Krisu23 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Wrzucę tutaj, bo trochę się zajawiłem nowym zajęciem. W domyśle jest wykorzystanie do zadań wędkarskich ale na razie za cienki zawodnik na to jestem. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Bardzo fajne ujęcia, z góry wszystko wygląda jakoś tak ciekawiej. Momentami trochę ostrość gubiło, ale nie wiem czy to urządzenie czy wina youtuba. Jak to wysoko może latać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ech...z ''dronem'' na ryby Kapitalne ujęcia fajna sprawa.Mi to się taki ''dronik''marzy dla naszych chłopaków co by nie usieli kwitnąć w krzakach czekając na klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Ile toto kosztuje, rząd wielkości?Chodzi mi nie zabawkę tylko coś porządnego (długość czasu działania, zasięg, itd). Jakieś polecane firmy/modele?Edit: znalazłem cenę... jeszcze muszę pozbierać Edytowane 17 Października 2014 przez range1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Kurcze. Można by wypatrywać żerujące stada boleni. Tylko jakiś monitorek z podglądem live musiałby być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Krisu agencję detektywistyczną zakładasz, czy sąsiadkę będziesz podglądał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Kurcze. Można by wypatrywać żerujące stada boleni. Tylko jakiś monitorek z podglądem live musiałby byćNo właśnie są takie - dla mnie tylko taki miałby sens bo pozwala na sterowanie maszyną kiedy nie jest ona w zasięgu wzroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Dla zwykłego wędkarza. Natomiast dla każdego, kto chce robić profesjonalne produkcje video to dziś konieczność i wtedy wystarczy sam rejestrator. Edytowane 17 Października 2014 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Niesamowita płynność ujęć. Czuję potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Fajna zabawka, ile nowych możliwości się pojawia z takim dronem... łądnie Ci to wyszło, juz nie moge sie doczekać filmików wędkarskich z użyciem dronów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Fajne ujęcia , widok z góry uspokaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Takie zabawki są w ofercie Play;http://www.play.pl/telefony/drone-elite-edition-jungle/?ESId=SMP_NFUN4_50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Super zabawa i piękna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Odpowiadając na pytania. Dron to Phantom2 DJI z 3 osiowym systemem stabilizacji obrazu(tzw. gimbalem) Zenmuse H3-3D. Ceny ani linków nie będę podawał, każdy może sobie znaleźć. Kosztuje tyle co dwa wypasione kije z pracowni albo dobry ponton 3.2. Do tego trzeba mieć kamerę. Ja do niego podczepiam GoPro 3 black.Dron to nie zabawka. Ten którego mam to absolutne minimum do półprofesjonalnych zastosowań. Po zakupie są dwie drogi postępowania:1. Po amerykańsku, czyli wyjmujemy z pudła podczepiamy kamerę i nie wiedząc nic startujemy. Kończy się to zazwyczaj marnie. Rozwaleniem sprzętu albo zrobieniem sobie lub komuś krzywdy. Jeden porządny dzwon i set śmigieł do wymiany= 140pln nie twoje.2. Cierpliwie. Tak zrobiłem. Dwa tygodnie nauki na sucho samym robotem, dopiero później podpinamy kamerę i można się bawić. Polecam forum "Polskie Forum FPV" tam można zdobyć odpowiednią wiedzę na start o ile nie przerazi kogoś mnogość terminów i określeń których nie rozumie.To trochę tak jakby ktoś nie mając pojęcia o młynkach zaczął na jerkbaicie od dyskusji na temat przekładni ślimakowych:)Przed pierwszym lotem warto zapoznać się z polskim prawem lotniczym(to nie żart) i przeczytać na wskazanym przeze mnie forum(bądź na innym) wskazówki dotyczące bezpieczeństwa lotów itd... Co do drgania obrazu to wina po stronie YT. W orginale tego nie ma. Jak ktoś sobie drona już sprawi to nie zaczynać od latania po krzakach bo będzie dzwon na bank. Wiem z autopsji:) Edytowane 17 Października 2014 przez Krisu23 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Fantastyczna zabawka. Zazdraszczam posiadania takiego drona i możliwości nagrywania filmików wędkarskich.Co do nauki to wartro poświęcić jak największą ilość czasu żeby nie zrobić sobie albo komuś krzywdy.W tym roku nad Bałtykiem pewien jegomość bawił się na plaży dronem. Dron wyglądał bardzo profesjonalnie ale zachowanie właściciela było tragiczne. Latał między plażowiczami jak by chciał im głowy poucinać. Był moment kiedy dron spadał prosto na bawiącego się w piasku dzieciaka w wyobraźni widziałem już krew i pokaleczone ciało, na szczęście brakło centymetrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Co do nauki to wartro poświęcić jak największą ilość czasu żeby nie zrobić sobie albo komuś krzywdy. I tak robię. Druga bateria to koszt na nowo 500pln. Ale już za długo jestem userem na JB żeby nie wiedzieć, że da się taniej:) Wytargałem na forum tematycznym za dwie stówy na gwarancji:) Byłem dzisiaj polatać. Bez kamery bo to przedłuża lot na jednej baterii z 15 do 20kilku minut. W sumie prawie godzina zabawy licząc międzylądowanie, zmianę baterii ponowną kalibrację nawigacji itd. Głównie ćwiczyłem manewry na krótkim dyszlu bo to będzie w wędkarstwie najbadziej przydatne. Miejscem ćwiczeń był plac zabaw dla dzieci(pusty nikogo nie było). Przelatywałem przez stelaże huśtawek, w górę i na dół zjeżdżalni, oblatwałem koniki bujane. Treing czyni mistrza. Jutro następny:)... w lesie po krzakach. Będę dążył do mniej więcej takich umiejętności.https://www.youtube.com/watch?v=yNE4oOPWZQo Edytowane 18 Października 2014 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Tak... te ujęcia powyżej, pokazują, że jak ogląda się coś doskonale zgranego, idealnego w klimacie, zgodnego z tłem i tematem, to odczucie przy oglądaniu jest powiedzmy naturalne, nie razi nas nic, w pierwszym rzucie oka wszystko wydaje się proste, naturalne, trzeba wręcz wymusić myślenie, że to nie przypadek, że to nie musi tak wyglądać, że to ciężka praca. Powodzenia Krisu. Rewelacyjne narzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Można użyć też do takich zdjęć 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ja napisze coś od siebie, kolega kupił sobie w angli takie coś wiadomo podjarał sie itp, latał po osiedlu z kamerką aż pewnego dnia poleciał do góry, dmuchło i już drona nie widział bo inteligent nie miał gpsa i dron nie wrócił na miejsce z którego wystartował. Pewnie sie gdzies rozwalił i ktoś sobie go wziął. Kupił drugiego, zainstalował gpsa, latał kręcił itp aż pewnego dnia między blokami dmuchło porządnie i jak jebnał o ściane to nie było co zbierać no to ok 1200 funa na 2 sztukach był w plecy teraz bawi sie 3 sztuką ale w parku zabawka fajna dla ludzi z kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 19 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) zabawka fajna dla ludzi z kasą.Fajna dla ludzi z mózgiem. Kolega widocznie podszedł źle do tematu. Ja zanim sobie kupiłem zabwkę dla ludzi z kasą to miesiąc siedziałem oglądając na YT czego nie robić żeby: nie uciekł, nie rozbił się nie zabił kogoś itd. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba zachować umiar i zdrowy rozsądek. A między blokami się nie lata bo zbrojenie żelbetu zakłóca przyrządy drona. To taka podstawowa rzecz którą trzeba wiedzieć Druga podstawowa rzecz która jest napisana tłustym drukiem w instrukcji obsługi to "Nie wykonywać lotów przy silnym wietrze" Widocznie kolega nie doczytał... jego strata. Mnie więcej takie podejście do tematu: trzeci lot w życiu, jeb o słupek i 10k PLN nie twoje YT jest pełne takich właśnie mistrzów jednej akcji. Edytowane 19 Października 2014 przez Krisu23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Przydatna zabawka dla wędkarzy Edytowane 20 Października 2014 przez anpart 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Mój tata trochę bawi się zdalnie sterowanymi szybowcami, tam sprawa jest trochę bardziej skomplikowana bo nie możliwości zatrzymania samolotu w czasie lotu w miejscu i trzeba opanować lądowanie w taki sposobów jak to robią normalne samoloty. Jest możliwość podłączenia panelu sterującego do komputera i uruchomienie symulatora. Uczysz sie na kompie na symulatorze używając tego samego pilota którym później sterujesz samolot, jak juz opanujesz to ruszasz w teren - na pewno mniejsze starty niż iść od razu na żywioł. Powinni coś takiego też oferować do dronów... niestety zdrowego rozsądku nikt do pakietu nie doda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Ostatnio bylem polatać w kanionie który bardzo lubię. Parę ujęć z tego miejsca. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez Krisu23 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ależ potencjał tkwi w tym sprzęcie. Oglądam z podziwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Super zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi