeszcze z czasów fabryki w Japonii. Kołowrotek, który tylko nazwę ma wspólną z obecnymi chińskimi Zauberami. Zupełnie inaczej wyglądający i zbudowany, dużo lepiej spasowany i pracujący. Ryobi robiło nawet taki sam model dla marki Penn pod nazwą Prion. Rozmiar 1500 to odpowiednik 3000 w Shimano. Masa 310g. Nie do zajechania. Cały fabryczny komplet, kręcioł używany 3 razy, stan idealny (1 drobna ryska na ramieniu korbki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Widzę Żbiku , że nie możesz znaleźć nowego właściciela dla swojego Zauberka no fajny jest, tylko przelicznik jest taki, że jeden używany 1500 = dwa nowe 3000 a wcześniej czy później i tak do lamusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Widzę Żbiku , że nie możesz znaleźć nowego właściciela dla swojego Zauberka no fajny jest, tylko przelicznik jest taki, że jeden używany 1500 = dwa nowe 3000 a wcześniej czy później i tak do lamusa Dziwnie się porobiło na Świecie... Coraz więcej ludzi przekonuje się do maszyn "wyciąganych z lamusa", a przelicznik bywa taki, że jeden używany, nie tylko dwa-trzy nowe badziewiaki ale cały sklep wciąga jedną dziurką od nosa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi