Majo Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Te 500m za 40zł, do wieszania prania może się i nada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 A co ze starym poczciwym Berkley -em? Jeszcze niedawno to te pleciony były na topie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Te 500m za 40zł, do wieszania prania może się i nada:)Na 500 m trochę prania można powiesić!!! Będziesz Pan zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Z tego co napisałes to PP jest o wiele gorszej jakosci niz tania pletka - nie mówie ze tak nie jest ale oby takich wiecej To źle zrozumiałeś,to są zupełnie inne plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 na poczatku napsiałes ze "Przełowiłem nią z 50 godzin,wytargałem trochę grążeli,nie widać w ogóle śladów zużycia,nie strzępi się" odnosilo sie do pletki z auchan pozniej piszesz ze "używam też Power Pro z USA i optycznie szybciej traci swoje parametry" - to sie odnosi chyba do pp z usa bo na taniej nie widac przeciez nic. Jezeli na Pp z usa widac a na auchan nie to dla mnie jakosc wieksza ma pletka z auchan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Optycznie,czyli gorzej wygląda,ale nie mówię nic o traceniu mocy,pod tym względem PP jest świetna,po prostu pokryta jest dużą ilością barwnika,który jednocześnie ją usztywnia,co za tym idzie,szybciej się go pozbędzie.Black Spider też trochę straciła barwę,ale była miękka od początku,jest też ciaśniej spleciona od PP,więc szumi na przelotkach,co dla wielu też będzie wadą.O trwałości na dłuższy dystans nie powiem,PP wytrzymuje przy moim łowieniu ponad jeden sezon,potem przewijka na drugą stronę i jazda,nie urywam prawie przynęt i nie tracę wielu metrów,bo głównie łowię z łodzi,z brzegu pewnie byłoby inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 znam ludzi, którzy nie widzą większej różnicy między Jaxon, a St.Croix, EverGreen, Megabass itp. jedne i drugie łowią ryby z powodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Używam od kilku ładnych sezonów PP, i mimo intensywnego użytkowania na dwa sezony wystarcza, oczywiście w drugim roku przewinięta. Pewna PP od kolegi z forum, ale na allegro kilku oszustów zauważyłem. Inne opakowania trzeba uważać.Może kolega właśnie taką zakupił i ma problemy, ja takich problemów nie zauważyłem dobrze się sprawuje i wszystko jest Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Mój pierwszy 3 składowy bambus za 39 zł, kupiony pod koniec lat 70 też swietnie łowił karaski i japońce na stawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Na 500 m trochę prania można powiesić!!! Będziesz Pan zadowolony .Będzie, będzie, w końcu za 40zł można zainwestować na lata:) Tylko ciekawe czy prania mi nie pofarbuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 odnośnie plecionek na chińskich aukcjach, kupował ktoś plecionki pp? np takie - http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-8-wire-green-1pieces-300yds-100-PE-braided-fishing-line-10LB-80LB/885795559.htmljakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) To podróbki. Tyle w temacie:http://www.powerpro.com/publish/content/global_fish/en/us/power_pro_v2/info/counterfeit_warning.html Na Allegro ostatnio był wysyp podróbek tego typu, więc radzę uważać. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Lutego 2015 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 odnośnie plecionek na chińskich aukcjach, kupował ktoś plecionki pp? np takie - http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-8-wire-green-1pieces-300yds-100-PE-braided-fishing-line-10LB-80LB/885795559.htmljakieś opinie? Dobre. Dla jeleni Tylko i wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 P-line, Stren, Power Strike trzymaja jakość i parametry. Czego Wy ciągle szukacie , albo inaczej dlaczego nie szanujecie własnych portfeli i nerwów nad wodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 P-line, Stren, Power Strike trzymaja jakość i parametry. Czego Wy ciągle szukacie , albo inaczej dlaczego nie szanujecie własnych portfeli i nerwów nad wodą ... jest ryzyko, jest zabawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja tam też poczytałem opinie na forum o różnych plecionkach i od natłoku opinii zgłupiałem. Co wędkarz to inna opinia. Ja stoję przed wyborem z trzech wytypowanych na podstawie opinii, są to: stara PP yellow, Stren yellow i PP slick yellow. Zamierzam jej używać do łowienia ciężkimi woblerami i wahadłami, dość często i długo łowiąc. Nawinięta będzie na Ryobi zaubera 3000 a kijek Mikado nsc heavy spin 260 20-60 g. Przeznaczenie - rzeka w często dużym uciągu. Zakładam rozmiar 0,19 do 0,23 tylko którą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Amerykańskie 15 do 20lb powinno być dobrym wyborem, można nawet pójść w 30lb test - w PP to odpowiednik 0,28mm. Wadą wszystkich plecionek ośmiostopniowych jest to, że końcówka dosyć szybko puchnie i siepie się, na szczęście nie traci wytrzymałości. Natomiast rzuty 15lb test S8Slick są tak samo dalekie jak 10lb zwykłą. Jeżeli zależy ci na dłuższych rzutach, to bierz S8, jeżeli nie jest to priorytet, pozostań przy zwykłej, czterosplotowej. Zarówno 15 jaki i 20lb wejdzie ci cała szpula 135m, nie wejdzie szpula 275m. Jakościowo obie plecionki są porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wszyscy tak jadą z góry po tych plecionkach, bo chińskie. Z praktyki wiem, że skubańce wśród 20-30 słabych modeli danego sprzętu mają nagle jakąś perełkę. Sprawdziło mi się to zarówno w kwestii ogniw li-ion, latarek, diod Cree czy noży. Problem w tym, że każdy każdemu te plecionki odradza i wraz z odrzuceniem chłamu odrzucamy zapewne fajne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wszyscy tak jadą z góry po tych plecionkach, bo chińskie. Z praktyki wiem, że skubańce wśród 20-30 słabych modeli danego sprzętu mają nagle jakąś perełkę. Sprawdziło mi się to zarówno w kwestii ogniw li-ion, latarek, diod Cree czy noży. Problem w tym, że każdy każdemu te plecionki odradza i wraz z odrzuceniem chłamu odrzucamy zapewne fajne modele.Ok, to kup 30 plecionek a nawet 50, znajdz perełkę i podziel się nią. Marnowanie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ok, to kup 30 plecionek a nawet 50, znajdz perełkę i podziel się nią. Marnowanie kasy. Idąc taką logiką dzisiaj nie wiedzielibyśmy o istnieniu takich latarek jak Tank czy noży Sanrenmu. Realnie patrząc, to 3/4 obecnych w chińskich sklepach latarek, to kioskowy szrot. Jednak maja określone marki, które w diabły wyprzedzają to, co oferuje większość firmy. W przypadku Sanrenmu z kolei mamy sytuację, gdzie porównywalne jakościowo nożyki są na rynku 4-6 razy droższe. Niedawno pamiętam też akcję z multitoolami Jobi Profi. Wyglądały jak reklamówki marketowe i kosztowały bodajże 30 zł. Po testach okazało się, że mają jakość tańszych Leathermanów. Cały zapas dostępny w kraju zniknął w ciągu tygodnia. Mam uwierzyć, że wszystkie plecionki z Chin, to szrot ? Jaxon odwala manianę, ale ma pojedyncze sprzęty świetnej jakości (Lukris mini, niektóre wobki Holo select, kręciołki z serii ZX Machine itd.). Nawet marketowy Caperlan wypuścił fajne błystki i spodniobuty. Kiedyś przypadkiem kupiłem żyłkę York Mamba (nic innego nie mieli). Koszt 5 zł za 100 metrów. Najmocniejsza żyłka jaką widziałem. Niestety wycofana po 2 latach z rynku. Ogólnie żyłki York'a to lipa, ale ta jedna konkretna była rewelacją. Chińczycy wysyłają towar zwykle za free (na ali nie, ale np. dx, focalprice itp.), więc wychodzi jedynie koszt plecionki. Zaryzykowanie równowartości jednego dobrego woblera to nie jest marnowanie kasy, jeśli mamy jakieś szanse późniejszych sporych oszczędności. Prawdę mówiąc ten wątek zachęcił mnie właśnie do sprawdzenia co tam u żółtych kolegów obecnie można kupić. Jak już kupię i potestuję, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi