gryzon Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witajcie.Plecionka temat jak encyklopedia można było by pisać o niej dużo i dużo, ale nie tym razem Szybkie pytanie - jak wiadomo teraz praktycznie wszystko robione jest przez małe rączki więc tylko zostaje opakowanie i logo producenta które ma za zdanie nas przyciągnąć.Ale do sedna przyszedł znajomy i mówi chłopie wejdź na allie.....es(nie wiem czy mogę napisać- jak ktoś chce to podam priv) kup se plecionkę 500m za - uwaga cena od 40zł z przesyłką , mówi że już ma którąś i nie widzi różnic - ja do niego ale czy wytrzymała i się nie pląta , on mówi że spoko. Teraz pytanie czy ktoś kupował bezpośrednio od małych rączek? Wysyłka średnio idzie ok2 tygodni więc na nowy sezon spokojnie można się uzbroić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witaj. Podaj na priv nazwę tego portalu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Mialem kilka tych tanich w rekach i sa straszliwie grube chlona wode etc. Ale niektore z plecionek dostepnych na rynku sa podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (...) Szybkie pytanie - jak wiadomo teraz praktycznie wszystko robione jest przez małe rączki więc tylko zostaje opakowanie i logo producenta które ma za zdanie nas przyciągnąć(...) w takim razie powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Bardzo dobre plecionki. Można sobie wypleść lub zrobić na szydełku siatke do podbieraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 w takim razie powodzenia no ok, w takim razie powiedz coś więcej:) ja używam sam shiro mistrala i uważam że za te pieniądze jest na moje potrzeby bardzo wystarczająca i w dodatku znam więcej osób które kupują tańsze plecionki i raczej nikt nie narzeka Bardzo dobre plecionki. Można sobie wypleść lub zrobić na szydełku siatke do podbieraka.używałeś, że wiesz czy po prostu tak mówisz?obstawiam że 90%plecionek pod nazwami popularnych producentów sprowadza je z chin i po prostu pakują je w swoje pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Kolego, tak dla jaj kupiłem sobie ostatnio Varivasa Max PE z wymienionego portalu. 10USD z przesyłką nie majątek - a co tam, zaryzykuję, chociaż na 99% byłem pewny że to podróbka. Producent który twierdzi, że robi między innymi dla PP - co starał się skutecznie potwierdzić kiedyś jeden z członków forum. Plecionka przyszła i mam. Jest to po prostu oprdynarny sznurek, którego boję się nawet nawinąć na kołowrotek. Nie wiem z jakiej firmy brał twój znajomy, ale u mnie na kopercie jest Posejdon Fishing bla cosć tam. Cudów nie ma. Postaram się wieczorem wrzucić fotki. Edytowane 17 Października 2014 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Tak używałem, zakupiłem kilka rodzai na ali.... , po 2 tygodniach otrzymałem paczuszki i nad wodę potestować. Nie wspominam o grubościach odbiegających od podanych , ale po 10-15 rzutach z koloru zielonego czy żółtego zrobił się biały, dot to 3 różnych plecionek. Nie wspomnę o klejeniu się , są to bardzo marne produkty odbiegające od jakich kolwiek norm i uważam , to moje zdanie zaznaczam, szkoda nawet tych paru $. Lepsza tańsza plecionka z polskiego sklepu niż sznurek z ali...expres. Jednocześnie nadmienie, że sprowadzam silniki i pontony z Chin i uważam , że to akurat bardzo dobry wyrób. Polecam z Chin natomiast kretliki , kupiłem kilka paczek i są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 o czyli coś krętliki i pewnie trochę innych akcesorii z tego portalu można kupić i być zadowolonym. Jutro będzie znajomy i dowiem się jaką kupił i po proszę też o kawałek na testy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 no ok, w takim razie powiedz coś więcej mysle, ze cos wiecej powiedzialem juz niejednokrotnie w tym niekonczacym sie temacie i nie mam zamiaru sie wiecej wywnetrzniac na temat plecionek ... co do zakupow na aliexpress zycze powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalwedkarz Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 co do aliexpress - nie ma co się bać, zamawiałem kiedyś nawet pojedyncze sztuki, ale akurat elektroniki. Oczywiście co sprzedający to inny. Jak u nas na alledrogo - nigdy nie wiesz do konca na co trafisz. Możesz kupić tanszy sprzet a w podobnej jakości a możesz dostać bubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Ja bym zastanowil sie na Twoim miejscu dlaczego tych wspanialych i tanich pletek nie ma na np ebay. Nie wiem czy ali cos gwarantuje - bezpieczenstwo zakupow zwrot kasy itp - zamiast kombinowac mozna kupic sprawdzone pletki w PL albo ciagnac za wielkiej wody ( na wschod i zachod ) i na prawde byc szczesliwym na rybach. Edytowane 17 Października 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Kolejny na lepie taniości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Możecie się śmiać,ale nabyłem tak trochę dla jaj plećkę Good Fish Black Spider w Auchan (za 100 metrów około 30 zeta) i mogę po kilku parogodzinnych łowieniach powiedzieć,że jest naprawdę mocna,co prawda to,co piszą na szpulkach to bzdury,ale jestem miło zaskoczony,nie strzępi się,ma ciasny splot - jest to zaleta i jednocześnie wada,bo szumi na przelotkach,ale mnie to aż tak nie przeszkadza,uważam,że za tą kasę nic lepszego się nie kupi i nie ma co bawić się w chińszczyznę.To tak,jak z kurtkami Spyder - jest w necie tyle sklepów z podróbami,a wszystkie tłuczone na jedną modłę,na allegro też próbują złapać frajerów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Nasz kolega ma P-Line 270m za 8 dych , wiec co tu kombinować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Szkoda kasy na takie badziewie!Na ebay-u również są podobne cuda które po 2-3 łowieniach tracą kolor i bardzo się strzępią! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Kolego gryzon.Zapytaj Swojego kolegi na ile wyjazdów mu starczyło te 500 m plecionki,skoro mówi,że już ma którąś...do weków ją wkłada? Mi na cały sezon wystarcza szpula 110 m spider wire i jak za cenę 50 zeta, to jestem zadowolony,więc po co komplikować sobie życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Panowie ja tylko grzecznie zapytałem:)tak jak mówię ja mam shiro i uważam że jest tania i jestem bardzo zadowolony a że oferta na ali.... jest jaka jest to tylko chciałem się zorientować jak to jest i już wiem:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Możecie się śmiać,ale nabyłem tak trochę dla jaj plećkę Good Fish Black Spider w Auchan (za 100 metrów około 30 zeta) i mogę po kilku parogodzinnych łowieniach powiedzieć,że jest naprawdę mocna,co prawda to,co piszą na szpulkach to bzdury,ale jestem miło zaskoczony,nie strzępi się,ma ciasny splot - jest to zaleta i jednocześnie wada,bo szumi na przelotkach,ale mnie to aż tak nie przeszkadza,uważam,że za tą kasę nic lepszego się nie kupi i nie ma co bawić się w chińszczyznę.To tak,jak z kurtkami Spyder - jest w necie tyle sklepów z podróbami,a wszystkie tłuczone na jedną modłę,na allegro też próbują złapać frajerów .Kilka parogodzinych wypadow nie wystarcza na teze ze pletka jest ok - przelow nia pol sezonu wtedy powiedz - ja po wielu probach wrocilem do PP i przekonuje sie do strena - jedynie ul to 8 splotowka i to xzoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Jedyna tania pletka, na którą w ostatnich latach się skusiłem to podróbka PP. Po przełowionym ponad sezonie okazała się dobra i nie odbiegała zbytnio od oryginału, nadal nawinięta na młynku i nie kwalifikuje się do wymiany Nie namawiam jednak na podróbki, można kupić teraz tanio PP na metry lub inną markową pletkę jeśli ktoś chce zaoszczędzić, poza tym stren jest dość tani i dobry tak nie wchodząc na śliski temat wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel Miklas Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Co do PP ja osobiście będąc w Stanach, kupiłem sobie kilka szpulek PP by przekonać się czy z pewnego źródła,plećka PP z USA jest w jakimś stopniu lepsza od tyk z naszych sklepów,niestety okazała sie lepsza,nowa 10lb ze sklepu w pl i nowa ze sklepu w USA,testy rwania wyraźnie na korzyść tej ze stanów,zdziwienie było spore jak prostowałem grube haki na tej 10lb.w obu przypadkach stosowałem knoty (bezwęzłowe mocowania)Koszt ma znaczenie oczywiście,ale jeśli uwiesi się spora ryba ,to wtedy możemy żałować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 http://allegro.pl/mikado-plecionka-nihonto-0-10-150m-black-i4647737022.htmlDwa miesiące temu musiałem kupić awaryjnie cienką plecionkę . W okolicy był tylko jeden mały sklepik wędkarski , a w nim tylko ta plecionka . Po dwóch miesiącach bardzo intensywnego używania plecionka wygląda nadspodziewanie dobrze . Dupy nie urywa , ale jak za te pieniądze ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja kupiłem za 35 zł taką samą tylko 8 splotową.Jest jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Kilka parogodzinych wypadow nie wystarcza na teze ze pletka jest ok - przelow nia pol sezonu wtedy powiedz - ja po wielu probach wrocilem do PP i przekonuje sie do strena - jedynie ul to 8 splotowka i to xzoga.Przełowiłem nią z 50 godzin,wytargałem trochę grążeli,nie widać w ogóle śladów zużycia,nie strzępi się,jak dla mnie jest fajną alternatywą,używam też Power Pro z USA i optycznie szybciej traci swoje parametry,choć wiem,że to inna jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Przełowiłem nią z 50 godzin,wytargałem trochę grążeli,nie widać w ogóle śladów zużycia,nie strzępi się,jak dla mnie jest fajną alternatywą,używam też Power Pro z USA i optycznie szybciej traci swoje parametry,choć wiem,że to inna jakość.Z tego co napisałes to PP jest o wiele gorszej jakosci niz tania pletka - nie mówie ze tak nie jest ale oby takich wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi